החבר'ה הצעירים לא מכירים את המערכון הותיק שבו רבקה מיכאלי מספרת לבעלה, יוסי בנאי על מעלליה עם מכונית המשפחה שנכנסה בחלון הראווה של חנות והוא שואל בתמימות: "כל כך הרבה שנים החנות נמצאת באותו מקום, למה להזיז?". על משקל זה גם כדורגלני הנוער של מכבי "שמואל" חיפה המוליכים את הליגה בבטחה נזהרו ולא "הזיזו" את מכבי נתניה מהמסורת במשחקיה ב"קצף"- 11 שנים רצופות ללא ניצחון חוץ (האחרון בעונת 98/99 0:1 כאשר..חיפה זכתה באליפות ונתניה סיימה סגנית). אילו ידעו והיו מתאמצים מעט יותר, אפשר והאורחים היו סופגים לראשונה מאז הקמת הליגה הלאומית לנוער יותר משלושה שערים למשחק בחיפה (ארבע פעמים כולל היום).
אך גם כך המאמן איתי מרדכי (מנהל: ערן לוין) יכול להיות שבע רצון משלוש הנקודות החשובות שקבוצתו צברה מול קבוצה שהוליכה את הטבלה לאורך 13 מחזורים בשעה שחיפה התנחלה בפסגה לעשרה משחקים בלבד אך בתזמון מעולה. שביעות הרצון היא נוכח ההרכב המטולא שהיה עליו להרכיב. לא פחות מארבעה שחקני מפתח נעדרו. הבלם סארי פאלח והקשר מוחמד דרוויש נעדרו עקב צבירת כרטיסים צהובים, הקשר שלומי אזולאי ניסה בשבוע האחרון לחזור מפציעה אך גם מול אשדוד הוחלף בדקה העשירית וגם במשחק ההוקרה בו השתתפה הבוגרת מול עירוני חדרה ביום רביעי, נאלץ לנטוש. המגן חנא נסאר נעדר עקב אבל משפחתי. גם לעובדה שחלק משחקני הנוער עובר בשבועות האחרונים "התחיילות" בקבוצת הבוגרים הייתה השפעה על המשחק, בעיקר על חוליית ההגנה שנראתה מבולבלת לחלוטין במחצית הראשונה ולא קשה היה לשחקני נתניה למצוא בה סדקים רחבים. כל הזכויות לספיגת שער אחד בלבד שמורות לשוער רם שטראוס שהפגין יכולת מעולה והציל את קבוצתו מספיגה מוקדמת.
כי החולייה שלפניו לא שמרה עליו כראוי. מלבד טאלב טואטחה המסוגנן, עמיתו מימין גיא ליפקה השתדל אך רכותו גרמה לנתנייתים לנסות להגיח מאגפו, ללא הצלחה. אז גילו שהתיאום בין צמד הבלמים זיו אוסון (מתאמן עם הבוגרים) לגבריאל גרינר לוקה בחסר ועברו לשחק דרך המרכז. אחרי מחצית השעה, אוסון את גרינר התאפסו ואז נתניה נעלמה והתקפותיה הלכו ודעכו עד למינימום. כמו ההגנה, גם חוליית הקישור לא נהנתה מיום מוצלח במיוחד. למעט ערן רוזנבאום הפעלתן ושאדי שעבאן בעל מסירות הזהב, בעיקר בכדורים הנייחים, היו לאור בן-חמו וישראל זגורי דקות "מתות" וקצב המשחק החיפני התנהל בהתאם. לחלוץ חסיב אבו-רוקון לא נותר מרחב פעולה באין אספקת כדורים סדירה והטוב במגרש היה סינטאיהו סלליך שעשה במגרש ככל העולה על רוחו. עבר את מי וכמה שרצה, מסר לחבריו והווה סכנה מתמדת להגנת נתניה שהדרך היחידה לעוצרו, בהכשלתו. מתוך 20 עבירות לחובת ה"צהובים", מחציתם ויותר נעשו על סלליך המצוין.
המחצית הראשונה צריכה להיכנס לספר השיאים של גינס. קשה לזכור, אם בכלל קרו דברים כאלה, שקבוצה כבשה שני שערים מאפס הזדמנויות. מכבי חיפה עשתה זאת בגדול. השער הראשון היה עצמי, השני מפנדל. מעניין את מישהו בשלב כזה של הליגה ? אולי את שחקני מכבי נתניה שהגיעו במטרה ל"קלקל" לחיפה את המאזן הביתי המצוין שלה (13 ניצחונות רצופים), חסר תקדים במועדון החיפני. הנה, לא רק הקבוצה הבוגרת מתהדרת בשיאים משלה. נתניה הייתה עדיפה כמעט לאורך כל המחצית הראשונה, ניצלה עד תום את ההרכב החיפני הלא אידיאלי, אבל ליותר משער משווה לא הצליחה להגיע. בגלל שטראוס והתייצבות המערך החיפני אחרי המחצית.
את האות לחמדנות של האורחים ללכוד הפתעה לקראת סיום העונה ואולי לפצות עצמם ב"נחמה" ניתן היה לראות בנחישות אחד החלוצים שפרץ ופגע מרוב התלהבות בשוער החיפני שנזקק לטיפול בן שתי דקות. מזל שהתאושש, כי בדקה ה-17 הציל בזינוק נפלא כדור חזק שנורה מתיבת החמש מרגלי שחקן אורח. שער ודאי שעורר את חבריו שנכנסו למשחק ברגל שמאל. זאת גם הרגל, רגלו של שאדי שעבאן שהגביה כדור קרן (דקה 20), טאלב טואטחה המתין לו על קו השער אך הבלם האורח הקדים אותו ודחק לשערו הוא- 0:1 לחיפה וטואטחה אפילו לא התלונן... השער לא שבר את רוחה של נתניה שסיכנה את שער חיפה (29) וכבשה כעבור שש דקות. בעיטה חופשית מטווח 18 מ' בוצעה בצורה נפלאה ושטראוס אפילו לא זז כשהכדור ננעץ ברשתו- 1:1. משום מה שחקני נתניה היו להוטים לכבוש שערים נוספים- לרשתם הם. אבו-רוקון (40) הריץ את סינטאיהו סלליך שגילה נחישות ולא ויתר על כדור אבוד, בעט ומגן נתניה שחזר בריצה בעט הפעם, לרוע המזל "לא מדוייק" והחוצה.
חיפה חיפשה שער ראשון מתוצרתה ומיד עם כניסתו של מאמן הבוגרים, אלישע לוי ליציע אחרי סיום האימון בבוגרים, שוב סלליך "חרש" והעביר לטואטחה שהגביה לעברו של חסיב אבו-רוקון שבדרכו לכדור הופל בגסות ולשופט לא נותר אלא לקבוע בעיטת עונשין. ישראל זגורי ניהל קרב מוחות מול השוער, שניהם רקדו זה מול זה ומהטנגו הלא צמוד נולד השער השני- 1:2 שהוסיף לחיפה המון ביטחון. עוד לפני השריקה למחצית הספיק שעבאן להגביה וטואטחה נגח מקרוב מעל למשקוף. במחצית השנייה התמונה השתנתה לחלוטין. חיפה נטלה את היוזמה והפכה לבעלת הבית. לרגע לא היה ספק שחיפה קרובה יותר לשער השלישי מאשר האורחים לשוויון. בדקה ה-47 סלליך מצא את אור בן-חמו במרכז הרחבה, בעיטה מדויקת לפינה ושוער נתניה נע לעברה ועצר כדור מסוכן.
בדקה ה-55 חיפה הוציאה עוד תפוד לוהט ממדורת הנקודות. ערן רוזנבאום שהשתפר מאד כמו כל חבריו, שלח כדור גובה לעבר רחבת האורחים, הבלם שכבש את השער העצמי ושוערו התבלבלו ולחסיב אבו-רוקון שהסתנן ביניהם נותר רק לגלגל מעל ידי השוער ופנימה- 1:3 לחיפה. מכאן ואילך נראו מבצעים נאים של ה"ירוקים" ובדקה ה-73 לא הסתיימה התקפה יוצאת מהכלל בשער רביעי. זגורי הריץ את סלליך באגף הימני, קיבל ממנו כדור ובעט לשער, הכדור נהדף לעברו של סלליך שבעט בעוצמה, הרחק מעל לשער. היכן הייתה נתניה ? בדקה ה-75 בעטה את הכדור הראשון במחצית זו, וגם הוא לא מסוכן ואת שאר הדקות העבירה במבטים לעבר אלופת השנה שעברה והמועמדת הראשית לזכייה רצופה נוספת. לחיפה נותרו משחקי חוץ מול בית"ר טוברוק והפועל חיפה ועליה עוד לארח את האחרונה בטבלה, הכח עמידר רמת גן העושה דרכה חזרה לליגה הארצית. בסיום שולבו ארבעה משחקני קבוצת נערים א' (אלופה גם היא) בבחינת "ישחקו הנערים לפנינו" כי בשנה הבאה הילדים האלה יצטרכו להמשיך ולשמור על הגחלת. פיקדון יקר ערך, בפרט אם חיפה תזכה שוב באליפות. הרכב חיפה: רם שטראוס, גיא ליפקה, זיו אוסון, גבריאל גרינר, טאלבטואטחה, ערן רוזנבאום, אור בן-חמו (אמרי זייד/90), ישראל זגורי (בר אביטן/85), שאדי שעבאן (ערן מלכין/74), סינטאיהו סלליך (הייתם חלבי/85), חסיב אבו-רוקון( זידאן עמאר/85).