המועדון קיים הבוקר (יום ה'), מסיבת עיתונאים בהשתתפות מאמן הקבוצה, רוני לוי לקראת המשחק הקרוב נגד הפועל תל אביב (שבת, 20:00).
תחילה, התייחס רוני לוי להתמודדות הצפויה עם הפועל תל אביב: "מדובר במשחק קשה מאוד נגד קבוצה חזקה מאוד אשר נלחמת את המלחמה שלה. אנו צריכים לעבור את המשוכה הראשונה ואחר כך נתרכז בשאר המשחקים, כרגע אנחנו מרוכזים בהפועל תל אביב".
לאחר מכך, נשאל לוי על המאבק בין הקבוצות למקום בפליאוף העליון: "יש הרבה קבוצות שקרובות ומסוגלות להיכנס לפליאוף העליון, אנו רואים שהמאבק הוא קשה. אני לא רוצה לעשות כרגע את החישובים של הנקודות אלא לעבור משחק משחק ובזה אנו מתרכזים".
על כך שנשיא המועדון, יעקב שחר הגיע אמש למתחם האימונים ושוחח עם השחקנים: "חשוב מאוד שבעל הבית תומך בקבוצה ובשחקנים, אני בדעה שהשחקנים עושים את המקסימום בתקופה האחרונה וגם במשחק האחרון על אף העובדה שזה היה נראה פחות טוב, אבל זה לא מאפיין את החודש או החודשיים האחרונים שלנו. מבינים שאנו צריכים להסתכל קדימה ולעשות תוצאות טובות".
רוני לוי, "מרוכזים בהפועל תל אביב". צילום: ראובן כהן.
המאמן התייחס לחוסר היציבות בקבוצה: "אנחנו לא שומרים על יציבות לאורך זמן ואנו לא שומרים על יציבות גם בתוך המשחק, כפי שקרה במשחק האחרון, אמנם התחלנו טוב אך הייתה נפילה. אנחנו צריכים לדעת לשמור על יציבות ואנו עובדים על זה".
המאמן נשאל לגבי הבלם, מארק וליינטה שעלה עם פציעה במשחק האחרון: "אני כמאמן לא לוחץ על שחקן לשחק כשהוא פצוע, אני נותן את שיקול הדעת לשחקנים ואני לא דוחף או מכריח. לגבי המשחק האחרון אני חושב שבסיכומו ניתן לבוא בטענות לכולם ולא לשחקן כזה או אחר, כל הקבוצה הייתה ביום פחות טוב ואיני רוצה להייתחס ולעבור על שחקן שחקן".
לוי, נשאל אלירן עטר והתרומה שלו: "אני לא אסכם את התרומה של אלירן. אני רק חושב שקורים בחדר הלבשה דברים שהם נורמליים וזה בסדר ששחקנים מעירים או כועסים אבל דברים לא צריכים לצאת מחדדר הלבשה ופה אני דווקא יכול לכעוס, על כך שדברים יוצאים מחדר הלבשה. גם אני כשחקן הגעתי לסיטאוציות של צעקות ודחיפות אבל ממשיכים קדימה, שחקנים כועסים ומאוכזבים ואנחנו אחרי המשחק נגד בית"ר היינו מאוד מאוכזבים. אנו צריכם לפתור את זה בתוך הקבוצה ולא בחוץ".
לסיום, נשאל על חשיבותו של יוסי בניון: "עובדתית כשיוסי על המגרש מכבי חיפה טובה יותר. אנחנו מבינים את התרומה של יוסי לקבוצה, לשחקנים וליכולת שלנו. אני מקווה שהוא יהיה כשיר לשבת במאת האחוזים ושהוא יתרום את מה שהוא יכול לתרום. שוב, אנו יודעים את היכולות שלו גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה הנהגתית".
אלירן עטר במהלך האימון. צילום: ראובן כהן.
יוסי בניון, מקווים שהוא יהיה כשיר למשחק. צילום: ראובן כהן.