image/jpeg

מנכ"ל מכבי חיפה: חשוב לנו שהאוהדים יגיעו בהמוניהם לעודד את הקבוצה במשחק הגביע בפתח תקווה

חדשות
מנכ"ל מכבי חיפה: חשוב לנו שהאוהדים יגיעו בהמוניהם לעודד את הקבוצה במשחק הגביע בפתח תקווה
מסע הגביע יוצא לדרך: מכבי חיפה תנסה לדלג זו השנה ה- 44 ברציפות (שיא ישראלי) מעל המשוכה הראשונה בגביע. וגם לא לקלקל את מאזנה מול הבכירות בשלב הזה- 100% הצלחה. צילום: יוסי שקל
25/02/2008 09:19



ערב משחק הגביע מול מכבי פתח תקווה, קורא מנכ"ל המועדון, איתמר צ'יזיק לאוהדי הקבוצה להמשיך וללוות את הקבוצה ולהעניק לשחקנים הרגשה ביתית, כפי שעשו במשחקי החוץ האחרונים. צ'יזיק מאמין שלא במקרה יצא שמם של אוהדי חיפה למרחוק כקהל האוהדים הגדול והמשובח בישראל, והוא מחזק זאת בעובדה שבמשחקי הגביע, כאשר ההכרעה מושגת באותו הערב, אלפי "ירוקים" גורמים לשחקנים רשת ביטחון אנושית, בפרט כאשר מדובר במשחק קשה מול קבוצה ביתית טיפוסית. כדאי לזרוק הצידה את כל הקלישאות הקשורות למשחקי הגביע. " הליגה מתה- יחי הגביע" או "לגביע חוקים משלו". האליפות השנה כבר לא תגיע לעיר הכרמל, אבל מכאן ועד לוותר על משחקי הליגה, המרחק גדול. מקומות 2-3 המוליכים לאופ"א אינם דבר של מה בכך, כך שחיפה רק נוטלת פסק זמן במטרה לעבור ביום שלישי ( 20.15, אצטדיון בפ"ת, שידור ישיר בערוץ 5+live) את מכבי פתח תקווה, קבוצה שמכבי חיפה לא ניצחה העונה בליגה ( הפסד בחיפה, תיקו בחוץ). למכבי חיפה, בעידן רוני לוי, אין מזל רב בהגרלות של הסיבוב הראשון. אמנם, אחרי ה"פאשלה" אשתקד בהפסד 1:0 להפועל רמת גן מהליגה הארצית ברבע הגמר, אין יותר מושג של "הגרלות קלות". יחד עם זאת, לפני שנתיים חיפה נאלצה לפגוש את הפועל פתח תקווה ובעונה שעברה את בית"ר ירושלים.



עם כל הטעם המר שהסנסציה מול הפועל רמת גן השאירה, מכבי חיפה נחשבת עדיין לקבוצת גביע טיפוסית וגם מחזיקה בשיא הישראלי: 43 שנים ברציפות לא הצליחו להפתיע אותה בשלב הראשון. מאז עונת 1964/65 בה הצליחה הפועל עכו מליגת המשנה להדהים את החיפנים 0:2 כל הזמן חיפה מדלגת, לא תמיד בקלילות, מעל המשוכה הראשונה. ומפגשים "ראש בראש" מול קבוצות מליגת העל, היו לה הכי הרבה בהיסטוריה של הגביע. מכבי פ"ת תהיה היריב התשיעי אותו חיפה צריכה לנצח בכדי להגיע לשמינית גמר הגביע. המשחקים מול קבוצות הליגה הבכירה החלו בעונת 56/57 כשמכבי חיפה דרסה את מכבי נתניה 1:4 משלושער של אשר עלמני( כיום מאמן קבוצת נערים במועדון)ושער מרגלי הרדי. למען הגילוי הנאות, בדקות רבות ניצב בשער ה"צהובים" שחקן שדה (סטצקי) מאחר והשוער נפצע ואז לא הותרו חילופים.



הפעם השניה היתה מתוקה יותר. "דרבי" בשלב הראשון, יש משהו מרתק יותר ? וגם אז, הפועל חיפה נחשבה לקבוצה מספר שתיים בעיר. צמד של דני שמולביץ (רום), שער בכל מחצית, העלה את מכבי לשלב הבא. ואז הגיעה הדרמה הגדולה במגרש הפועל בחדרה, אז קבוצה בליגה הראשונה. חיפה הוליכה 0:1 משער של יחיעם שרעבי, רכש מהפועל נחליאל, פרבר חדרתי, המקומיים הפכו את הקערה (1:2), הבלם המנוח ישעיהו שווגר נגח את השוויון והקבוצות נכנסו להארכה. חדרה עלתה ליתרון 2:3 ומשה אדלר שלח את המתמודדות לנקודה הלבנה ( שלוש פעמים זה קרה בשלב הראשון- חיפה ניצחה בכולם) ממנה ה"ירוקים" שבו בשלום וניצחו 2:3.



בשנים ההן התקבלה החלטה, ששונתה רק לפני עשר שנים, שקבוצות מהליגה הראשונה לא תיפגשנה זו מול זו בשלב הראשון. ואז בעונת 99/00 בום טראח ולחיפה המתין משחק מול הפועל פתח תקווה, במקום בו תשחק גם הפעם. חיפה חשבה לטייל באם המושבות, כי הייתה לה קבוצה מצוינת, אך רק נס העלה אותה לשמינית הגמר. יוסי בניון קבע 0:1 ואלי אברבנאל השווה בפנדל. גיא שמיר המקומי קבע 1:2 ובניון, שקבוצתו ליברפול עפה מול סינדרלה, השאיר את חיפה בתמונה עם שער שוויון. בפנדלים חיפה ניצחה 2:3 . באותה עונה חיפה היתה שותפה עוד פעמיים בהכרעות בפנדלים. בשמינית הגמר מול הפועל חיפה ובחצי הגמר הפסידה להפועל תל- אביב, כאשר רוני לוי משמש כמאמן חירום.



חלפו שנתיים וחיפה יצאה לבירת הנגב (01/02) כדי לפגוש את העולה החדשה, הפועל באר שבע. דייויד קורמן הבלגי הדהים את האלופה בשער מפנדל (דקה חמישית) אך ברגע שלחיפה היה את איגביני יעקובו, היה לה על מי לסמוך. הצמד שלו סידר לה מקום בשלב הבא. שנה מאוחר יותר, כאשר חיפה רואה בכליון עיניים כיצד קבוצות ליגת העל זוכות ליריבות קלות, לכאורה, היא קיבלה את מכבי נתניה ועוד ב"קופסא. וזו היתה הגרלה קשה ומסובכת, כי נתניה לא הפסידה בבית במהלך 10 חודשים (!!) שקדמו למשחק החשוב הזה. מיכאל זנדברג ויניב קטן ניתקו את שרשרת ההצלחות המקומיות- 0:2 לחיפה. כאמור, בשנתיים האחרונות חיפה נאלצה שוב להתמודד מול קבוצות מהליגה שלה. ב- 2005/06 הספיק שער של חבייאר דירסאו (שלא יופיע מחר מול חיפה עקב פגיעה בלסתו) להדיח את הפועל פתח תקווה 0:1 ומי לא זוכר עדיין את הדרמה הגדולה מהסיבוב הראשון אשתקד, כאשר חיפה ובית"ר ירושלים סיימו בתיקו 1:1 וניר דוידוביץ הפך לגיבור ( כמו בחצי גמר גביע הטוטו האחרון כשחיפה הדיחה את בית"ר) כשמנע מחיפה את חלום ה"דאבל"- 2:3 בפנדלים.


דרמות גם מול מכבי פתח תקווה


עם כל הכבוד להיסטוריה ולרצון לשמור על המשכיות, למכבי חיפה צפוי משחק קשה ביותר מול קבוצה שלמעשה סיימה את העונה, ולה נותר רק מפעל הגביע כדי להציל את העונה. חיפה מגיעה פייבוריטית, ותשחק מול המארחים שיחסרו את עומר גולן( נמכר) ושני ה"אקסים" של מכבי חיפה, המגן קובי גנון (הורחק בשבת) וחבייאר דירסאו (פצוע). חיפה המאוכזבת, למרות שהיא מגלה עדיפות בשדה בכל משחק, כולל בטדי ובבלומפילד, שם השאירה את הנקודות, לא תלקק גם הפעם דבש. בכל מפגשי הגביע מול מכבי פתח תקווה ( חמישה במספר) התאמצה. התוצאה 2:2 ובמוצאי יום שלישי מישהי תרכוש מוראלי.



המפגש הראשון בגביע נערך ב- 1963 בשלב רבע הגמר. שער בודד מרגלי דני שמולביץ (רום) במחצית השנייה חרץ את גורל המשחק והעלה את החיפנים לחצי הגמר. השני, בעונת 1973/74 כשחיפה נלחמה על חייה בליגה הראשונה בשלב שמינית הגמר, במפגש כפול. בפתח תקווה תיקו 1:1 משערים של משה אדלר החיפני ושוויון מרגלי יצחק זלצר ( אחיו של מאמן העל בנבחרות הצעירות, זאב). בגומלין האורחת ניצחה 1:2 כדני ספוקויני ומשה מקמל מוליכים 0:2 ומוטי ברגר רק מצמק. קרוב לעשרים שנים השתיים לא נפגשו וזה קרה פעם נוספת בשני מפגשים (1992) בשלב רבע הגמר. במשחק הראשון חיפה הנחילה לאורחתה תבוסה - 0:3 משערים של משה גלאם, יניב כהן ( מנהל מחלקת הנוער בהווה) ואיתי מרדכי ( מאמן קבוצת הנוער). הגומלין כבר היה חסר התרגשות. אמנם, יבגני שאחוב מיהר להבקיע בדקה השלישית, אבל איתי מרדכי השווה, בני טבק החזיר לבעלת הבית את היתרון ויניב כהן חיסל את האשליות סופית- נגמר 2:2.



את הדרמה הגדולה שמנעה מחיפה לפחות להגיע לגמר, קשה לשכוח. חצי גמר 2001. מכבי חיפה מוליכה ללא בעיות 0:2 עד לדקה ה- 86. המאמן אברהם גרנט, שהפסיד אתמול עם צ'לסי את גביע הליגה, החליט להוציא את יוסי בניון ואז , בתוך שלוש דקות מחקו שי הולצמן ואיתן פריינטה את היתרון שהקנו יעקובו איגביני וננאד פראליה. בהארכה, חמש דקות לפני הפנדלים, גיא יצחק מכניע את דוידוביץ ומרחיק מחיפה את מחשבות ה"דאבל " השני. ולפני שנתיים, עוד הארכה. 0:0 בסיום מאה ועשרים הדקות בקריית אליעזר. עידן טל, גוסטבו בוקולי, חבייאר דירסאו ואדורם קייסי מכניעים את אוהד כהן- ניר דוידוביץ הודף שני פנדלים, נכנע רק לאיסמעיל עמר, נאור פסר ודובב גבאי וחיפה צוהלת.



חיפה תצטרך להגיע מפוקסת ומרוכזת, כדי שבעידן רוני לוי תצליח , קודם לעבור את מכבי פ"ת, ואחר כך להגיע למשחק הגמר. המאמן שזכה בשלוש אליפויות ושני גביעי טוטו, יבקש לצרף גם את גביע המדינה הנודד כבר עשר שנים מחוץ לארון הפרסים של ה"ירוקים". ההספק עד כה: פעמיים חצי גמר (כולל 99/00), פעמיים רבע גמר ופעם שמינית גמר. ולמי חיפה הפסידה בשלוש השנים האחרונות ? להפועל חיפה בפנדלים, לבני יהודה ( עם רוני גפני , המגן הפצוע, שכבש אז את השער הראשון בהארכה) ולהפועל רמת גן. אולי בכלל חיפה צריכה קבוצות חזקות ?

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover