המהפכה השקטה שערך רוני לוי בשנתיים האחרונות הכניסה בדלת הראשית אלופים חדשים למועדון האקסקלוסיבי שזכה בתארים במדי מכבי חיפה. עד לפני המשחק מול מכבי תל-אביב חוו את החוויה הבלתי נשכחת 97 כדורגלנים. בראשם כמובן, השחקן הכי מעוטר בכדורגל הישראלי מאז ומתמיד, אלון חרזי ( 6 אליפויות במדי חיפה ועוד אחת עם בית"ר ירושלים) ואחריו הקפטן אריק בנאדו שיניף בסוף העונה את צלחת האליפות הרביעית ( עוד חסרות לו שתיים לסרוויס מושלם...) בשעה שישלים תואר חמישי לו היה שותף לפני אחת עשרה שנים. לואליד באדיר, יניב קטן וניר דוידוביץ ארבע אליפויות, לג'ובני רוסו שלוש ( ועוד אחת במדי הפועל חיפה) ושתיים למיכאל זנדברג, עידן טל, אליניב ברדה, שי בירוק ודקל קינן שהספיק להופיע במשחק ליגה אחד, לפני שעבר לבני סכנין. אליפות אחת רשומה על שמם של איתן עזריה ונג'ואן גרייב (שזכה גם עם הפועל חיפה בתואר היחיד שלה). הנה הם באים ועולים האלופים הטריים:
תום אלמדון ( שוער זו השנה השלישית בבוגרים. הספיק לשחק בגביע אירופה ובמשחק ליגה בעונה בה אימן יצחק שום. אשתקד לא שותף ולו בדקה אחת) : " אני שמח ומלא סיפוק שזכינו באליפות בדרך יפה ומכובדת. הפעם השמחה גדולה כי הייתי שותף באליפות והתאפשר לי לשחק. עשינו עונה מצוינת מבחינת ההגנה וההתקפה, ולא פחות חשוב יחסי החברות בין השחקנים. הבאנו לכלל ביטוי את האווירה באימונים ומחוצה להם ובסך הכל התקדמנו מאוד. לגבי ההרגשה בין לזכות בתואר כשוער שני מבלי לשחק לבין אפודת השוער הראשון, אותה קיבלתי בגלל פציעתו של דוידוביץ, גם בעונה שעברה חשתי שאני שותף מלא. ברור שרציתי לסיים את העונה עם אפס שערי חובה, אבל הכדורגל בנוי על הבקעות וספיגות. אני מאמין שבעתיד אוכל להפחית עוד יותר את כמות הספיגה. בסיום חיבקתי את ניר דוידוביץ שירד מהיציע כדי לחגוג עם הקבוצה. הוא שמח בשבילי ואני בשבילו". חיים מגרלשווילי ( מגן שמאלי שעשה קפיצת דרך גדולה. הגיע מקבוצה קטנה יחסית, הפועל חיפה, ותפס מקום של קבע בהרכב הראשון): " זאת הרגשה מדהימה, אין מילים , אני בעננים. אני באטרף, מסתובב כל היום שמח ואי אפשר לעצבן אותי בכלל. גם אלה שינסו, לא יצליחו חודשים. התקדמתי המון השנה וההצלחה שלי היא חלק מהצלחת כל הקבוצה הנהדרת הזאת".
רביד גזל ( מגן-קשר שהגיע ממכבי נתניה עמה ירד בעונה שעברה לליגה הארצית ומיד נרכש על ידי מכבי חיפה): " אני שמח שנפל בחלקי לזכות בתואר הראשון שלי, בתקווה שהאליפות הזאת אינה האחרונה בסדרה. אחת השאיפות של כל שחקן היא להביט לאחור בסוף הקריירה ולספור את התארים בהם זכה. כששיחקתי בנתניה לא קינאתי במי שזכה בתארים אבל הייתה קנאה חיובית ומשאלה שגם אני אגיע לרגע הזה, והוא אכן הגיע. בנתניה לא חשבתי על תארים ואין לי טענות, כי לכל קבוצה שאיפות משלה. השמחה הייתה ספונטנית ונשארה במגרש, כי למחרת תוכנן לנו אימון בוקר. איני דואג, נותרו לנו כמה שבועות לחגוג. קיבלתי זרי פרחים מאוהדים שעוקבים אחרי גם בחיפה". רוברטו קולאוטי ( הגיע מארגנטינה ורבים הטילו ספק ביכולתו) : " זאת לא האליפות הראשונה בקריירה שלי. כבר זכיתי עם בוקה ג'וניורס אבל כל אליפות היא שונה ונותנת הרגשה מצוינת לשחקנים ותמורה מלאה למאמץ שהשקענו. מתחילת הדרך זאת הייתה המטרה ואני מאוד שמח שהשגנו אותה בסטייל. אני מקווה שזאת לא האליפות האחרונה שלי במכבי חיפה".
ווסקלי גונזאלבס ( בלם צעיר שהגיע מברזיל ומיד "נפל" לתפקיד שתמיד היה מסובך במכבי חיפה) : " זאת הפעם הראשונה שלי שאני משתתף בקבוצה שזוכה באליפות. השמחה גדולה יותר, כי אין דבר משמח יותר מאשר לזכות באליפות כבר בשנה הראשונה לבואי לישראל. התואר חשוב מאוד עבורי, לקריירה שלי ולמכבי חיפה". חבייאר דירסאו ( קשר ברזילאי שהפך בהדרגה לקשר האחורי מספר אחת בישראל) : " חוויתי מה זה להיות אלוף בקבוצה הברזילאית סנטו דריי בברזיל. הרגשה פנטסטית בפרט כאשר עשינו דרך נהדרת בדרך לתואר. אני בדרך לכנסיה והשמחה גדולה מאוד".
אורי אוזן ( מגן שהגיע ממכבי נתניה, יחד עם רביד גזל, ולרוע מזלו נפצע קשה ונאלץ לעבור ניתוח מסובך ברצועות ברכו) : " השמחה גדולה מאוד, למרות שלא באה כהפתעה, כי מתום הסיבוב הראשון כולם הבינו שקשה יהיה לקחת מאתנו את האליפות. גם הפציעה הקשה שעברתי מעיבה במשהו על ההרגשה, כי שבתי ביום שישי מרומא, שם עברתי ניתוח והמחשבה על תהליך השיקום מחלחלת. אבל אני מאוד שמח וחושב שזאת אליפות מרשימה ששברה המון שיאים בכדורגל שלנו. היא מזכירה את האליפויות של מכבי תל-אביב בכדורסל. כייף להיות שייך לקבוצה הזאת ואני מרגיש בהחלט שייך כי בסיבוב הראשון, בו פתחנו את הפער הגדול משאר הליגה, לא הפסדתי ולו דקה אחת. אני מקווה שבשנה הבאה, אחרי שאחלים, אהיה שותף ל"דאבל" קטן. חבל שהפסדנו להפועל חיפה ואולי בדיעבד זה טוב, כי בעונה הבאה תהיה לנו הזדמנות להכניס "שוס" ולקחת את התואר הכפול". גוסטבו בוקולי ( קשר ברזילאי שהגיע מהיורדת השניה אשתקד, מכבי אחי נצרת) : " כל הזמן אמרתי שעבודה קשה תביא אותנו לאן שהגענו. כעת אני בחופש ומבלה עם המשפחה ואני ממש שמח. שואלים אותי אם יש הבדל בין הקיץ שעבר, כשירדתי עם מכבי נצרת ולדעתי לקבוצה לא היה טוב אבל לי היה טוב, כי נפתחה בפני הדלת לעבור לקבוצה גדולה, ומכבי חיפה היא הכי גדולה. מעתה, צריך להסתכל קדימה ולנסות לחזור שוב על ההישג שלנו שהוא גדול". תרגום: דני קרפ