אין יותר מדי מקרים בתולדות מכבי חיפה ששחקן עבר שלה מגיע למשחק מולה וזוכה לכבוד כפי שזכה לו אבישי ז`אנו. ועוד במדים אדומים, רחמנא ליצלן , שהם כבד לעיניו של שור זועם. חמשת אלפי הצופים לא הריעו לזאהי ארמלי ששב עם הפועל ירושלים או לראובן עטר במדי הפועל חיפה. במקרה של ז`אנו כולם קמו על רגליהם וכיבדוהו במחיאות כפיים ממושכות, כיאה לשחקן נשמה. גם נשיא הקבוצה, יעקב שחר, חרג ממנהגו ונפרד מהמגן הבינלאומי הוותיק שהחליט לסיים את הקריירה בקבוצת נעוריו. " בשם כולנו, משפחת מכבי חיפה, אנו כאן כדי להיפרד מז`אנו שתרם שנים רבות למכבי חיפה, חווה עמנו המון חוויות ובעיקר אני רוצה לציין את ז`אנו הבנאדם" אמר שחר והצמיד לאבישי חיבוק ונשיקה כפי שאבא נוהג כלפי בנו האהוב.
- אבישי, כששחר דיבר על ז`אנו הבנאדם למה הוא התכוון ? " אם מותר לי לנחש, הוא רמז שאני לא שחקן בעייתי, שעזרתי למערכת בצד המקצועי והחברתי שלה, שהייתי שחקן רגוע ושקט. אולי התכונות האלה קנו את יענקל`ה". - מיותר לשאול אם התרגשת ? " לא מיותר אבל חשוב יותר להדגיש שמכבי חיפה אינה שוכחת שחקנים שתרמו לה לאורך זמן. כל שחקן זוכה לפרדה כזאת. לעצם השאלה, ברור שהמעמד היה מרגש. כבר הייתי בסרט הזה, ויותר מפעם אחת, שהקהל הנפלא שלנו ( שימו לב: "שלנו"...) התלהב ומחא כף. פה הם קמו לכבודי והתרגשתי מאוד". - ניסיתי למצוא איזה קטע שאתה לא מרוצה ממכבי חיפה ונאדה. ירח דבש ארוך נטול הצהרות בומבסטיות. הכיצד ? " ראשית לא הייתה לי סיבה וכל מה שרציתי קיבלתי. גם נתתי מה שביקשו ממני. תמיד הכל היה מסודר ואל לנו לשכוח ששיחקתי במועדון הכי מסודר בארץ שחודר ומחדיר נורמות של קבוצות גדולות באירופה. אף פעם לא הרגיזו אותי ובכלל, הצהרות נועדו למשוך אש ואם שמים לב, במכבי חיפה רוב השחקנים לא יתקפו את המועדון. אין סיבה ואם יש בעיה כזאת או אחרת, תמיד הדלת של האחראים פתוחה. מי שאחראי על ההתנהגות המופתית של השחקנים הוא יענקל`ה שחר".
- ההשתלבות הפנטסטית שלך שומטת את הקרקע מתחת לרגלי אלה שמנסים לפמפם לנו שעדיף שחקן בית על שחקני רכש. יש לך מתכון מיוחד שדווקא אתה זכית להיות יקיר האוהדים ? " מי שרוצה את טובת הקבוצה לא יתעסק עם השטויות האלה. יש מישהו שלא רוצה להצליח ? מישהו באמת מאמין שאם היה מגן יותר טוב ממני, הוא לא היה משחק ואני הייתי מסתכל עליו מהספסל. בשום מקום בעולם לא סופרים כמה שחקני בית או חוץ נמצאים בהרכב. זאת המצאה ישראלית. מניסיוני, צריך לשחק טוב ולהתחבר לאנשים במערכת. לי יש את התכונות האלה באופן טבעי ומכאן ששיחקתי בלמעלה מ- 300 משחקים בכל המסגרות במדי מכבי חיפה בתשע השנים שהייתי שם. המתכון להצלחה הוא להיות כל הזמן רעב לתארים, לרצות להצליח ולא לנוח על זרי הדפנה ולשמור על המקום בכך שנלחמים עליו בכל הכוחות. רציתי להצליח ולדעתי, הצלחתי בכך יפה מאוד". - לדעתך, אלון חרזי טעה שכשהעדיף להישאר במכבי חיפה במקום לעבור לקבוצה אחרת שם יזכה לדקות משחק רבות יותר ? " אלון לא טעה ואני חושב שטוב עשה שנשאר במכבי חיפה. הוא עדיין שחקן מצוין שיכול לתרום המון מהניסיון והיכולת שלו. שנינו כבר היינו מחוסלים המון פעמים וחזרנו לשחק. אין לי בכלל ספק שהוא ישותף במספר גדול של משחקים העונה".
- כמעט ולא יצא לי לשאול אותך על המשחק. כבר הרבה שנים לא עמדת בצד של המותקפים " אומרים שהכדורגל מפתיע ? במקרה הזה הכל התנהל כצפוי. אין בכלל מה להשוות בין שתי הקבוצות בשום סעיף. לא בתקציב ולא בסוג השחקנים. אנחנו בתחילת הדרך עם שחקנים חסרי ניסיון ואני מבסוט כי יש תקווה שבסוף נצליח להישאר". - הרגשת שחיפה עדיין תחת טראומת רוזנבורג ? " הם היו מנצחים כל קבוצה שהייתה מופיעה מולם. על מה אתה מדבר ? הם ייקחו את האליפות בהליכה. לאיזו קבוצה יש את הלוקסוס להחליף שחקנים כמו באדיר ועידן טל ? השחקנים גברים אמיתיים ואין להם זמן להיכנס לייאוש ולמצבי רוח. ליגה, גביע אירופה ונבחרת". - איך הגבת בגול של רוזנבורג בתוספת הזמן ? " איך הגבתי ? ריסקתי את השולחן בסלון מרוב עצבים. אתה יכול לבוא אלי ולראות. התעצבנתי והתאכזבתי כאילו שאני עדיין משחק שם. אכלתי שם אתם יחד, כולם חברים שלי והייתי שותף לחוויה הענקית של בית האלופות. כשחקן, אני יודע מה ערכה של דקה בכדורגל, והכל יכול לקרות, אבל הפעם רציתי שימשיכו פעם נוספת. כאב לי מאוד הגול הנורבגי". - חשבת לנחם מישהו מסוים במערכת ? " לא צריך לנחם איש כי זה ספורט. הפעם ההישג הענק היה מאוד קרוב וחבל לי על כולם, משחר ועד אחרון השחקנים". - הזכיר לך את ההרגשה אחרי החמצת הפנדל מול לברקוזן ? " אין בכלל מה להשוות. הפנדל היה במשחק בצ`מפיון ליג. כאן היה מצב של לקפוץ מדרגה, לעלות לליגה אחרת. אני מאמין שחיפה טרם אמרה את המילה האחרונה והיא תגיע שוב לבית האלופות".