פעם, לפני שנים רבות, כאשר עדיין לא 'חילקו' שלשות למי שקלע מחוץ לקשת בכדורסל, זאת הייתה חוויה לצופים כשקבוצה הגיעה ל- 100 נקודות. כשנקלע הסל המיוחל כולם שאגו "מאה, מאה". בקבוצת מכבי "יהויכים" ( נערים ב') שהשלימה משחק חסר מול הפועל פרדסיה והביסה אותה 0:8 השחקנים אפילו לא שמו לב שהשלימו כיבוש 100 שערים, אך הם כן שמו לב שאחרי המשחק חסרה להם נקודה אחת בלבד להבטחת האליפות, גם אם למעשה כבר זכו בה. ארבעה מחזורים לסיום, קבוצתו של אברהם אבוקרט (המנהל איציק שוורץ) מוליכה בפער 11 נקודות על פני בית"ר טוברוק וחסרה לה רק נקודה אחת בשבת מול...טוברוק (ב"קצף") כדי להבטיח את הכתר ולהתחיל להתכונן לגמר הגביע, בשבוע הבא מול הפועל תל אביב.
השליטה המוחלטת של "יהויכים" במחוז השרון שבאה לכלל ביטוי בכך שעדיין לא נוצחה העונה בשום מסגרת, נראתה גם במשחק מול פרדסיה וגם כמות כפולה של שערים לא היתה מפתיעה איש. חיפה הסתדרה יפה גם עם שוער מחליף, אליה דבדה, שהחליף את השוער הקבוע רון שושן שיצא לטיול שנתי. שוער נוסף מנערים ג', איציק מזרחי ישב על ספסל המחליפים המדולדל. מלבדו,ישבו עליו שלושה שחקנים בלבד, שניים מקבוצת נערים ג' בהעדרם של ארבעה שחקנים נוספים. מסכת השערים נפתחה בדקה התשיעית. עדן עקיבא פרץ באגף הימני, הגביה למרכז והייתם חלבי, אחרי בצורת בת שלושה שבועות נגח את ה- 0:1 הירוק. ערן מלכין(26) קיבל מסירה מנירן רוטשטיין וקבע 0:2 וכעבור תשע דקות, שער מסוגנן של המגן אכרם שריח שחלף על פני שלושה משחקני היריב, חדר לרחבה ומקרוב הבקיע את שערו האישי השני.
את המחצית (0:4) חתם ערן מלכין (שער מספר 15) מ"בישול" של גל גרינדרפר (37). שלוש דקות מפתיחת המחצית השנייה, מלכין החזיר לגרינדרפר שבעט מחוץ לרחבה והבקיע את החמישי. ענבר פדידה שנכנס עם פתיחת המחצית קבע 0:6 אחרי שהמגן אטיאן ג'ובראן הגביה לעברו(46) והוסיף שער ממסירה של בר אביטן (59). השער האחרון שייך לנציגי מכבי "מקס" (נערים ג') במשחק. רועי עטר ורז שטיין החליפו מסירות, האחרון כבש את שער הבכורה שלו בקבוצה בה יופיע בעונה הבאה בקביעות- 0:8. הרכב חיפה: אליה דבדה, אכרם שריח, אמרי זייד (רז שטיין/ 61), טל בויס, אטיאן ג'ובראן, גל גרינדרפר, בר אביטן, עדן עקיבא, ערן מלכין (רועי עטר/ 48), נירן רוטשטיין, הייתם חלבי ( ענבר פדידה/ 41).