במכבי חיפה עדיין לא החליטו איזו שמחה גדולה יותר: המקום הראשון, הפער מהמקום השני או היציבות המדהימה של אלופת השנתיים האחרונות. מסתבר שכל השלושה קשורים ישירות ל"שיאים לאומיים" שחיפה מוסיפה למוזיאון הישראלי שלה בפרט, ושל הכדורגל הישראלי בכלל. הניצחון הקליל על בית"ר ירושלים(0:3) מחק מטבלת השיאים את מכבי נתניה ו...מכבי חיפה מהעונה שעברה. בעונת 82/83 מכבי נתניה, אחרי 14 מחזורים, פתחה פער של 11 נקודות מהמקום השני (33 מול 22 נקודות) בו החזיקה מכבי תל-אביב. כרגע, לחיפה "פור" של 13 נקודות על פני הפועל תל-אביב. שיא או לא שיא? בדרך לסחיבת השיא מנציגת עיר היהלומים, חיפה נזכרה שבעונה שעברה, לאחר 14 משחקים, החזיקה בשיא מועדון- 10 נקודות יתרון על פני מ.ס. אשדוד ומאתמול עלתה לשיא חדש.
גם במכבי תל-אביב של עונת 93/94 מן הסתם חלמו ששיאם המיוחד- צבירת 40 נקודות ב- 14 המחזורים הראשונים, לא יימחק לעולם או שלא תקום קבוצה שתשחזרו. אחרי שחיפה השוותה את שיאה של ה"צהובה", 11 ניצחונות רצופים, הנה נוספה כשותפה לעוד שיא. לידיעת רוני לוי וחניכיו, במחזור ה- 15 של אותה עונה שבסופה מכבי חיפה הוכתרה לאלופה, והוא היה שותף, מכבי תל-אביב הפסידה, מה שאומר שמול הפועל תל-אביב הולך להיות "קרב על השיא". בפרט אם נזכרים בעונה שעברה, כאשר מכבי חיפה סחבה מטען חסר הפסדים עד למחזור ה- 21 והפסידה למכבי תל-אביב (1:0) ב...בלומפילד. נא להיזהר.
שני השיאים הקודמים מתגמדים נוכח ההישג הפנטסטי של החיפנים שאינו זוכה להבלטה מיוחדת, והוא נדיר גם במושגים עולמיים. חיפה מחזיקה כבר 46 מחזורים במקום הראשון, ולמעשה הניצחון על הבית"רים מעלה אוטומטית את מספר השבועות בפסגה ל- 50 (!!). כי חיפה נהנית מארבעה משחקים עודפים, וגם אם לא תופיע בארבעת המשחקים הקרובים או שתפסיד בהם (טפו...טפו...), עדיין תישאר לה נקודה עודפת. בודדים בצמרת. כרגע נותרו לחיפה מודל 2006 שלושה יעדים מועדפים: לנסות לא להפסיד לאורך כל העונה, והיא כבר עשתה זאת בעונת 93/94. משימה שניה, לנסות ולכבוש שערים בכל אחד מ- 33 משחקי הליגה, וגם את זה עשו ה"ירוקים" (עם רוני לוי כשחקן) בעונת 1995/96 כשהותירו את הספרה 0 מיותמת לאורך כל העונה. בכל מקרה, כבר עתה ברור שהקבוצה הנוכחית תהיה סגנית לעונה המדוברת. למתעניינים, לפני עשר שנים, אחרי 14 מחזורים חיפה כבשה 38 שערים (בכללם ניצחונות 0:6 על בית-שאן ו- 3:6 מול בית"ר תל-אביב, בטווח של שבעה ימים). שיא מועדון "קטן" מצפה לחיפנים שהשלימו 8 ניצחונות בית רצופים. אם ינצחו גם את הפועל כפר-סבא, אשדוד ובני-יהודה, יוולד שיא חדש. הקודם (10 ניצחונות בית) שייך אף הוא לעונת 93/94 ואם שמים לב, הקבוצה הנוכחית נוסעת פחות או יותר על מסלול דומה.
ומעניין לעניין. לתשומת לבו של החבר עידן טל. הפנדל שהחמיץ מול קורנפיין (עצירה גדולה) הוא החמישי שלו מאז שהגיע לחיפה. בכך הוא משווה מספר ההחטאות לאלה של קשר שנות החמישים, זכריה בן-צבי, ה"מומחה" של חיפה לבעיטות עונשין. אלא שבן-צבי החטיא חמש מתוך 36 שבעט בקריירה הארוכה שלו בחיפה. בשלב זה מחזיק ב"שיא" ההחטאות מגן העבר, ציון מרילי, כשלחובתו 9 פיספוסים (מתוך 34 בעיטות) וסגנו הוא מאמן מכבי נתניה, ראובן עטר עם 7 אכזבות מתוך 22 ניסיונות. את הרקורד האלה עידן טל ודאי לא ירצה לנפץ.