" למשחק הגומלין מול גלנטורן ישנה משמעות לגבי העתיד. נבוא כדי להציג יכולת טובה מתוך כוונה לשמור על מומנטום ולהצליח בהמשך" סיכם היום (שלישי) המגן אייל משומר את משאת הנפש איתה תגיע האלופה הישראלית למשחק הגומלין בבלפסט עם מקדמה אדירה- 0:6 הדומה אולי ל- 50 הפרש בכדורסל. הניצחון הגבוה בקריית אליעזר רק חיזק את ההנחה שחיפה אכן קבוצה חזקה שקשה לנצחה, הוכיח שהפער בינה לבין האירים החביבים גדול אך יחד עם זאת, כשמציצים לטבלת משחקי החוץ של ה"ירוקים" מגלים מיד: אין הישגים בשמיים.
תמיד יביטו על הניצחון הסנסציוני ב- 93' בשלב שמינית הגמר על פארמה (0:1) שנזקקה לבעיטות עונשין בתום 120 דקות כדי להמשיך הלאה, עד לגמר גביע המחזיקות בו זכתה בסיום הדרך. ההופעה המצוינת בסטאד דה-פאריס (1998) מול פריס סן- ז'רמן (1:1) שהודחה בהמשך בקריית אליעזר, תיזכר אף היא. כך גם המפגן ההירואי של ניר (תמנון) דוידוביץ בולנסיה (0:0), התיקו המאופס במוסקבה מול צסק"א בשמינית גמר גביע אופ"א (2006) ואליהם ניתן לצרף את תוצאת התיקו החשובה מול ליבורנו האיטלקית (1:1) וכל משחק בו לא מפסידים על אדמת ארץ המגף , סיבה למסיבה. במקרה הזה חיפה "נבעטה" מעלה- מעלה, לשמינית גמר גביע אופ"א, לאחר שלב הבתים, הישג ששום קבוצה ישראלית לא חוותה כמוהו.
בסך הכל, אם מפלחים את 32 משחקי החוץ, חיפה ניצחה בשבעה בלבד (דידלאנג' מלוכסמבורג, פארמה, גלנטורן, האקה הפינית, בלשינה מבלארוס, קמברטאון הוולשית, ליטקס לובאץ' הבולגרית) סיימה בשמונה ללא הכרעה והפסידה ב- 17 משחקים, אחדים מהם "אכזריים" במיוחד כמו זה מול ליברפול (דקה 88), טורפדו מוסקבה (1:0 בדקה ה- 87) וס.ו.ריד (2:1 בדקת הסיום). רק ב- 9 משחקי חוץ חיפה לא כבשה, בשבעה לא ספגה וכאן שבחים למערך העורפי שהחזיק את הקבוצה בחיים בפארמה, ולנסיה וצסק"א מוסקבה. מאזן השערים שלילי ביותר (60:34) והנה סיבה מצוינת למה שאייל משומר וחבריו חושבים, אומרים וסביר להניח ינסו ליישם במשחק. מעבר ליוקרה, לרצון לשמור על מאזן נקי העונה באירופה (שמתם לב ? עד כה אף קבוצה ישראלית לא ספגה שער בזירה זו, לא בני יהודה וגם לא מכבי נתניה), לשפר את מאזן החוץ, כל משחק הנערך כיום במסגרת רשמית "מחבר" עוד יותר את הקבוצה החיפנית המשנה חלקית את פניה. יותר תיאום בין דקל קינן לג'ורג' טישיירה, יותר מחץ עם החלוץ הגיאורגי ומקומם של הצעירים באמת, לא נפקד. חיפה לא מתמודדת מול מנצ'סטר יונייטד ב"אולד טראפורד" (5:2), לא בליסבון מול ספורטינג (4:0), לא במוסקבה נגד לוקומוטיב (0:3), לא בברצלונה נגד אספניול (4:0) ולא באתונה מול א.א.ק (4:1).
אנקדוטה לגבי הופעות החוץ החיפניות: בשנת 1994 חיפה ארחה את קלאקסווירק מאיי פארו. בעקבות הניצחון בעיר הכרמל (0:4) ויכולתה של היריבה, העדיפו כל אמצעי התקשורת בישראל לחסוך 1000 דולרים והיו מוכנים להסתפק בדווחו של...נשיא מכבי חיפה, יעקב שחר. משחק זה הזכור רק לאלון חרזי הוותיק נערך בתנאים הכי מטורפים שניתן להעלות על הדעת. נסו לחשוב על "משחק הבריכה" של חיפה בקריית שמונה אשתקד והוא ליד המשחק באי המרוחק שוחק בתנאי קיץ. רוחות במהירויות גבוהות, גשמי זלעפות, תנאי מגרש איומים- אלה גרמו לשחקני חיפה להוליך 0:1, לאפשר לאיזה חלוץ גדל מימדים לכבוש בתגובה שלושער וחיפה הפסידה 3:2, ההפסד הכי מפתיע שלה מחוץ לגבולות ישראל. לא יעזור, גם הוא מצטרף למאזן החוץ החיפני אותו ישאפו לתקן במשהו. אגב, המאמן אלישע לוי ודאי ידרבן את חניכיו כי אחרי האליפות, ההופעה בגמר והניצחון הראשון על בגביע אירופה (משחקי ידידות לא נחשבים), הוא מחפש את הניצחון הבתולי על אדמה אירופית.