11 משחקי ליגה, משחק גביע אחד ועוד 3 משחקי גביע הטוטו- בסך הכל 14 משחקים רשמיים בהם לא הצליחו יריבותיה של הפועל תל אביב לפרוץ למעוזה הביתי בבלומפילד. אמנם, היא ספגה במגרש זה את הפסדה הכבד ביותר העונה (3:0 מול בני יהודה) אך זה נחשב ל"משחק חוץ" ולכן דף הבית נותר ללא כתמים. פה ושם תוצאת תיקו, לא יותר. עם המאזן הנפלא הזה תצטרך מכבי חיפה להתמודד במוצאי יום חמישי, במסגרת שמינית גמר גביע המדינה. אם חפצת חיים היא בדרך לרבע הגמר, לא תהיה לה ברירה אלא אם "תהרוג שתי ציפורים במכה אחת"- ניצחון ראשון על בעלת הבית וכרטיס העפלה לרבע הגמר.
בכלל, חיפה כבר התרגלה לקבל הגרלות קשות, למרות שבגביע לעיתים מתחוללות סנסציות כמו לפני שנתיים בארגז החול הרמת גני. אשתקד, חיפה נפלה במשחק החוץ מול מכבי נתניה (1:0) בשמינית הגמר והיה זה אחרי 15 שנים בהם הופיעה ברציפות במעמד רבע הגמר. בסך הכל חיפה הופיעה עד היום 50 פעמים בשלב שמינית הגמר עם 26 ניצחונות בית, 5 הפסדי בית, 12 ניצחונות חוץ (אחד מול הפועל תל אביב בבלומפילד) ו- 7 הפסדי חוץ ( בשני מקרים הודחה על ידי הפועל תל אביב). הניצחון הגבוה ביותר שחיפה השיגה בשלב הזה על קבוצת חיפנית ז"ל- אורתודוכסים חיפה- בתוצאה 0:9 בשנת 1955. פעמיים נזקקה לפנדלים כדי לעבור הלאה (מכבי הרצליה ב- 1980 והפועל חיפה ב- 2000 כאשר בשני המשחקים סיימה בקריית אליעזר בתיקו 2:2) ופעם אחת הודחה על ידי הפועל חיפה (2005) בסיום דרמה גדולה בתום 3:3.
לכאורה, מכבי חיפה אמורה ליהנות מיתרון מסוים כתוצאה מכך ששחקניה "הרוויחו" יומיים חופש לעומת שחקני הפועל ששיחקו ביום שני ב"דרבי". גם שובם של המוצהבים, דקל קינן, ג'ון קולמה, יניב קטן ופאנטיני (המאמן יחליף מי חוזר ואיך) מוסיף לביטחון החיפני, שלא לדבר שבלומפילד אינו כר דשא זר ומנוכר ל"ירוקים" שנתנו עליו מספר הצגות שיא. אלא שברור למאמן הפועל, אלי גוטמן (שימש עוזר מאמן לשלמה שרף במכבי חיפה כשזו זכתה בגביע בעונת ה"דאבל") כמו למאמן מכבי חיפה ושחקניו שאין קשר בין משחק ליגה לבין משחק גביע ממנו אין חזרה. הכל או לא כלום והולך להתפתח "קרב ענקים" כמו שהמשחקים בין השתיים התנהלו בעבר.
המאבקים תמיד היו מרים, צמודים ונכבשו בהם מעט שערים. בסך הכל תריסר שערים בשמונה משחקים (!)- בצורת של ממש ותמיד על חודו של שער או בפנדלים. לא נעים להזכיר, הפועל תל אביב גברה על חיפה בגביע הטוטו ב..פנדלים אחרי שכל קבוצה ניצחה בביתה בתוצאה זהה (0:2). המפגש הראשון נערך בחצי הגמר (1960) והפועל ניצחה 0:1 משער של משה בורסוק, רבע שעה לסיום. גם בפעם הבאה השתיים נפגשו במדרגה הלפני אחרונה ושוב ידם של ה"אדומים" היתה על העליונה (1972) אחרי שיעקב "קיקו" רחמינוביץ ויחזקאל חזום הוליכו 0:2 ובלם חיפה , ישעיהו שווגר ז"ל רק צימק בסיום.
את האכזבה השלישית חיפה ספגה ברבע הגמר (1975) שהגיעה כנציגת ליגה א'. בחיפה השתיים סיימו בתיקו עקר משערים, אחרי שיואב לוי החיפני החטיא פנדל ובגומלין בבלומפילד משה מורדכוביץ כבש ראשון, משה אגמי איזן ויחזקאל חזום הכריע את המשחק בשער בתחילת ההארכה. את הניצחון הראשון והיחיד בבלומפילד, חיפה זכתה לחגוג ב- 1986 בשמינית הגמר. זה היה משחק סוער ביותר שהסתיים בניצחון 1:2. רוני רוזנטל כבש שער ב'דקה טובה' (43), משה סיני השווה בפנדל כעבור 25 דקות וציון מרילי לא נכשל מהנקודה הלבנה (80) ושלח את חיפה לרבע הגמר.
הדרמות רק החלו. ב- 1990 הפועל היא ששיחקה בליגת המשנה. חיפה הפייבוריטית הצליחה לסחוט תיקו 0:0 בבלומפילד אך שוד ושבר, דווקא בקרית אליעזר האורחת כפתה תיקו 2:2 על חיפה ועלתה לרבע הגמר עקב עדיפות בשערי חוץ. רפי שמואל כבש, אברהם אבוקרט הבקיע לחיפה, שמואל לא נואש וכבש בשנית ושער המשווה מרגלי איתי מרדכי כבר לא שימח איש. פרט מעניין: מעולם מכבי חיפה לא ניצחה את הפועל תל אביב בקריית אליעזר במסגרת הגביע !! רגע של עדנה (1993) ניתן לחיפה כשגברה על הפועל תל אביב 0:1 בחצי הגמר (שער של אלון חזן) ומאז עוד שני מפגשים שהסתיימו ללא הכרעה במגרש- הוכרעו אחרי 120 דקות מהנקודה הלבנה, השחורה של חיפה. ב- 2000 יומו הגדול של שביט אלימלך (ספג בשבת האחרונה במדי הפועל פתח תקווה) שעצר ארבעה כדורי 11 מ' והפועל ניצחה 1:2 אחרי 0:0 בחצי הגמר וב- 2004 חיפה שבה לבלומפילד (רבע הגמר) כדי להשתתף במשחק בו הובקעו ארבעה שערים, שיא במפגשי הגביע ביניהן.
יוסי אבוקסיס, שיעמוד על הקווים הבקיע ראשון, שני ה"ירושלמים שלנו", עידן טל ומיכאל זנדברג בשער מדהים , חוללו מהפך אך אוגבונה קבע 2:2 ובפנדלים שוב הפועל לא הפסידה וניצחה (2:4). הנה לכם מספיק סיבות מדוע הגיע הזמן לנצח את הפועל תל אביב ולהעפיל לרבע הגמר.