בסוף העונה הבאה עלינו לטובה, בתום שלושת הסיבובים, יחגגו מכבי חיפה ומכבי נתניה את "מפגש המאה" ביניהן בליגת העל. שתי הקבוצות שיחקו לסירוגין גם בליגה השנייה אבל מעולם לא נפגשו שם. בינתיים ועד להודעה חדשה, החיפנים נהנים מיתרון מוחלט על מי שתארח אותם בשבת (19.30, איתן טבריזי). ניצחו ב- 44 משחקים, הפסידו ב- 31 וסיימו 25 בתיקו. שערים רבים הובקעו במשחקים וחיפה מובילה בהפרש גדול- 126:160.
כל אלה לא ישחקו תפקיד במשחק המסקרן בין נתניה לחיפה, בפרט כשהאחרונה התעלתה מול ליברפול באמצע השבוע (1:1). האלופה בשלוש השנים האחרונות שהספיקה כבר לשבור שיאים רבים, הן בכדורגל הישראלי בכללו והן במועדון בפרט, חייבת לשים לב למספר עובדות הקשורות למשחקי פתיחת העונה שלה בעבר. מאז שהעפילה לליגת העל והחלה להופיע בהם, מיד עם קום המדינה, כל משחקיה של ה"ירוקה הצפונית" הסתיימו עם שערים. לא היה אפילו 0:0 אחד, ואם לשפוט לפי משחקי העבר בין שתי הקבוצות, גם הפעם הרשתות לא תישארנה מיותמות.
הפסד הפתיחה האחרון של מכבי חיפה היה בעונת 92/93 כאשר לחיפה הגיע קשר מצטיין, רוני לוי, שמאמנו דאז, גיורא שפיגל החליט להמר עליו כ...בלם. תוצאת המשחק- 2:5 למכבי פתח-תקווה בקריית אליעזר עדיין זכורה לכולם. דווקא כאשר נקבעו לה משחקי חוץ במחזור הראשון, החיפנים "שווים יותר". בעונת 87/88 כאשר דרור קשטן אימן אותם, נוצחו בחולון על ידי "צפרירים" 1:0 משער של מרקו בן-ברוך. אם מתמקדים במשחקים בין מכבי נתניה למכבי חיפה, רק שניים כאלה נערכו בפתיחת העונה. השני והפיקנטי בעונת 68/69 כשנתניה הביסה את אחותה הצפונית 1:4 מצמד של מוטל'ה שפיגלר, שרגא בר ואליעזר שלומוביץ. בהרכב התנייתי שיחק קשר נמוך קומה בשם אלברט גזל, מנוע טורבו שהוא לא במקרה אביו של רביד גזל, המשחק כיום בחיפה ואז אפילו "לא היה בתיכנון". את הפסד הפתיחה השני, למעשה הראשון, חיפה ספגה בביתה בעונת 59/69 וזאת נחשבה להפתעה ענקית. רוני אורנשטיין וקופרמן כבשו ל"צהובים" ובדקת הסיום חיפה צימקה בפנדל מרגלי זכריה בן-צבי.
הירוקים סומכים על חודש אוגוסט
מלבד יכולתם המצוינת שהופגנה בקייב, חיפה יכולה לשאוב עידוד מהמסורת של קיום משחקי ליגה בחודש אוגוסט, ושוב מדובר ב- 47 שנות הופעותיה בליגה הראשונה. מתוך 20 משחקים שקיימה בו, נוצחה רק באחד (אותה תבוסה 5:2 למכבי פתח-תקווה) ולעומתו ניצחה ב- 16 משחקים ו- 3 סיימה בתיקו. המגרש קטן המימדים סיפק עד היום שערים רבים. חיפה ניצחה בו 4:7 (1961) ו- 2:6 (2002) עם שלושער מרהיב של יניב קטן. והיא ספגה גם תבוסות קשות- 4:1 (1968) 4:1 (1971), 3:0 (1972), 4:1 (1976), 3:0 (1987), 5:0 (1990).
והפרט הפיקנטי של המשחק, שיוכל להתממש רק בתנאי שחיפה תנצח ובהפרש גבוה: האם חיפה תשכיל לשמור על המקום הראשון בליגה בו היא מחזיקה לאורך 65 מחזורים רצופים? הנתון הזה טוב לסטטיסטיקה ולדפי הזהב של הכדורגל הישראלי- רוני לוי מבקש מחניכיו לנצח ולו 0:1 במקום בו החל את הקריירה ובחלום הכי רטוב שלו לא האמין שיבוא יום וישוב אליו כמאמן הבכיר בליגה שכולם קושרים כתרים לראשו.