ערב המראתה להשתתף בטורניר הנוער היוקרתי בויארג'יו, איטליה, זכתה מכבי חיפה ב"חותמת אדומה" המקנה לה שבוע נוסף בראש הליגה, המשך השליטה במשחקים היוקרתיים ומעט מוסר השכל, בתנאי שהיריבה, הפועל חיפה תצליח ללמוד משהו. בשורה התחתונה, חיפה ניצחה 0:2 מצמד שערים שכבש חסיב אבו-רוקון אבל ה"דרבי" החל למעשה כבר ביום ראשון החולף. מכבי, בגלל השתתפותה בטורניר באיטליה ועקב קביעת משחקה הראשון ליום שני לפני הצהריים (מול טורינו) פנתה להנהלת הפועל וביקשה להקדים את המשחק ליום שישי ואפילו הייתה מוכנה ללכת לאחור יותר, ליום חמישי.
ה"אדומים" הזוכים לשיתוף פעולה מלא מהנהלת מכבי, ובכלל זה הסכמה להחלפת ביתיות ואפילו מתן רשות לשחק ב"קצף" כאשר אין להם מגרשים בתחילת העונה, הבטיחו תשובה אך אחרי מספר דחיות הודיעו שהם מעדיפים שהמשחק ייערך במועד המקורי בשבת. בדיעבד, אחרי שהסתיים ה"דרבי" בניצחון מכבי, ניתן היה להבין מהמקורבים למחלקת הנוער בהפועל ששם היה חשש שמכבי תנצל את העובדה שמשחק הקבוצה הבוגרת ייערך ביום שני והיא עשויה (עלולה מבחינת הפועל) להוריד מספר שחקני מפתח שיעזרו לה לנצח בקלות. מחשבה עקומה המסבירה מדוע בהפועל עדיין רואים במשחק מול היריבה העירונית את ה"משחק הכי חשוב" בשעה שבמכבי תרים קודם אחרי הנקודות והיוקרה נדחקת למקום השני.
בסופו של דבר, ה"סטירה העירונית" לא הגיעה בחמשוש אלא בשבת בצהריים. ממילא שותפו במשחק שניים מהסגל הבוגר בהרכב הנוער, המגן טאלב טואטחה והקשר ישראל זגורי ולא כדי לחזק את הנוער אלא כהכנה לקראת יציאתם עם הקבוצה לאיטליה. מנגד נאלץ המאמן איתי מרדכי (מנהל: ערן לוין) לוותר על שלומי אזולאי וגיא ליפקה הפצועים. לא היה חשש שאלישע לוי הגיע בסיום האימון עם רוב שחקני הבוגרים לצפות במשחק) יאפשר את שיתופו של מוחמד גדיר, אייל גולסה ממילא פצוע. במכבי הבליגו בלית ברירה והתעסקו רק בכדורגל נטו. לנגד עיניהם ניצבה המסורת, דווקא בצד הלא מלהיב, כאשר כמעט בכל משחק ערב הנסיעה לאיטליה, הקבוצה אינה מנצחת. הפעם המאמץ הכללי השתלם.
על כר הדשא, האווירה בין שחקני שתי הקבוצות 'התאימה' למשחק ליגה נוסף. שחקני מכבי (16 עבירות) והפועל (10) התרכזו אך ורק בכדור, נשלפו גם שלושה "צהובים" אבל ניסו גם לשחק כדורגל כאשר הרוח הדרומית מפריעה במעט, בעיקר למכבי במחצית הראשונה. ההתמודדות הייתה שקולה, שני השוערים נזקקו למאמץ לא גדול ומפתיע, דווקא שוער מכבי רם שטראוס היה עסוק יותר מיריבו- חברו לקבוצה לשעבר, ניב אנטמן. שטראוס נגע בכדור 14 פעמים בכדור- אנטמן רק 10 אבל בשניים שלא נגע, מכבי הרוויחה צמד. החלק החזק במכבי הייתה החוליה העורפי בראשותם של השוער שטראוס, הבלם סארי פאלח וצמד המגנים, חנא נסאר וטאלב טואטחה. איך צמד באגף שמאל ? כי השניים החליפו תפקידים , פעם נסאר היה מגן וטאלב מגן וכעבור עשר דקות, הפוך.
גם גבריאל גרינר שהוצב כמגן ימני וזיו אוסון השלימו מערך הגנתי ראוי שנעזר במשחקם של אור בן-חמו ומוחמד דרוויש ששיחקו הפעם מתחת לרמתם הרגילה ואיפשרו לקשרי הפועל לשלוט יותר, בעיקר במחצית השנייה. ישראל זגורי ירד לדרבי עם הביטחון העצמי הגבוה מקבוצת הבוגרים ולא פשוט לשחק לפני חודשיים מול יובנטוס והיום מול הפועל חיפה, החזיק דקות רבות בכדור ויחד עם חסיב אבו-רוקון סיכנו את שער הפועל. סינטאיהו סלליך עדיין מחפש את שערו הראשון, שניים- שלושה מבצעים שלו מאגף ימין הרשימו. היריבה לא נפלה מהמוליכה. אמנם הגיעה אחרי שני הפסדים רצופים אך לא שיחקה סגור וניסתה להפתיע כפי שעשתה טוברוק לפני שבועיים כשניצחה ב"קצף".
הפועל הגיעה למצבים טובים יותר לפני הספיגה הראשונה. שטראוס קלט (2) כדור מסוכן מתוך הרחבה וכך גם פעמיים בהמשך, כדורים שרקו סמוך לקורות שערו. בדקה ה-21 נפל השער הראשון: שחקן הפועל ניסה להרחיק כדור שעלה מעלה ונחת סמוך לשערו, סארי פאלח נגח לאחור ואבו-רוקון לא נכשל מול אנטמן שראה בעצב את הכדור ננעץ ברשתו- 0:1 למכבי. בדקה ה- 30 מהלך מתוכנן בין סלליך לזגורי. הראשון מסר לחברו ורץ לשטח פנוי כדי למסור מסירת פז לעברו של אבו-רוקון שניצב בודד אך מעשרה מטרים בעט הרחק ממסגרת השער. אלי אלבז מהפועל עמד על סף הבקעת שער שוויון (35) כשבעט ושטראוס הדף ואחרי ארבע דקות זגורי הריץ את חנא נסאר באגף השמאלי, הגבהה למרכז, זגורי ושחקן הפועל התרוממו ומי שנהנה מקרב הגבהים היה חסיב אבו רוקון שנגח מעל אנטמן. הכדור עבר את קו השער- השופט אישר רק כאשר ראה את קוונו רץ למרכז המגרש.
לפני המחצית שוב הטריד אלבז האורח את שטראוס שסיכל ומכאן ועד לסיום התנהלה מחצית שנייה לפרוטוקול בלבד. מלבד בעיטה מסוכנת אחת מרגלי עזאת עאהד מהפועל, וגם אותה הדף שטראוס בזינוק לרוחב השער- לא נראו מחזות מרגשים ומותחים. הפועל השלימו עם הפסד נוסף בדרבי (שלישי ברציפות, חמישי ללא ניצחון), במכבי כבר חשבו איטליה. יגיעו לשם כ"אלופת החורף". הרכב מכבי: רם שטראוס, גבריאל גרינר, זיו אוסון, סארי פאלח, חנא נסאר, אור בן- חמו(ערן רוזנבאום/81), מוחמד דרוויש, ישראל זגורי( שאדי שעבאן/71), טאלב טואטחה, סינטאיהו סלליך( אוסמה שעבאן/63), חסיב אבו- רוקון( זידאן עמאר/84).
המשלחת היוצאת לאיטליה
21 כדורגלנים ושבעה אנשי צוות יהיו במשלחת לאיטליה. בראש המשלחת יעמוד יניב כהן, מנהל מחלקת הנוער ויהיו בה גם שמוליק חנין, המנהל המקצועי, המאמן איתי מרדכי, המנהל ערן לוין, מאמן כושר יניב ברנשטוק, הרופא ד"ר אברהם ברבר ואיש הלוגיסטיקה רועי שני. הסגל יכלול ארבעה שחקנים מקבוצת נערים א' שלא יוכלו לשחק ב"דרבי" הנערים בשבוע הבא. הרשימה המלאה: רם שטראוס, חגי ילון (נערי), טאלב טואטחה, חנא נסאר, סארי פאלאח, זיו אוסון, גבריאל גרינר, אמרי זייד (נערים), גיא ליפקה, ערן רוזנבאום, מוחמד דרוויש, שלומי אזולאי, ישראל זגורי, שאדי שעבאן, אוסמה שעבאן, אור בן- חמו, סינטאיהו סלליך, ערן מלכין (נערים), חסיב אבו-רוקון, זידאן עמאר והייתם חלבי (נערים).