באמת חשבתם שהפירסום אודות חידוש מסיכות המגן נועד לקדם פני רעה מצפון (חיזבאללה) או מזרח (אירן)? אפילו אלי ומריאנו יצחקו מכם. מלחמה, רבותי, מלחמה בשער ואיש בחיפה, העיר הכי מופגזת (באמת) אפילו לא מניד עפעף. הייתכן ? רק רגע, תפעילו סירנת ארגעה.יש על מי לסמוך. עם יד על הלב אפילו קופיקו וצ'רלי צ'פלין פחות מצחיקים מהניסיונות הנואלים לבנות למכבי חיפה "חומה פסיכולוגית" ולבקש משחקניה לחלוף מעליה. ואלה ? מסתובבים כמו זומבים וכלום לא מעניין אותם. אימונים ואימונים, שקט שאינו רפש ורצינות. כמו בברצלונה ובבאיירן מינכן. מלחשים שהם בלחץ, מתח, דריכות- אם לא הם, מי בדיוק אמור להיות ? יושבי הקרנות או מזגזגי המקלדת ? היום (ראשון) החלה המתקפה החזיתית הראשונה מול מכבי חיפה. ועם איזה קטיושות חלודות באים להפציץ ארמון זהב ? אל דאגה, יהיו עוד גלים כאלה, עד למשחק העונה מול הפועל תל אביב ב-26 באפריל. בעת מצוקה, ה"אוייב" מוציא מהמחסנים אפילו את אלה שאינם מבינים בכדורגל. כנאמר, כשהתותחים (פרשני הגרוש) רועמים- המוזות (המבינים בכדורגל) שותקים.
אוהדים יקרים (קניתם כבר כרטיסים למשחק החשוב במוצ"ש מול אשדוד ?), אתם לא פראיירים. הרשימה שחושבת שאתם כאלה, ארוכה כאורך הגלות. לא פחות מ-100 אוכלי חינם מתגלחים על חשבונה של האלופה הכי-הכי בכדורגל הישראלי. בלי שמות שמא שם אחד עלול להתפספס והוא אפילו עלול לתבוע את מכבי חיפה כי שכחו לציין שהוא, גם הוא לא מאוהביה... עד כדי ה"תחרות" קשה. מי שלא ירוק מגוייס בצו 8 לנסות ולהפיל בפח את אלישע לוי וחניכיו. חושבים שהחבר'ה האלה נולדו שלשום. אותם אלי גוטמן לא יכול לשאול: "כמה מכם זכו באליפות ?". לא יהיה נעים לראות כמעט את כולם מרימים אצבע. דוידוביץ וקטן יצטרכו להניח את כוס התה ולהרים שתי ידיים. ולא כאות כניעה... לכן מוזר לעמוד מהצד ולהקשיב (לקרוא לא מוכרחים) כיצד מסוגלים לעוות את ההיסטוריה, לשכתב אותה והכל כדי לעזור למאמן אחר ולקבוצה אחרת. לא ישאלו כמה פנדלים נפסקו לטובתה או מדוע ג'ורג' טאקסיירה הורחק לשישה שבועות. לפני ל"ג בעומר, אם אפשר לעורר אש בשורות ההוליכה, אודרוב, יאללה לעבודה.
אפילו פרט שולי, הכי חשוב בימים אלה, מסתירים מהאוהדים. מעדיפים שיקראו את הארס, את הפרשנות השטנית שנועדה לחבל ולקלקל. לא הפעם. גם הפעם הכל תלוי ברגלי השחקנים בירוק. מי שצבר 77 נקודות ב-30 משחקים (ולא היה כדבר הזה, אפילו הכי גדולה של 93/94, גם היא ירוקה, צברה 74 בלבד...) זוכר בדיוק מה קרה בעונה שעברה. אפילו שנה לא חלפה. במחזור ה-30, שלושה מחזורים לסיום, מכבי חיפה ניצבה במקום הראשון עם 60 נקודות ואחריה הפועל תל אביב עם 58 (אם היו מקזזים אז, ההפרש היה נקודה). הילולת רשב"י נחשבה אז לחגיגת יומולדת ליד הפסטיבל והאימה שניסו לזרות על שחקני חיפה, בעיקר הילדים שבהם: גדיר, גולסה, כיאל וגם כאלה שגוטמן יכול היה לשאול אותם כמה אליפויות כבר יש להם... הילדים של חיפה לא עשו במכנסיים, המבוגרים הפעילו את מנגנון הניסיון ונולדה במזל-טוב לנשיא יעקב שחר אליפות מספר...טוב, ילדים ואליפויות לא סופרים.
היום לבוא ולהפחיד מחדש את האלופים והילדים המתבגרים, זה כמו להפחיד אחות בזריקה. עוד מאמר, עוד גחמה, עוד שטות- לשחקנים אין זמן לקרוא, הם צריכים להראות לאוהדים שהמקום והזירה הנוכחית אינם אקראיים וזמניים. עומד על לי קצה הלשון השם משה פרימו. תודה לאל, הבחור נהג אוטובוס מעולה. תודה לאל, כי אם הוא היה נוהג כמו שהוא מבין בכדורגל, היה רע לכולם. הוא כל כך להוט להשמיע את דבריו נגד מכבי חיפה שהוא סוחב איתו את המנטרות לכל מקום. לכל תחנת רדיו, לכל מקומון בו עבד, לכל אתר אינטרנט. אם שי מימון היה צריך לשמור עליו, היה מאבד אותו על בטוח. יותר קל לשמור על מסי... למה פרימו כדוגמא ? כי לכאורה הוא נייטרלי. אוהד מכבי נתניה. אבל ברגע שהנהג הזה מתחיל להשמיע את דברו נגד נשיא המועדון (כאשר בשעתו ה"קופסא" רחשה מזיקים שאגרונום פסק שאסור לשחק בה ונתניה נאלצה להעביר את משחקה), כאשר הוא קורא בריש גלי לילדים ונערים "אל תבואו למחלקת הנוער של מכבי חיפה" (במקומון זמן חיפה), איזה ערך יש לפרשנות שלו שהפועל תל אביב במצב טוב יותר ממכבי חיפה (ערוץ הספורט).
והוא רק דוגמא קטנה. נעזוב אותו מאחור, כי לא נעים להלבין פני פרימו ברבים, גם הוא לא יעזור לכם. חבל שאינכם יכולים לדפדף בעיתונים שראו אור ב-3.3.2002 אחרי שמכבי קריית גת הביסה את מכבי חיפה בקריית אליעזר 0:4. זאת הייתה סטירת לחי מצלצלת, תרתי משמע. הן בגלל הקבוצה הנפלאה שעמדה לרשותו של אברהם גרנט וגם בגלל המרוץ לצמרת. מישהו מתאר לעצמו מה היה קורה היום לו תוצאה כזאת הייתה מושגת באחד ממשחקי הבית ? אבל גרנט הוא מזן המאמנים שאלישע לוי הצטרף אליו. בלע את הרוק, לא נתן ל"רוקדים על הדם" להפריש את הרעל לקבוצה והשחקנים, כאז גם היום, הבינו שאחרי תבוסה אין מה לדבר אלא רק במגרש. שבוע לאחר מכן, הפועל תל אביב, המוליכה הפועל תל אביב הגיעה לחיפה ואחרי שהסתיימו תשעים הדקות, נראתה כמו אחרי סופת הוריקן. תשאלו את ואליד בדיר מהפועל. הוא כבש כבר בדקה השלישית, ננאד פראליה הוסיף צמד וחיפה עם ה-0:3 שבה לראשות ודהרה ללא מעצורים.
אוהדי חיפה ישמעו בשבועיים הקרובים הרבה מהמונחים הבאים: "שחקנים אמרו" או "גורם מקצועי אמר" או "מקורבים לשחקן סיפרו"... דחילק, פרשנים בגרוש. אוהדי חיפה אינטליגנטים מספיק כדי לדעת שאין מאחרי הקלישאות הנבובות האלה כלום. המצאות, דימיונות שווא, רכילות צהובהוחלומות של מי שמנצלים את התקופה (זוכרים? הפער השנה טוב יותר מהעונה שעברה !) לתועלתם האישית. רק לפני שבוע וחצי נכתב מאמר חוצב להבות לגבי אייל גולסה: "ביציע ג' מחממים את הגרונות". ניסיון חצוף יותר מזה להסתה נגד שחקן הקבוצה ששב מפציעה, אין. הוא לא הבריח נערת ליווי לחדרו, לא גנב כסף מחבר- טעה בשיקול דעת והנשיא שחר, סיים את הפרשה כפי שרק הוא יודע לסיים. גולסה הוחלף במחצית בדרבי, יציע ג' היסס ושתק, דווקא מיציע 2 נשמעו שניים וחצי אוהדים ומיד, רעם כפיים אדיר. אוהדי חיפה יודעים שברגעים אלה, כשהשחקנים עייפים, עליהם לדחוף קדימה. הם לא דוחפים "טרנטה" שהיא לפני כולם- הם מעודדים בחורים המחויבים למועדון.
בעיקר המגן אייל משומר. אם יש "טרומפלדור" בכדורגל בימים אלה- זה הוא, בירם כיאל, יניב קטן ופגועים אחרים. בחיפה הפצועים לא זועקים. בדרבי משומר לא הצטיין אך מכאן ועד להקנטתו, המרחק רב. הבחור, הסובל מקרע במיניסקוס בברכו, יכול היה בשקט לחמוק מאחריות. היה ניגש לאלישע לוי, מזכיר לו את דברי ראש הממשלה המנוח, מנחם בגין לפני שפרש "איני יכול יותר" ואז, מי יכול להכריח אותו לשחק ? זה בדיוק מה שעשו בזמנו לאדורם קייסי. הובא לחיפה אחרי שבר ברגלו, התאושש ויעברו שנים עד שימצאו לו מחליף לכל כך הרבה שנים כפי ששיחק. משומר היה גיבור בדרבי. ובמשחק שבו היריב מתאמץ לא לשחק בכלל כדורגל, החל מהדקה ה-65 בקושי שיחק אבל לא ויתר. חרק שיניים ורץ על הגרמים האחרונים של הסחוס בברכו. משני מגנים ימניים של הסגנית אי אפשר להרכיב משומר אחד. והוא רוצה ולהמשיך לתרום. אותו הפרשנים יחפשו כעת כחולייה החלשה ? בשבועות האחרונים, למעט הפנדל בגביע, מישהו הצליח לחלוף על פניו ? רק כשחולפים לידו במדרכה. חזרה להתחלה. המלחמה הפסיכולוגית בשער, שחקני חיפה כבר "קיבלו את ערכות המגן" מאלישע לוי ושות' וכל מה שנשאר, לראות את האוהדים הנפלאים ביציעים. מי שמילא את רמת גן שלוש פעמים במשחקי גביע אירופה (למעלה מ-100 אלף כרטיסים), קריית אליעזר קטן עליו. 14,002 מקומות בלבד. בואו בהמוניכם, האלופים זקוקים לתמיכתכם. ואת דברי הפרשנים נגד המועדון, השאירו לדגים. ספק אם גם הם ירצו להיעטף בהם.