אצטדיון ה"מארקאנה" בברזיל היה כמרקחה. זה עתה כבש גדול כדורגלני תבל, פלה, את שערו ה- 1000 בכל המסגרות והמשחק עמד מלכת. כ- 200 אלף צופים קמו והריעו לכדורגלן הגדול שקבע שיא אגדי שאיש לא יידע מתי יישבר בעתיד. באמצע המשחק נערך טקס לציון הארוע ההיסטורי והחיים נמשכו. אצטדיון "לויטה" בכפר סבא. אלון חרזי, מגנה הבינלאומי של מכבי חיפה מצליח להשוות שיא בן תריסר שנים במכבי חיפה והמשחק לא הופסק. מי ששם לב, עידן טל , אחרי שכבש את השער השני הצביע לעבר חרזי, הראשון שרץ לחבקו כאומר: "חביבי, השער הזה מוקדש לך ביום הגדול הזה".
אין ספק שבעשר השנים האחרונות חל מהפך בדרך החשיבה של חובבי הכדורגל בפרט והספורט בכלל, בכל הנוגע לאנשים ומספרים. על מרקעי הטלוויזיה מרצדים כל הזמן מספרים של עבירות, נבדלים, קרנות ושאר אנקדוטות פיקנטיות. אין מגרש כדורסל בארץ בו לא יושב איש סטטיסטיקה מיוחד ומביא נתונים מהמשחק. עברו הזמנים שהקהל התעניין רק בתוצאה ובכובשים או הקולעים. גם ל"מבשלים" שמור מקום של כבוד. אלון חרזי רשאי להתרגש ולא רק בגלל שיא ההופעות בו יחזיק זמן רב, אלא אם אריק בנאדו יצליח לשחק עד גילו. לא רק 396 ההופעות שגזלו מאברהם אבוקרט את השיא, שוות שאפו. אסור לשכוח שאבוקרט שיחק רק במכבי חיפה (17 עונות בבוגרים) וחרזי, שהגיע בגיל 18 מהכח רמת-גן ומשלים השנה את העונה החמש עשרה במדים הירוקים, נאלץ לעבור לעונה לבית"ר ירושלים (97/98) בגלל "קצר" עם המנג'ר גיורא שפיגל, ואל תרחמו עליו. אמנם, הוא הפסיד גביע, האחרון שמכבי חיפה זכתה לפני שבע שנים (יותר מדי זמן עבור קבוצה שהתרגלה לזכות בו כל שנתיים..) אך זכה עם בית"ר ירושלים באליפות, גם היא האחרונה של הירושלמים.
ללא ספק, חרזי ישבור את מחסום 400 ההופעות במדי מכבי חיפה וסביר להניח שינסה לברוח לאריק בנאדו, היחיד המאיים על שיאו(350) וגם הוא "הפסיד" שתי עונות כשעלה לירושלים. ההישג של חרזי גדול בכל קנה מידה כי הוא נחשב, וגם זאת עובדה יבשה ואחרי חמש עשרה שנים חסרת נשמה, לשחקן רכש שלא גדל בנוער של מכבי חיפה. מישהו מכיר עוד שחקנים מבחוץ שהחזיקו מעמד כל כך הרבה שנים במועדון אחד ? לרובם משעמם, היבלות בישבן כואבות מישיבה קצרה על ספסל המחליפים וסיבות משונות אחרות. זה המקום להזכיר ארבעה "שיאים" נוספים של זקן השבט, ואם יתמזל מזלו, בעתיד יצרף אליו אחד או שניים נוספים. הוא זכה בשבע אליפויות ( שש במכבי) ולדרור קשטן יש רק שש, לזכותו 11 תארים בחיפה, הוא מלך ההופעות בגביע הטוטו(68) כשרק השנה גזל ממרקו בלבול את התענוג הזה, ואם חיפה תזכה גם השנה באליפות העשירית שלה, לא רק שמפלס התארים של המגן החייכן ינסוק לגובה שבעוד 50 שנה לא ישברו אותו, הוא גם יהפוך לכדורגלן הקשיש ביותר בתולדות מכבי חיפה שזכה בתואר. גם כאן מרקו בלבול "אוכל אותה". כדורגלן העבר ועוזר המאמן אשתקד זכה באליפות בגיל 34 ועשרה חודשים ובמאי הקרוב ימלאו לחרזי 35 ושלושה חודשים. ואיך אפשר לשכוח את שיאו המשותף, לו ולאריק בנאדו, עם 88 הופעות בנבחרת, אם כי בגזרה הזאת בנאדו יברח ללא ספק.
********************************************************** שיאים שממתינים בפתח לשבירה בעונה הנוכחית אחרי שהצליחה לקבוע שיא חדש שלא הובלט, פתיחת פער בן חמש נקודות כבר במחזור הרביעי, תופעה חסרת תקדים בכדורגל הישראלי, והוא מתאים גם למחזור החמישי ששוחק בשבת, ניצבים החיפנים בפני אפשרות לקבוע נקודות ציון נוספות בעונה הנוכחית. הקרוב ביותר, כבר בשבת הקרובה במשחק הבית מול הפועל נצרת-עילית. רק פעם אחת בתולדותיה פתחה חיפה את הליגה עם מאזן של שישה ניצחונות רצופים. זה קרה אצל יצחק שום (02/03). זה יקרה גם בשבת הקרובה ? חיפה תרצה גם לשחזר את שיאה מהעונה שעברה- 9 משחקים רצופים ללא הפסד ( מחזורים 2-10) כמו בעונת 00/01 אצל אברהם גרנט, אך זה קשה הרבה יותר. מלבד השיאים הללו, בעידן רוני לוי הושגו תוצאות שלקולגות יהיה קשה לשחזרן, אם בכלל. הוא המאמן הראשון בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי שעלה מאימון קבוצת הנוער וכבר זכה בשתי אליפויות. בנוסף לכך, אשתקד במהלך העונה חיפה הגיעה למצב בו הוליכה את הליגה ב"פור" של 18 נקודות ולא בסיום העונה. בנוסף, במהלך 20 המחזורים הראשונים בעונה שעברה, הירוקים לא אפשרו לשום קבוצה להוביל מולם. מכסימום לכבוש שער שוויון. ****************************************************
ומכאן למדף השיאים, ועם כל הכבוד לשחקני ההווה, לא הדור הזה מסוגל להתקרב אליהם. הם עתיקים, קורי עכביש "עוטפים" אותם ומדי שנה הם יהפכו נחשקים יותר ויותר, אך בלתי ניתנים להשגה. * 90 שערי ליגה- מי בכלל מסוגל להתקרב לזאהי ארמלי שקבע את המאזן הזה בשש שנות הופעה בלבד. אם רוברטו קולאוטי ישחק כאן עוד 6-7 שנים אולי ידגדג את הסקורר, בן שפרעם. רק שלושה שחקנים איימו לרסק את השיא הזה, וכולם עזבו לחו"ל. אלון מזרחי (63) היה הכי קרוב. אלמלא הג'וק לשחק בניס הצרפתית, הוא לא רק היה שובר זמן רב קודם לכן את שיאו הלאומי של עודד מכנס אלא משאיר את ארמלי הרחק מאחוריו. גם לחיים רביבו (43 שערים ב- 57 הופעות) היה סיכוי מצוין. שיחק שנתיים בחיפה, לא זכה עמה באליפות אבל זכה פעמיים במלכות השערים של ליגת העל. מכירתו לסלטה ויגו קטעה את הסיכוי. בעל הסיכוי הכי גדול היה יוסי בניון, האיש שלנו בווסטהאם. בגיל 22 הבחור כבש לזכות מכבי חיפה לא פחות מ- 55 שערים. עשו לבד את החשבון. * 31 פנדלים- לזכריה בן-צבי, קשר עבר המוכר רק לאוהדים הותיקים, לא יקום יורש. השיא שלו שריר וקיים כבר 42 שנים ואין לו גואל. לעידן טל בן ה- 30 שבעט 13 בעיטות רק 9 הצלחות, והוא הכי קרוב. * 63 הופעות בגביע המדינה- אברהם אבוקרט ודאי מצר על גזילת שיאו, אך הוא יכול להיות רגוע. את שיא ההופעות שלו במסגרת הגביע, אפילו אלון חרזי לא יחמוס ממנו. לחרזי 54 הופעות ומשמעותן שמכבי חיפה חייבת להגיע בשנתיים הקרובות פעמיים ברציפות לגמר הגביע, וחרזי חייב להשתתף בכל עשרת המשחקים כדי למחוק את אבוקרט מטבלת השיאים. אין סיכוי ואין סכנה גם מצדו של אריק בנאדו( 44 הופעות).
* 21 שערים בגביע המדינה- אפילו ג'וני הרדי, כדורגלן עבר מקבוצת הפאר, לא מאמין ששיאו אינו מתנדנד מזה 43 שנים. רק דני רום (שמולביץ) התקרב אליו עד כדי שער אחד, אבל גם הוא הספיק לפרוש לפני 33 שנים. חיפה מודל 2005 אינה מרבה לכבוש בגביע וג'וני יחזיק בשיא עשרות שנים נוספות. אין לו אפילו אליפות אחת בכיס, בקושי גביע אחד, אבל יזכרו אותו בזכות משחקי הגביע. * 1013 דקות ללא שער חובה- אשתקד נדמה היה שתום אל-מדון מסתער על שיאו של מאמנו האישי, גיורא אנטמן שהצליח בעונת 88/89 לשמור על רשת נקיה ואיים להיכנס לספר השיאים של גינס. זה לא קרה ולא יקרה, כמו שבאותה עונה חיפה לא ספגה יותר משני שערים במשחק. מישהו רואה קבוצה שמשחילה השנה שלישייה להגנה הכי מנוסה וחזקה בליגה ? בינתיים, רק מאלמו הצליחה. * כובשים וכיבושים- הרבה סקוררים, כולם בינלאומיים, שיחקו במדי האלופה. חלקם השאירו טביעות נעליהם בארון השיאים. כך ארמלי שכבש בכל שש העונות בחיפה במספרים דוספרתיים, כך חיים רביבו שכבש ב- 7 משחקי ליגה רצופים(95/96) וכך אלון מזרחי שהבקיע לפחות שער אחד לרשת כל אחת מקבוצות הליגה בעונת השיא- 1993/94 כשרוני לוי שיחק לצדו. ומזרחי גם כבש 15 שערים לזכות חיפה בגביעי אירופה. בינתיים שום שחקן ישראלי לא נמצא בסביבתו.
* 102 הופעות רצופות- הזכויות שמורות לשוער המנוח, אבי רן ז"ל. בקרוב ניר דוידוביץ יבדל"א יהיה לשוער בעל מספר ההופעות הרב ביותר ( היום מחזיק בשיא יחזקאל גרשוני ז"ל- 204) ולניר חסרות שתי הופעות בלבד, אך היציבות של אבי רן לעומת חוסר המזל של מעריצו, לא יזעזעו את השיא. ברור שאם ניר לא היה נפצע פעמים רבות ובצורה קשה, הוא היה השיאן. * 5724 דקות בעונה- מספר דמיוני הלקוח מסרטיו של סם ספילברג. מתי יקום עוד שחקן ישראלי שבעונה אחת יופיע ב- 66 משחקים כמו אדורם קייסי? אין סיכוי ולו הקלוש ביותר שזה יקרה. עם 32 הופעות בליגה, 12 בגביע אירופה, 4 בגביע המדינה, 9 בגביע הטוטו, 9 בנבחרת- קייסי ניצב ומביט מלמעלה ללא חשש. גם הוא לא מאמין למראה עיניו. * 20 הופעות באינטרטוטו- אל תצחקו, פעם לשחק באינטרטוטו היה לשחק באירופה. משא הקיץ הכי מיותר גרם בחיפה לקטעים פרודיים. מצד אחד, המסגרת מחייבת ומאידך, הקיץ הלוהט "התחנן" בפני הכדורגלנים לצאת לנופש ולאגור כוחות. חיפה ידעה לשלב, פחות או יותר, אפילו זכתה פעם אחת בראש בית אירופי ורק מכבי נתניה הצליחה אף היא. היום מי שמדורג רביעי בטבלה מקבל את ה"עונש" ובעיר הכרמל מתאמצים כדי לא לנטוש את הפסגה. בכל מקרה, ירון גבעול, מגן-קשר בסוף שנות השמונים תמיד ייזכר כאלוף המופיעים- (20) כי פעם ספרו הופעות כאלה ובהווה עברו לגביעי אירופה איכותיים יותר. מסוג השיאים שמונח בבוידעם ןיוצא מהנפטלין רק בעת צרה. ומקום רביעי, לא עלינו... * שיאים קבוצתיים חלומיים- את רשימת המופלאים ניתן לסגור עם מספרים אותם ניתן אולי לשחזר למרות הקושי העצום. כיום הם נראים בלתי ניתנים לפיצוח: 46 משחקי ליגה רצופים ללא הפסד (93-95), עונה בת 39 משחקים ללא הפסד (93/94), 30 משחקי חוץ ללא הפסד(93-95) ו- 27 משחקי בית ללא אכזבה (93-95). לאורך ארבע שנים (83-87) חיפה לא נוצחה פעמיים ברציפות, בעונת 95/96 כבשה שערים בכל 30 מחזורי הליגה ובעונה של אברהם גרנט (01/02) אפשרה 16 פעמים ליריבותיה לחזור מפיגור, נתון לא מחמיא לאלופה, ובניגוד גמור למה שקרה אשתקד והוזכר למעלה. * ולסיום מעט טעם מר, וגם אותו כדאי לזכור. הייתם מאמינים שקבוצה כמו מכבי חיפה מסוגלת לפתוח עונה (87/88) כשבשמונת המשחקים הראשונים היא אינה מסוגלת לנצח אפילו פעם אחת ? זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין אבל קרה ודווקא אצל "המאמן המעוטר", דרור קשטן שאימן עונה אחת בחיפה. והיכן הוא זכה בניצחון הראשון במחזור התשיעי ? בבלומפילד, מול ... הפועל תל אביב (1:5). גם זה שיא פיקנטי. אם מישהו משחקני חיפה מתכוון למחוק חלק מהשיאים (ויש עוד רבים), יאללה, לעבודה !!