שבוע אחרי שספגה מפלה ביתית מהפועל נצרת- עילית שניצלה את הרחקת שניים משחקני מכבי חיפה (1:4) שבו ה"ירוקים" ותוך תצוגת תכלית מושלמת הכניעו ללא תנאי את ה"אחות הקטנה"- מכבי תל אביב בתוצאה זהה. אין ספק ששחקניו של איתי מרדכי, מאמן חיפה ( המנהל ערן לוין) העניקו שי נאה למחלקת הנוער במפגש ה- 50 בין שתי הקבוצות, מאז כוננה הליגה הלאומית לנוער, לפני 25 שנים. עבור איתי מרדכי שכבש שבעה שערים במדי הקבוצה הבוגרת מול מכבי ת"א, היה זה ניצחון ליגה ראשון כמאמן בקבוצת הנוער.
לתל- אביב המגרש ב"קצף" כבר הפך ל"גיהנום". מזה שש שנים אינם מצליחים לשלוף ממנו ולו נקודה אחת וגרוע מזה, ה"צהובים" סופגים כאן תבוסות שהגבוהה מביניהן לפני ארבע שנים- 8:0!! לבוגרים של מכבי ת"א יש את הטראומה מקריית אליעזר (10:0) ולנוער את המגרש במבואות חיפה. לא כך נראו הדברים בפתיחת המשחק. חיפה, ללא שוערה גד עמוס והמגן אור בן- חמו כשגם הבלם גיא פילוסוף נעדר ( הרחקות וצהובים) נאלצה לצפות בשער מהיר שהאורחים כבשו בדקה החמישית בבעיטה מחוץ לרחבה- 0:1 לתל אביב. השוער המחליף אפק מצליח הוכיח שיש על מי לסמוך והפגין יכולת מצוינת בדקות שת"א איימה להגדיל את התוצאה. בזכותו חיפה יצאה להתקפות מסוכנות ואחרי החטאה מרגיזה מראשו של מוחמד אבו- ערישה שנגח מעל למשקוף, הגיע דקת האושר של חיפה ובעיקר של בלם הרכש, מור דהאן.
בדקה ה- 32 ישראל זגורי הגביה כדור קרן והבלם גבה הקומה נגח פנימה ומיד, בהתקפה שאחרי חידוש המשחק וחטיפת הכדור, שוב זגורי הכין והפעם, דהאן הוכיח שגם לבעוט הוא יודע וממרכז הרחבה הפך את הקערה על פיה- 1:2 במחצית. את המחצית השניה האורחים פתחו בסערה אך נתקלו שוב באפק מצליח שהשכיל להדוף כל כדור שאיים לחדור לשערו, עד שבדקה ה- 68 מוחמד גדיר אשר טרם מלאו לו 17 קיבל מסירת עומק משלומי אזולאי וירה לפינה כדי לבסס את ניצחון קבוצתו- 1:3 לחיפה. אותו גדיר, לפני שהוחלף, פרץ מימין (86) ומסר לגיבור המשחק השני של חיפה, ישראל זגורי וזה מקרוב השכין את הכדור ברשת הצהובה- 1:4 סופי לחגיגת היובל. הניצחון גרם לחיפה לחלוף על פני יריבתה ולהתמקם במקום השביעי, עדיין רחוק מאוד מחבורת הצמרת הגבוהה. הרכב חיפה: אפק מצליח, רותם בנסל, מור דהאן, זיו אוסון, האיל חשאן, ישראל זגורי( אייל מילחם), לירון חבויניק, ליעד אלמליח, אדינו ימהראן ( שלומי אזולאי), מוחמד גדיר (אוהד סעדון), מוחמד אבו- ערישה ( סיסאיי סהלו).