image/jpeg

הנשיא שחר: תמיד שיחקו אצלנו הכי מוכשרים וככה זה יישאר

חדשות
הנשיא שחר: תמיד שיחקו אצלנו הכי מוכשרים וככה זה יישאר
אחרי האליפות התשיעית והשמינית הפרטית, יעקב שחר לא חושב על מה שאחרים חושבים, מאמין שהבלם גונזאלבס מסוגל להשתפר, לא מוותר על טורניר הנוער באיטליה, לא מתייחס לכמה מתוסכלים שמתנכלים למושאלים להפועל חיפה, מרוצה שקיימת תחרות על אפודת השוער ומונה את הרגעים הגדול
21/04/2005 05:49



ערימת הפקסים ומכתבי הברכה שנערמו על שולחנו של נשיא המועדון, יעקב שחר, גורמת לו לסיפוק עצום. למרות שזאת האליפות השמינית שלו, מאז שהצטרף כספונסר ומאז 92' כבעל הקבוצה. כמו במשפחה מרובת ילדים, כל אליפות מתקבלת בברכה, גם אם נדמה לכאורה שככל שמצטברים תארים, ההתלהבות יורדת. לא אצל הנשיא עם מספר האוהדים הכי גדול במדינה.



? היכן אתה מדרג את האליפות האחרונה והאם נהנית ממנה ? " בכל אליפות קיימת ההנאה המסוימת והמאפיין אותה. אם אצטרך לדרג את זאת, הרי יצאנו לקראתה מאורגנים, עם סגל די אופטימלי ועם הרבה עבודה במהלך העונה וכל אלה הפכו אותה לקלה ביותר שהשגנו עד כה. הרבה רגעים השנה גרמו לי לנחת והיום איש כבר לא יכול לטעון כלום. קיים קונצנזוס שאנחנו הכי טובים. נקודה". ? נשמע כאילו מטרידות אותך קריאות הגוועלד מסביב שהרגתם את התחרותיות " לא מטריד אותי בכלל וגם לא השקעתי מחשבה בכוון הזה. עשינו את מה שצריך לעשות וכמו שצריך, ומצדי, שאחרים יחשבו את מה שהם רוצים. כל אחד עושה את החשבון שלו ואני מאוד מרוצה ממה שראיתי".



? נוהגים לשכוח שלקחתם ארבע אליפויות בחמש השנים האחרונות בשעה שהמון כוכבים עזבו את הקבוצה כמו בניון, יעקובו, פראליה, קלשצ'נקו, קייסי ואחרים. הבאתם לא פחות מוצלחים " לא תמיד מצליחים. היו שנים שנאלצנו לשחק עם פחות זרים מהמותר, כי לא מצאנו טובים יותר מהישראלים. היו שנים שהבאנו חמישה זרים והם לא היו ברמה מניחה את הדעת. השנה הצלחנו עם כל הזרים ולא רק מבחינה מקצועית. הם השתלבו במרקם הקבוצתי באופן יוצא מהכלל והוכיחו אופי ובגרות". ? אתה רומז שהבלם הברזילאי, ווסקלי גונזאלבס לא ישוחרר כפי שמצפים שתעשו ? " בעיקרון, עד שלא מוצאים שחקן טוב יותר ממנו, הוא נשאר וכרגע אין לנו אף מועמד על הפרק. אני חושב שהוא שחקן מוכשר. רואים שחסרים לו יסודות אותם מקבלים בגיל ילדות. ידוע לי שהוא לא השתתף באימונים סדירים כשהיה ילד. אני מאמין שהוא מסוגל להשתפר, כי נתונים טובים יש לו"



? מה השתנה בדרך החשיבה שלך שגורם לך להחתים שחקנים בני 32 פלוס ? " היום כדורגלנים רבים ממשיכים עד גיל מבוגר יותר, לא כולם. אלה שאינם יכולים לעמוד בקצב המשחקים פורשים. אלה שממשיכים יודעים לשמור על עצמם בנושא תזונה וחיים ספורטיביים, כך שאינם פחות טובים מהצעירים. במצב כזה, טבעי שאתן צ'אנס ל"זקן" כזה להמשיך. לא אביא למכבי שחקן בן 33 אבל כן אשאיר שחקן שמשחק אצלנו, אם לא נפגעו היכולות הפיזיולוגיות שלו". ? מיעוט שחקנים בולטים עלול לדעתך לגרום שוב לעלייה במחירם ? " אין סכנה שתהיה פריצת מחירים. העובדה שבשוק ישנם מעט שחקנים אטרקטיביים לא תשנה את העובדה שהכיס ריק וקבוצות כבר לא מסוגלות להשקיע סכומי עתק".



? איך אתה מסביר שמזה עשרים שנה הקבוצה שלך אינה מסוגלת לגדל מגנים. לא ימניים ולא שמאליים. הכל בא מבחוץ " אני מסתכל על העניין מזווית קצת שונה ומגיע למסקנה שהרמה בקבוצה הבוגרת עלתה והשתפרה, ושחקן נוער חסר ניסיון לא מסוגל אוטומטית לקפוץ לבוגרים. אין זה סוד שבתפקידים האלל קיים מחסור כלל ארצי. כנראה ששכבת הגיל הנוכחית אינה מסוגלת למלא את הצרכים. אגב. תופעות דומות היו בעבר הקרוב עם חלוצים וקשרים אחוריים שקשה היה למצוא מישהו כמו ז'וטאוטאס או דירסאו". ? ברור שהדרך הקלה להתקדם היא להשתתף בטורנירים בחו"ל כפי שבזמנו עשתה מכבי תל אביב בכדורסל " קיימת בעיה עם הנושא הזה. הטורנירים בחו"ל נערכים בדרך כלל בתחילת העונה. אני לא רואה אותנו משתתפים בהם כי בתאריכים האלה אנו בעיצומם של המשחקים המוקדמים באירופה. בקיץ אין אפשרות לשחק כי במערב אירופה לא משחקים. אם יזמינו אותנו למשחקי רעים בינואר, ולא תהיינה לנו התחייבויות קודמות, כמו אימוני ומשחקי הנבחרת, נשמח להשתתף בטורנירים כאלה. לא רציני לנסוע עם הרכב טלאים והעיקר כדי לומר שהיינו שם".



? אם מדברים על חו"ל, אתה חושב שההצלחה הגדולה של הנוער באיטליה מחפה על הכישלון היחסי בארץ ? " על איטליה אסור לוותר, למרות המחיר היקר שעולה לנו טורניר כזה. ההשתתפות בו היא חלק מהלימוד והתרבות של השחקנים שמקבלים זווית נוספת על החיים במגרש ומחוצה לו. ברור שההשתתפות בו גובה מחיר מסוים מקבוצת הנוער שחוזרת עייפה. אני שמח שמגיל נערים ונוער השחקנים שלנו מהווים את שלד הנבחרות. לעומס הבלתי מבוטל יש מחיר וגם אם השנה נגמור במקום השני בליגה לנוער, לא טרגדיה גדולה". ? איך אתה מתייחס להתערבות הורים, לפעמים מוגזמת מדי " להתערבות כזאת יש שתי פנים. החיובית, כל ילד זקוק לתמיכה ולעזרה של הוריו, אך ברגע שהורה עובר את גבול הטעם הטוב, בין אם הוא מחלק הוראות וציונים ושופט את הצלחת הילד לפי מספר הדקות שהוא משחק, העניין הופך לשלילי. שיתוף פעולה בין שני הצדדים יכול לעזור לילד כי גם השחקן הצעיר והנמוך ביותר רוצה לנצח. לי חשוב שמחלקת הנוער תספק מדי שנה שני שחקנים לבוגרים. זה שקול לזכייה בתואר כזה או אחר".



? השם גיל ורמוט מוזכר שוב ושוב בהקשר עם מכבי חיפה. אתה צריך אותו כשיש לך את ליאור רפאלוב ושי בירוק ? " לא עקבתי אחריו מספיק. ראיתי אותו פה ושם בטלוויזיה. שמעתי עליו דברים טובים ונדמה לי ששימש קפטן בנבחרת הנוער. אם הוא קיבל את הסרט, כנראה שיש לו אופי של שחקן מוכשר ואני מקווה שיתפתח. ההצעה לצרפו לקבוצתנו לא הונחה מעולם על שולחננו בצורה רצינית. אני גם חושב שלא צריך לעסוק בזה כי הוא שחקן של הפועל חיפה. צריך לאפשר להם לנסות להישאר בליגה ולאחל להם שיצליחו במשימה". ? תמשיך להשאיל שחקנים להפועל חיפה לאור ההתנהגות המכוערת של אוהדיהם כלפי איתן עזריה והאחרים שחטאם היחיד שבאו ממכבי " לא שמעתי מה עשו לעזריה ואם יש כמה מטורפים שפועלים מתוך תסכול, הם זניחים ולא ראויים להתייחסות. עזריה לא הגיע אליהם על תקן המגן הכי טוב בעולם ובוודאי לא כמושיע של הפועל חיפה. בכל מקרה, התנהגות פראית של כמה מתוסכלים לא תמנע ממני להמשיך לעזור להם בהשאלת שחקנים".



? אנדריי באל אמר לך באוקראינה שקולאוטי בכלל לא שחקן. מומחה גדול " צריך לחזור אל באל ולשאול אותו. גם אז לא הבנתי על איזה רקע אמר את מה שאמר. אני הבנתי מיד שמדובר בשחקן טוב שיכול לעזור לנו ברגע שיתאקלם כאן". ? הגיוני להשאיר את דוידוביץ ואל-מדון להיאבק על חולצה אחת בעונה הבאה ? " אני לא מרחם עליהם. בקבוצה בה ישנם שני שחקנים על כל תפקיד, מן הדין שיהיו גם שני שוערים טובים". ? קיימת תחושה שמלאי המאמנים הטובים הולך ואוזל. לא מבהיל אותך שלמעט 3-2 מאמנים, לא יהיה לך את מי להביא שיאמן את מכבי " קשה לי להתמקד בהגדרה "מאמן טוב". ישנם מאמנים צעירים שנכנסים למעגל דוגמת רוני לוי והם העתודה לבאות. אני סבור שרן בן-שמעון בעל פוטנציאל להיות מאמן טוב. למה ללכת רחוק ? מתחת לאף יש מאמן שלקח שתי אליפויות רצופות. צריך יותר מזה ?"



? במבט לאחור, ניצחון על דיינפרו היה גורם לך להפסדים, כי היא קיבלה אחר כך רק קבוצות לא אטרקטיביות. " אי אפשר להסתכל על המשחקים באופ"א רק דרך החור של הגרוש. ההשתתפות במשחקים האלה חשובה מאוד להיסטוריה של המועדון. לכל מקום שאני מגיע, מזכירים ומדברים על מכבי חיפה. עד שקבוצות ישראליות רבות תשתתפנה בכל המפעלים באירופה, אין מושג של זחיחות הדעת. לא חוכמה להגיע לריאל מדריד ומילאן, צריך גם להגיע לרוסיה, לאוקראינה ולמקומות שנראים מיותרים, אך ביקורים כאלה יקדמו מאוד את הכדורגל שלנו". ? אם אבקש ממך למנות לי את הרגעים הגדולים שלך במכבי חיפה בעשרים שנים שאתה תומך בו וגם בעל הקבוצה, תהיה לך בעיה ? " אנסה לשלוף, ומראש אני יודע שזה קשה. דווקא ההפסד המינימלי מול טורפדו מוסקבה (0:1 לרוסים) בתנאים קשים ביותר, נתן לי להבין שיש לנו קבוצת כדורגל טובה. הניצחון על פריס סן-ז'רמן מאוד ריגש אותי והפך לחוייה בלתי רגילה. הניצחון בפארמה (0:1) שמוזכר עד היום לא ריגש אותי, יותר הפחיד אותי. חששתי שאם בשנה הראשונה להשתתפותנו באירופה ננצח אותם, אולי נחשוב שהגענו לפסגה ואין מה לשאוף ליותר. לדעתי, מה שבא בקלות ובפתאומיות, נעלם במהירות. אם הכל מתנהל לאט וההשגיות ממוחזרת מדי שנה, ניתן להגיע למעמד שלנו בהווה. גם הניצחון על שטורם גראץ והעלייה ההיסטורית לשלב הבתים הסבו לי אושר. היו רגעים מרגשים במקדש של מנצ'סטר יונייטד וכמובן הניצחון הגדול על אולימפיאקוס (0:3). כל אלה נתנו את ההרגשה שיש שכר לעבודתנו והלוואי שנמשיך כך בעתיד".



? יש לך פייבוריט לשחקן הטוב ביותר ששיחק אצלך ? " הו, זה ממש קשה, אולי בלתי אפשרי. ישנן המון זוויות להסתכל עליהן. צריך שיהי שחקן שתרם לקבוצה, שהיה אהוד על כל האוהדים ושעזר להגיע להישגים. יש את ראובן עטר, איל ברקוביץ, יוסי בניון, בריילובסקי, ממן וגם יעקובו שבלעדיו ספק אם היינו מגיעים לבית האלופות. גם אם אשב ללא לחץ, עם נייר ועיפרון ואנתח כל שחקן, אני מתקשה להאמין שאוכל לצאת עם שם אחד שהוא באמת מעל כולם. אני יכול לציין בסיפוק שתמיד שיחקו אצלנו השחקנים הכי מוכשרים וככה זה יישאר גם בעתיד".

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover