קבוצת הנוער של מכבי "שמואל" חיפה השאירה לעצמה פתח של תקווה להעפיל לשמינית גמר הטורניר בויארג'יו האיטלקית, אחרי שגברה על קבוצה אמריקנית "ניו יורק" בתוצאה 2:3 בתום משחק דרמטי. הניצחון משאיר לחניכיו של איתי מרדכי סיכוי כלשהו, בתנאי שתנצח את הקבוצה האיטלקית בולוניה ביום שישי הקרוב. בהידרם של אור בן-חמו וסינטאיהו סלליך המורחקים ממשחק הפתיחה מול טורינו, חיפה עלתה נחושה לנצח בכל מחיר ומדקת הפתיחה הפעילה לחץ כבד על שער היריבה שהסתפקה בהתגוננות ומיעטה לסכן את שערו של רם שטראוס.
מסתבר שגם על אדמת איטליה חלים הכללים של מי שלא כובש- סופג. סדרת ההחטאות החיפניות, חלקן כאילו הכדור כושף הביאה לכך שלפני השריקה להפסקה (45) נקבעה בעיטת קרן לזכות ניו-יורק. הכדור הוגבה וננגח מראשו של אחד משחקניה לתוך הרחבה ושם המתין לו שחקן אחר שנגח ממטר פנימה- 0:1 אמריקני. פתיחת המחצית השנייה מצאה את ישראל זגורי פורץ לרחבה ומוכשל. את הפנדל שנשרק לזכותו ביצע בעצמו, תוך שהוא שולח את השוער לפינה אחת והכדור הושכן בצד הנגדי (47).אזולאי היה מעורב גם בשער היתרון שחולל מהפך (58) שעה שהגביה כדור נייח משמאל לעברו של חסיב אבו-רוקון ובתום התרגיל המשולב, החלוץ בעט וכדורו נהדף שוב לרגליו והפעם דייק וקבע 1:2.
ה"ירוקים" חיפשו דרך לבסס עוד יותר את ניצחונם והצליחו בדקה ה-65. בעיטת קרן ישירה מרגלי שלומי אזולאי פגעה ברגלו של השוער האמריקני וחדרה פנימה- 1:3 שהתברר לקראת הסיום כתוצאה נזילה. כי בדקה ה-75 האמרויקנים צימקו ל-2:3 מכדור קשתי שנראה לא מסוכן בתחילה אך בסוף מסלולו נחת בפינה הרחוקה ושלוש דקות לסיום חיפה נהנתה ממזל גדול. בעיטת עונשין מהנקודה הלבנה נפסקה לזכות היריבה, שטראוס נדרך ולמזלו הבעיטה חמקה מעל למשקוף. החמצה שהצילה את הסיכוי החיפני. יצוין כי כבר בדקה העשירית נאלץ איתי מרדכי (המנהל ערן לוין) לבצע חילוף כפוי שעה שהקשר ערן רוזנבאום פרק את כתפו והוחלף בשאדי שעבאן. ערן מצטרף למגם גיא ליפקה ולחלוץ זידאן עמאר הפצועים אף הם וסיכוייהם לשחק לפחות בשלב המוקדם, קלושים.
הרכב חיפה: רם שטראוס, גבריאל גרינר, סארי פאלח, זיו אוסון, טאלב טואטחה, חנא נסאר (ערן מלכין/68), ערן רוזנבאום (שאדי שעבאן/10), ישראל זגורי (הייתם חלבי/75), שלומי אזולאי, אוסמה שעבאן, חסיב אבו-רוקון.