" עדיין לא ראיתי היום אם סידרו לי שיחות הבהרה עם שחקנים נוספים. מי היה אצלי היום ואיני יודע על זה ? כנראה שמשעמם לאנשים מסוימים והם החליטו להוסיף לי לג`וב תפקיד נוסף. יום זה עם אריק בנאדו כדי שיהיה רציני יותר, פעם עם גוסטבו בוקולי שלא מתאמץ ויודח מההרכב. כמה שטויות אפשר לכתוב ? צריך להיות עיוור כדי לראות שאריק לא רציני או שגוסטבו לא מתאמץ. אני קראתי להם או לשחקנים אחרים לשיחות? הכל המצאות מצוצות מהאצבע " ? רוני לוי, בנימה מבודחת ועוקצנית על ניסיון לערער את יסודות הברזל של מכבי חיפה שמוליכה את הטבלה בפער עצום.
- תראה רוני, דוביד שוויצר המנוח אמר פעם שמאמן שלא כותבים בעדו או נגדו, לא קיים. לפי זה אתה לא קיים " אין לי טענות. בסך הכל אני זוכה לסיקור מכובד וגם המטרה אינה אני. באופי שלי איני מאלה המשתחצנים או היהירים. אני משוכנע שישנם כאלה שבמצבה של קבוצתי כיום היו יוצאים מפרופורציות ויורים לכל הכיוונים. מצטער, זה לא אני". - עמדת מהצד והסתכלת בהנאה על הקבוצות והמאמנים בזמן שוק ההעברות, מה ראית במשקפיים שלך? " ראיתי איך מאמצע העונה שעברה עבדתי כמו מטורף. בקיץ כולם היו בבריכה ולי לא היה זמן אפילו למשפחה. אני שמח שהצלחנו עם הזרים ובגלל זה ישבנו בשקט בצד בזמן ההעברות . אין הרבה פעמים שלא היה אקשן במכבי בתקופה כזאת". - אולי התאמצת יותר מדי. יש כאלה שחושבים שאליפות ניתן לקחת גם בלי הזרים " אז אומרים. אני לא מסכים להנחה הזאת. היא מצטרפת לעוד מספר הגדרות ונתפסת כאילו הכל מובן מאליו ולא היא. האליפות עדיין לא מובטחת ואני בטוח שיש כאלה שחושבים שהשתמשתי במשהו. מישהו בכלל הבטיח שעם זרים טובים לוקחים אליפות ? גם באנגליה כוכבים מפוזרים ורק אחת לוקחת תואר. למזלנו, הזרים התחברו אצלנו לרמה ואיכות משחק גבוהים. קשה לי להבין מדוע לחשוב על מכבי חיפה בלי זרים כאשר הם כמו הישראלים ותורמים מאוד למרקם הקבוצתי במגרש ומחוצה לו".
- אולי באמת אתה צריך לדבר עם בוקולי. מה עובר עליו ? " אני מדבר כל יום עם בוקולי. עכשיו ברצינות, טבעי ששחקן מגיע לקבוצה חדשה ופותח את העונה בצורה יוצאת מהכלל. כרגע, קיימת אצלו ירידה טבעית אבל הוא מקצוען אמיתי, רציני וגם אם התרומה שלו למשחק ההתקפי נפגעה מעט, הוא עובד במרכאות ונותן המון לקבוצה. הבחור משקיע המון בעזרה לחברים ואיני מודאג. הוא לא בא ליום אחד. בשנים הקרובות נראה ממנו דברים יפים". - אתה מרגיש שרובצת עליך אשמה כבדה של הרס הכדורגל הישראלי? כולם מצביעים עליכם " ההפך. אנו נותנים תקווה לכדורגל הישראלי, סיבה לאוהדים ליהנות ולשמוח מהרמה שאנו מציגים. חיפה עושה רק טוב לליגה ואשמח אם עוד קבוצות תצטרפנה אלינו". - רוני, מי שעיניים בראשו יודע שהפכו את הליגה לחלשה כי מכבי והפועל ת"א לא בשורה אחת אתכם " תראה, לא נולדנו היום. אנחנו חיים את הכדורגל הרבה שנים. איך בכלל אפשר להשוות מה היה פעם ומה יש היום ? רוב אלה שמנסים לעצב את דעת הקהל בכלל לא נולדו או שהיו קטנים. הבעיה היא שבניגוד לעבר, אנחנו מוליכים עם אחוזי הצלחה מדהימים ואלה נוטעים הרגשה שהכדורגל פחות טוב. אם הקבוצה במקום השני הייתה משיגה אחוזים יותר גבוהים, כולם היו מדברים אחרת. לא רציני לספר לנו שפעם היה נהדר והיום קטסטרופה. דווקא אלה ששיחקו אז מפרגנים היום".
- מפריע לך שעוקצים ואומרים שאתם לא גדולים כמו שהליגה חלשה ? " חובת ההוכחה חלה עלינו. אנחנו צריכים להוכיח כל שבת שאנחנו קבוצה גדולה. אני קונה כל שבת ניצחון ושיגידו מה שרוצים". - מהצד קיימת הרגשה שאשתקד ניסית לייבש את ואליד באדיר והשנה את ברדה כדי שיסיקו את המסקנות הנכונות ויעזבו. במקרים כאלה יש הכתבה מלמעלה ? " בגלל זה ואליד באדיר משחק כמעט בקביעות בהרכב הראשון ? שאלה לא רצינית. אצלי הכל ענייני ומקצועי. מה שטוב לקבוצה עושים. במכבי חיפה אין הכתבות מלמעלה והכל מקצועי נטו. איזה טעם יש לייבש שחקן כשאני אזדקק לו בהמשך". - אתה מצטער שרכשת את אורי אוזן. לחרזי לא היה קשה לתפוס מקום על חשבונו " לרגע איני מצטער, כל השחקנים שהגיעו הם רציניים, מקצוענים ותורמים. חוכמה קטנה למדוד אותם במשך תקופה קצרה. שישפטו אותם אחרי שנה- שנתיים. מישהו זוכר כיצד רצו לגרש את אדורם קייסי כשהגיע לחיפה ? אני מרוצה מכל שחקני הרכש". - שייע פייגנבוים אמר לפני חודש שלא קשה להצליח במכבי חיפה. בהפוך על הפוך זה נשמע כמו "בוא נראה את רוני לוי בקבוצה אחרת". " לא שמעתי אותו אומר את זה אבל איך אפשר בכלל למדוד דבר כזה ? אני זוכר, כי הייתי כאן, ששבע שנים מכבי חיפה לא זכתה באליפות והיה לה תקציב הכי גבוה ושחקנים הכי טובים. ברור שמועדון גדול וחזק נותן יתרון אבל אם אין מקצוענות ורצינות על כר הדשא, חבל על הזמן והכסף. יש לנו גם רצינות, גם אימונים ברמה, גם מסגרת ואנחנו משקיעים המון עבודה כל השבוע כדי שיהיה לנו קל יותר בשבת. כלום לא בא לנו בקלות".
- זה מה שלמדת מז`וזה מוריניו מצ`לסי בביקור האחרון ? " מכל מאמן גדול ניתן ללמוד משהו, על סגנונו, על קוי העבודה שלו, על הנקודות המיוחדות שלו. אין ספק, הרצינות, הארגון והסדר אצלו שווים חיקוי". - נוצר לך כעת מצב לא מקצועי: מצד אחד תום אל-מדון סיים 600 דקות מבלי לספוג שער ומאידך, ניר דוידוביץ הוא השוער מספר אחת. לא קשה לנחש מי יועדף " אישית, זה מצב שכל מאמן מאחל לעצמו. באמת אני מאוד שמח שכך יצא, אך כמאמן כדורגל לפעמים מתקבלות החלטות חשובות ברגשות מעורבים. אעשה בדיוק במה שאני מאמין". - אולי הידיעה שהנבחרת זקוקה לדוידוביץ משפיעה על העדפתו ? " השיקול של הנבחרת בכלל לא עומד לנגד עיני". - כל הזמן נשמעים קולות שגיל ורמוט מהפועל חיפה יעבור אליך בשנה הבאה. מה יש לו לחפש כאשר גם שי בירוק וליאור רפאלוב עדיין לא קיבלו את כל מה שהם חולמים " עד עכשיו לא הצהרתי בשום כלי תקשורת שאנחנו רוצים או לא רוצים את ורמוט או כל שחקן אחר. לא כל מועמד מגיע וגם לא כל מועמד שמגיע, מתקבל. אנחנו לא מתעסקים בכלל עם שחקנים של מועדונים אחרים". - עם מושאלים שלכם בקבוצות אחרות אתם כן ? " על מה לדבר ? בסוף השנה הם שבים אוטומטית אלינו. אנחנו עוקבים אחרי דקל קינן, איתן עזריה, יואב זיו, עמי טייאר, ישראלביץ ואחרים". - אתה בטוח לא מאמין שאלה שמשחקים כיון בקביעות בקבוצות מליגת העל ירצו לחזור ולשבת על ספסל המחליפים. מה יש לדקל קינן לחפש כאן אם גונזאלבס מצליח ? " לשבת אצלנו על הספסל זאת זכות ולא כל אחד ראוי לשבת עליו. אני לא בטוח אם לא עדיף לשבת על הספסל שלנו מאשר לשחק במקום אחר. גם דקל יודע שזאת לא בושה להיות מחליף במכבי חיפה". - לא כואב הלב לשלוח ילד טוב כמו איתן עזריה לבית הרוס בהפועל חיפה ? לא צרם לך לשמוע את שריקות הבוז לעברו? הרי הקהל מעבר לכביש שטוף שנאה לכל ירוק שזז " כאב לי. לא כולם שותפים ללינץ`. אין ספק שהקהל הגזים בתגובתו וכדאי שיתעשתו מהר. הם צריכים להתייחס אל עזריה, כנעאן, שטראוס ושלומי אדרי, כמו לאלירן אלקיים שהפך אצלם לנכס ולקפטן".
- הטיסה של הרוסי יצקן למבחנים מעידה על משהו? " גם עם קולאוטי רצינו לעשות כך בעונה שעברה. רציתי להביא אותו באמצע העונה. אחד ממאפיינים של מועדון גדול ומכובד הוא לחפש ולהיות עירניים כדי למנוע את ההתרוצצות הלא מכובדת ביום ההעברות האחרון". - מי יבעט פנדלים בפעם הבאה ? הרשימה מתקצרת " עידן טל יבעט". - למרות שהחטיא עד היום שלושה מתוך תשע בעיטות ? " באמת ? אני לא מתמקד בזה. קודם שיהיו פנדלים, אחליט בהתאם". - מצטער ששיחרת את ערן לוי ? הוא מציל את מכבי תל אביב " לא מצטער, כרגע לא". - בשנה הבאה יחכו לך בפינה. ירצו אותה יכולת ואותה הצלחה " ומה רצו השנה ? שאזרוק את חרזי, שלא אביא את מגרלשווילי, שגונזאלבס חתול בשק ואת קולאוטי כינו נפילאוטי. כל אלה היום משבחים ומפרגנים לנו. איך הם מסתדרים עם הניגוד הזה, אין לי מושג. אני לא מבטיח כלום כי לא תמיד השקעה רצינית מגיעה לכלל ביטוי. אין ערובה לכישלונות והצלחות". - כעת, עם "פור" של 16 נקודות אתה לא מפנטז על שיא מיוחד ? " אני רוצה לנצח כל הזמן, שהקבוצה תשחק טוב ושהקהל ייהנה. אם בדרך יגיעו גם שיאים, יהיה נחמד". - בא לך לסיים עונה מבלי לפגר ולו פעם אחת בתוצאה ? " אני מקווה שלא יקרה מצב שנפגר אבל אם שיא כזה יגיע, אני האחרון שאתלונן".