אחרי שהפסידה 8 נקודות רצופות, לבית"ר ירושלים, טוברוק והפועל חיפה, מצליחה קבוצת הנוער של מכבי "שמואל" חיפה לשמור על קשר עין עם הצמרת הגבוהה. אמנם, פער שלוש הנקודות מהמקום הראשון (טוברוק) נשמר, בגלל ניצחונות של כל המקדימות אותה, אבל האלופה מדורגת כבר במקום הרביעי עם 16 נקודות ולפניה רק טוברוק (19 ) מכבי תל אביב והפועל פתח תקווה (18). היום חיפה גברה במגרשה הביתי על מ.ס. אשדוד 1:3 וחלפה על פניה בטבלה. השער הראשון נכבש בדקה העשירית מראשו של עדן בן-בסט שניצל הגבהה מדויקת של חברו לנבחרת הנוער, ליאור רפאלוב. בדקה ה- 52 מבצע אישי של מבשל השער הראשון. רפאלוב, בהתקפה מתפרצת הגיע לרחבת ה- 16 של האורחים, הטעה את הגנתה ושיגר כדור מדויק לרשת- 0:2 לחיפה.
בדקה ה- 66 אשדוד הצליחה לצמק. כדור תועה פגש בידו של הבלם שי מימון, איש מחלוצי אשדוד לא נמצא בסביבה אבל השופט החליט שצריך להיות קצת מתח ושרק לפנדל שנוצל עת תום- 1:2 למכבי. שש דקות ריסק רפאלוב את אשליות האשדודים לתיקו. הוא פרץ לרחבה, הוכשל ואת בעיטת העונשין בעט בעצמו פנימה- 1:3 ושער שביעי לכובש. עבור שני הכובשים הוו שני השערים מתנת גיוס נאה. ביום שני הקרוב מתגייסים לא פחות משישה משחקני הנוער, במחזור שמיועד לשחקני נבחרת הנוער. בנוסך לרפאלוב ובן-בסט יחליפו את המדים הירוקים במדי ירוק זית גם השוער גיל אופק, צמד הבלמים שי מימון ומור ממן והחלוץ יוחאי אהרוני. קשר נוסף, ניצן בויירסקי, נמצא כבר שבועיים בטירונות.
הרכב חיפה: גיל אופק, עבדאללה כהביה, שי מימון, מור ממן, אלי ציצואשווילי, יוני אוחיון, מושיקו חלפון, אורן עידו( הוחלף ע"י איציק זעפרני בדקה ה- 73), ליאור רפאלוב, עדן בן-בסט( תומר חמד החליפו בדקה ה- 78) ויוחאי אהרוני( במקומו נכנס בדקה ה- 67 אוהד כהן, בנו של מאמן העבר בבוגרים, אלי כהן). דרוג הכובשים בנוער: ליאור רפאלוב(7) עדן בן-בסט(4) יוחאי אהרוני ומאור בר-בוזגלו(3 כ"א) שי מימון וקובי טרקה ( 1 כ"א).