פינת הידעת?
לקראת המשחק נגד הפועל חיפה (שני, 20:55), אנו מציגים לפניכם מספר עובדות מעניינות על היריבות העירוניות המרתקת בין הצד הירוק לצד האדום של חיפה. גרפיקה: האתר הרשמי מכבי חיפה.
06/12/2015 14:00
רגע לפני הדרבי החיפאי אנו מביאים בפניכם מספר עובדות על היריבות המרתקת בין הירוקים לאדומים של העיר חיפה. יש לציין כי אלו חלק מהנתונים שיפורסמו במלואם בכתבה לקראת המשחק.
- בסך הכול נערכו מקום המדינה 93 משחקים (אחד נוסף נערך לפני פרוץ הקרבות במלחמת העצמאות ותוצאתו לא נחשבה כי כל הליגה בוטלה אחרי חמישה מחזורים) ומכבי ניצחה ב-43 מהם. להפועל 25 ניצחונות וכמות זהה של משחקים ללא הכרעה. בהפרש שערים יתרון גדול למכבי 96-141.
- חמישה כדורגלנים שיחקו בשני המועדונים ואף כבשו לזכותם ב"דרבי". הראשון במעלה הוא שלמה לוי ז"ל שהגיע למכבי מתל אביב, הבקיע 3 שערים לזכות מכבי ואחרי תקופה קצרה "נחטף" על ידי הפועל שפיתו אותו כלכלית בשלהי שנות החמישים. במדי הפועל כבש מול קבוצתו לשעבר 9 שערים ובכללם 4 שערים במשחק אחד. שחקן נוסף מהפועל שהבקיע כמות דומה במשחק אחד הוא אברהם גינזבורג ז"ל. בשני המשחקים הפועל ניצחה בתוצאה זהה 1:4. ראובן עטר שאימן בשני המועדונים בשלוש השנים האחרונות ונפרד מהן לפני סיום העונה גדל במכבי וכבש לזכותה 4 שערים מול הפועל. כשפותה לעבור להפועל באמצע שנות התשעים הבקיע מול קבוצת נעוריו 3 שערים. גם לנג'ואן גרייב, השחקן השני שזכה בתארים עם שתי הקבוצות, שער אחד במכבי וצמד בהפועל מול מכבי, לחלוץ עמיר תורג'מן הלך מצוין במדים האדומים והבקיע 5 שערים לרשת מכבי ואחד לזכות מכבי כשהושאל לשורותיה יחד עם עטר. ואחרון חביב כמובן רוסו שהבקיע שער אחד לזכות כל צד.
- מעט שחקנים זרים השכילו לכבוש במשחקי הדרבי. הרשימה הירוקה: סרגיי קנדאורוב מוליך את הטור הירוק (4), למולדבי סרגיי קלשצ'נקו, לניגרי יעקובו איגביני, לפולני רדוסלב מיכאלסקי, לארגנטינאי רוברטו קולאוטי ולגיאורגי ולדימיר דבאלישווילי 2 שערים. לקרואטי ג'ובני רוסו ולספרדי מיצ'ל שער אחד ואם לא הבחנתם, אין ברשימה הזאת שני שחקנים מאותה מדינה.
* הנתונים הובאו ע"י יצחק הברמן.
סרגיי קנדאורוב. מוליך את טבלת השחקנים הזרים שכבשו לזכות הירוקים בדרבי. צילום: אתר רשמי מכבי חיפה