" קראתי בעיתון שאבי נמני בדרך אלינו. בכדורגל דברים קורים. הוא שחקן מצוין ויכול להוסיף ואני גם בטוח שהצוות המקצועי ישמח לקבל שחקן ברמתו, אבל לא נראה לי שהמהלך אקטואלי בגלל שאנו עוסקים בהקטנת עלויות. יחד עם זאת יכול להיות מצב שיווצר מצב שנמני יהיה על הפרק, אבל זה לא אומר שזה יהיה" - כך יעקב שחר, נשיא מכבי "הונדה" חיפה, במסיבת עיתונאים לקראת פתיחת העונה החדשה שנערכה במלון "דן כרמל". שחר היה זה שפתח את הארוע ודיבר על כל מה שמצפה לקהל האוהדים בעונה החדשה שתפתח, מבחינת חיפה ביום ראשון, במשחק הביתי מול בית"ר ירושלים. " אחרי קיץ שעפים בו כל מיני בלונים באוויר, חלקם מתממש וחלקם הגדול לא, אנו שואפים להתמודד מדי שנה על כל התארים. סיימנו את עונת השיא שלנו ושל הכדורגל הישראלי בהשתתפות בבית האלופות. זאת הייתה חוויה שונה מכל מה שחווינו עד היום. אי אפשר להשוות שום מעמד אחר, גם לא זכייה בתואר האליפות או בתארים אחרים, לעצם ההעפלה לליגת האלופות כולל ההשתתפות בה. לא רק יכולת השחקנים והארגון הנפלא של הצוות בראשותו של המנכ"ל, איתמר צ`יזיק, ייזכרו לשנים רבות. כל הכבוד לקהל האוהדים שלנו שלייוה אותנו לכל מקום, הפסיד ימי עבודה והוציא כסף רב כדי להיות שותף לחוויה". למרות שהחלטנו להוריד משאבים ותקציבים, עדיין עומדים לרשות העוסקים במלאכה, כל מה שהם זקוקים לו. לא ייתכן מצב שיתרצו חוסר הצלחה בטענה שלא קיבלו את כל הדרוש".
נשיא המועדון גם התייחס לשאלות שנשאלו: על חששו ממינוי רוני לוי למאמן, למרות גילו וחוסר ניסיונו: " במקור, רוני לוי אמור היה להיות עוזרו של יצחק שום, וזאת לפי בקשתו של האחרון. ברגע שנודע לי ששום עוזב ליוון, מיד החלטתי שהוא יחליפו. רוני בכלל לא ידע על כוונתנו למנותו. הנושא עלה בדיון משולש ביני, עוזי מור ואיתמר צ`יזיק. לא ידענו אם הוא מסכים, אך לאחר שתי פגישות מרומזות הוא קיבל את התפקיד. ממה ששמעתי עד היום, כולל מחנה האימונים, כל תקוותי התאמתו ואני מצפה שבסוף העונה, כשניפגש שוב, אוכל לתת לו "כאפה". כדאי גם להפסיק לנגן על המושג צעיר. או שהוא מאמן או שלא. מכבי חיפה מעניקה את כל התנאים למאמניה".
על יצחק שום: לא נפגעתי משום כשלא סיפר שהוא עוזב ליוון והוא לא נפגע מאיתנו. קיווינו לתוצאות יותר טובות בטבלה, ואם לא הצלחנו לשמור על תואר האליפות, מבחינה זאת מדובר בכישלון. הייתה לנו עונה קשה. הטיסות, המשחקים בחו"ל וחוסר הניסיון שלנו במעמדים כאלה פגעו בנו גם ביכולת לשחזר את ההישגים בארץ. גם כך, איש אינו מצטער על העונה הנפלאה שהייתה לנו ושהוסיפה כבוד וניסיון". בפנותו לצ`יזיק אמר שחר: " אני מבטיח לך שבפעם הבאה כשנגיע לצ`מפיון ליג יהיה לך יותר קל". על הציפיות לתואר: " מעולם לא אמרתי שאני מוותר על האליפות. אנחנו לא קבוצה שעולה מליגה נמוכה ורוצה להישאר בליגה. אצלנו האליפות היא מטרה מוצהרת". על התקציב המקוצץ: כבר הוכח שתקציבים גדולים אינם מבטיחים אליפות. בשנה שעברה הוא הגיע ל- 50 מיליון והשנה יגיע ל- 37 ש"ח. קיצצנו בשכר השחקנים וגם בשנה הבאה נמשיך במגמה כדי להביא את הכדורגל לרמה המתאימה. אם היינו זוכים באליפות ונאלצים להעמיד שוב קבוצה שתתמודד בכבוד עם קבוצות מהשורה הראשונה, הייתה נוצרת בעיה כי קשה לערוך תוכנית הבראה במצב שצריכים להשקיע יותר.זה מפתה. אנו מתנחמים שלא זכינו באליפות כדי שנוכל להמשיך במגמה בה התחלנו".
על שילוב שחקני נוער: הכדורגל של היום אינו דומה בכלום לכדורגל של שנות החמישים. פנינו לאירופה וכולם יודעים ששחקנים זרים שהבאנו, הם שתרמו לא מעט להעלות את הרמה. לא יהיה מצב ששחקן יצטיין ולא ישחק בבוגרים. גם השנה העלינו לא מעט שחקנים לסגל הבוגר ויראו אותם יותר מאשר בעבר. אני ל א מסכים שאנו שונים מאירופה. אני לא רואה הרבה שחקני נוער במנצ`סטר יונייטד או בריאל מדריד. אחד או שניים כמו אצלנו. דיברתי עם אנשים מבאיירן מינכן ומילאן שגם תקציב מחלקת הנוער שלהם עומד על 10 אחוזים מהתקציב הכולל. הם אמרו שאם יוצא להם שחקן אחד בשנה, ההשקעה משתלמת. אשמח ששחקני הנוער שלי יוכיחו שהם מסוגלים לחסוך לי כסף. בשנים האחרונות הטראומה שפקדה שחקני נוער שעברו לסגל הבוגר, הייתה כבדה עליהם והם לא עמדו בזה. נמשיך לשמור על מעמד של קבוצה שרוצים לבוא אלינו".
על בקשתו מראש עירית חיפה לקבל תקציב דומה לזה של הפועל חיפה: " לא ביקשתי את הכסף עבור הקבוצה הבוגרת. הסברתי שמגיעה לנו הקצבה למחלקת הנוער, כי אנו מהווים מתנ"ס לכל דבר. זאת הייתה מטרת הפגישה עם ראש עיריית חיפה. אני מודע שהפועל חיפה נקלעה למצב קשה והיא זכתה לתמיכות עירוניות בהקפים גדולים. אני יכול רק לברך על כך, אבל התקציבים העירוניים חייבים להתחלק במידה שווה ואסור לשכוח, אנחנו מועדון יותר בכיר מהפועל. לא ביקשנו יותר, רק את מה שנתנו להם. אני יכול לומר שנלך עד הסוף ולא נוותר על תביעתנו". על בקשתו של איל ברקוביץ שחיפה תשלם למס הכנסה 600 אלף שקלים: " זאת תביעה קנטרנית. אנחנו לא חייבים אגורה למס הכנסה. אם יש לו בעיה, שיסדר זאת. אנחנו עזרנו לו רק בצורה טכנית לעבור מסאותהמפטון לווסטהאם. הוא הכניס סעיף, ללא ידיעתנו, שבמקרה וירצה לעבור לקבוצה אחרת, יוכל לחזור אלינו ומאיתנו הלאה. אינני יודע כמה שילמו עליו וגם לא מעניין אותנו". על הוצאת שחקנים לחו"ל: " הוצאנו גם מאמן. אף פעם לא עמדנו בדרכו של שחקן שלנו כשקיבל הצעה מאירופה. שיחררנו גם שחקנים באמצע העונה כמו ברקוביץ, קנדאורוב, אלון מזרחי ויעקובו. ידענו שמי שרוצה את יעקובו בזמן נתון עלול לא לרצותו בסוף העונה".
על ג`ובני רוסו: " עצם העובדה שהוא אתנו מלמדת שאנו מעריכים אותו. היו שמועות שקבוצה מיוון מתעניינת בו. אלינו לא פנו, ואם היו פונים, היינו נכנסים למשא ומתן ואולי מגיעים לסיכום. אולי יצחק שום רצה אותו אבל כשאמרנו לשום מה הדרישות שלנו, לא שמענו יותר על מעבר אפשרי שלו. ( בתשובה לשאלה) אם תגיע הצעה מפתה בחלון ההעברות הבא, לא נעמוד בדרכו. מצידנו, בכלל לא עשינו מאמצים להשתחרר ממנו. יש לו חלק חשוב בקבוצה שלנו ומיועד לו התפקיד של ( מסתכל על רוני לוי) מיקלען מצד ימין". על המשך ההופעה במגרש "קצף": " כל עוד לא מובטחת לנו השפעה על עתיד הקרקע, לא אכנס להרפתקה הזאת. התכוננתי להשקיע 32 מיליון ש"ח בשני שלבים, כדי להפוך את המתקן העלוב למשהו מפואר. מי ערב לנו שביום מן הימים לא ירצו לבנות על השטח עוד קניון או מבנה אחר, למרות שהוא מיועד לבילוי וספורט בלבד. לאחרונה שוב נפגשתי עם נאמני מכבי חיפה וטרם קיבלתי תשובה, למרות שהייתי אמור כבר לקבל תשובה".