במכבי חיפה ישאפו להתאושש במהירות מהתבוסה הביתית הקשה למכבי הרצליה (4:0) שגרפה לא רק שלוש נקודות מלאות אלא שלראשונה בתולדותיה, הצליחה לנצח את האלופה הגאה בקריית- אליעזר. ולא רק זאת. בפעם הראשונה מכבי חיפה לא הצליחה לכבוש שער לרשת הרצליה במשחקים שנערכו בחיפה. אולם שאלת מיליון הדולר ששאלו אלפי הצופים בצאתם משערי האצטדיון התמקדה ב" מתי קרה בפעם האחרונה שחיפה ספגה רביעייה במחצית אחת?".
ההיסטוריה קובעת שאין זוכה במיליון דולרים. מאז שהוקם אצטדיון קריית אליעזר ב- 1955 לא קרה שמכבי חיפה ספגה כמות כזאת של שערים בארבעים וחמש הדקות הראשונות. לא נגד מכבי קריית- גת ב- 02' (0:3 במחצית), לא מול הפועל כפר סבא ב- 98' ( שוב "רק" שלישייה במחצית) וגם לא במקרים אחרים שחיפה הובסה. לעומת זאת, לחיפה רזומה עשיר של כיבושי רביעיות במחצית אחת.
בפעם האחרונה: רביעייה מול פ"ת
ובכל זאת, מתי מכבי חיפה ספגה ארבעה שערים במחצית אחת ? בדיוק לפני 44 שנים במחזור הסיום של עונת 1962/63 במשחק בו הובילה 0:1 נגד הפועל פתח- תקווה באם המושבות ו... הפסידה 7:1 . ב- 4 במאי 63' שתי הקבוצות ניצבו ערב משחק חצי גמר גביע המדינה ביניהן. חיפה העדיפה לשמור רבים משחקניה ביציע, ולעומתה פ"ת רצתה לערוך את משחק ההכתרה. כאמור, במחצית 1:3 ובמחצית השנייה רביעייה מלאבסית ש"הרדימה" את בעלי הבית. כי בחלוף ארבעה ימים חיפה הדיחה אותם מהמשך משחקי הגביע והעפילה לגמר בפעם השנייה ברציפות. עבור החבר'ה הצעירים, ואולי גם להוריהם, הנה ההרכב החיפני שספג אז את הרביעייה: דוד בובו, שלום ואנו, ישעיהו הלד, חגי גולנסקי, אהרן אמר, שמעון שלפנברג, זכריה בן- צבי, שמואל חדנס, עודד שיטהולץ, יונתן צבי ויונתן הרדי.
26 השערים שמכבי חיפה ספגה עד כה בח"י המחזורים, מחזירים את המאמן רוני לוי 14 שנים לאחור, לעונת 92/93 כאשר הגיע למכבי חיפה. בעונה ההיא חיפה ספגה יותר שערים( 27) מהעונה הנוכחית בפרק זמן זהה.