אלופת השנתיים האחרונות, מכבי "הונדה" חיפה, יוצאת ביום ראשון בערב (שכונת התקווה, 20.00 שידור ישיר בערוץ 10) לאחד ממשחקי המפתח בניסיון להדביק את שתי התל-אביביות ולסיים ראשונה את שני הסיבובים הראשונים. למרות שהשנה, המקום הראשון פחות חשוב בתום 22 מחזורים, בגלל המאבק המשולש, עדיין רוצים בחיפה לשוב לפסגה ממנה נושלו לפני שלושה מחזורים. משמעות הדברים כרגע היא שאם המצב הנוכחי בטבלה יישאר כפי שהוא , תארח מכבי חיפה את הפועל תל אביב (מחזור 25) ותצא לבלומפילד להתארח אצל מכבי תל אביב (מחזור 26). לשתי התל אביביות יתרון מסוים, מאחר והן מתמודדות האחת מול השניה באצטדיון בלומפילד שהוא מבצרן הביתי בכל ימות השנה.
המגרש בשכונת התקווה מאיר פניו לחיפה בשנים האחרונות. כך גם מאזן המשחקים בין השתיים. 24 משחקים, חלקם בליגה הארצית, התקיימו בו ולחיפה יתרון. היא זכתה ב- 10 ניצחונות, הפסידה ב- 8 משחקים ו- 6 משחקים הסתיימו בתיקו. הפרש השערים 28:35 לזכות ה"ירוקים". לא כך היו הדברים בעבר. מכבי חיפה לא הצליחה לנצח את בעלת הבית במגרשה לאורך 30 שנים (!) בין השנים 1960 ל- 1990. אלון חרזי, אחד משני "גיבורי המשחק" מול בית"ר ירושלים בשבת האחרונה (כבש שער עצמי) מתקשה להצביע על נקודה מרכזית שבעטיה הקבוצה אינה מתפקדת כתמול שלשום. בראיון ל"ערוץ הקבוצות" הוא אמר: "אנחנו לא מייצרים הרבה הזדמנויות לשערים וכאשר אלה מגיעות, חסרה לנו החדות ליד השער. במשחק נגד ירושלים התגלה שוב שקשה לשחק מול קבוצות שמסתגרות כמעט עם כל השחקנים. ניסינו להפעיל את כל הכלים, ובכלל זה משחק אגפים, ושום דבר לא הלך. יכולנו לשחק עוד יום ולא היינו משכילים לכבוש שער". הבלם הבינלאומי רואה במשחק בשכונה התקווה הזדמנות לשוב לשורה הראשונה ואינו מחפש תירוצים וסיבות למצבה של קבוצתו. לדבריו, הלחץ מחוץ לקבוצה שגובר כאשר הישגי הקבוצה מקרטעים, לא ימנע ממנו ומחבריו להשתדל לצאת מהתקופה הלא טובה, וחלק חשוב בכך הוא תולה בשקט שמעניקה המערכת הפנימית.
גם לחלוץ רפי כהן, שהחלים מפציעה ממושכת, תקוות אופטימיות: " אין לנו בעיה ספציפית בהגנה. ביום טוב, כאשר כל מערכי הקבוצה יתפקדו כבעבר נחזור לכבוש שערים רבים. תמיד היה קשה לשחק מול בני-יהודה בביתה ואנו יודעים שנצטרך להתעלות, כי מדובר במשחק חשוב מאוד". בשכונה תפגוש חיפה את חלוצה בעבר הקרוב, ניר סביליה. גם הוא לא מוריד מערך השחקנים בחיפה ולפני כן, בדברים שאמר ל"ערוץ הקבוצות" הוא מסביר מדוע החליף ירוק לזהוב: " רציתי להישאר, חרקתי שיניים וחיכיתי לצ`אנס שלא קיבלתי. לא די שלא שיחקתי, גם קראתי שמביאים עוד חלוצים. כשראיתי שלא בונים עלי, העדפתי לשחק במקום אחר כדי שאוכל לחזור לעצמי ולצמרת המבקיעים בארץ". סביליה אינו סבור שלחיפה אין כלים בחוליית החוד: " למרות שעכשיו יותר קל לי לדבר מאחר ואני מחוץ למערכת, איני מזלזל ביכולת ההתקפית של חיפה. עומדים לרשותה חלוצים מצוינים אך הבעיה היא במשחק ההתקפי. הרבה שחקנים שבו מהפגרה בכושר חסר וברגע שיחזרו לעצמם, יתברר שפתרוןבעמדת החלוץ, למרות עזיבתו של יעקובו איגביני, יתברר כאילו לא הייתה קיימת בעיה. אם הקבוצה תחזור לכושרה מלפני הפגרה, היא תכבוש שוב הרבה שערים". על המשחק מול חיפה אומר סביליה: " יהיה קשה, ולמי שמבקש לשכוח, חיפה היא עדיין הקבוצה הטובה בארץ, על אף התקופה הלא נעימה שהיא עוברת. יתפתח משחק טוב, קצבי ואני מקווה שחיפה תשאיר לנו את הנקודות ותתאושש החל מהשבוע הבא".
למגן רוני גפני (לא ישחק בגלל צבירת 5 כרטיסים צהובים) תקוות בכוון דומה: " מצד אחד מתאים לנו שחיפה אינה בכושר טוב. אם לשחק נגד חיפה, עדיף בתקופה הזאת. אני לוקח בחשבון שהם גם מסוגלים להתפוצץ עלינו והכל ישתנה לטובתם. אני מודע שלבעיות שיש לנו במשחקי הבית. הפסדנו כבר 5 משחקים והכל בגלל שאנחנו רוצים לנצח בכל מחיר ומפקירים את ההגנה. מול חיפה חובה להיזהר, כי במשחק הקודם בקריית-אליעזר שיחקנו לא פחות טוב ממנה וספגנו חמישייה".