מאז נכנס לתפקידו לפני למעלה משנתיים וחצי, לא הייתה לאלישע לוי תקופה כל כך שקטה. מכבי חיפה כאילו "נעלמה" מהמפה, אך כרגע היא עסוקה במספר נושאים שאינם כנראה ברומו של עולם, מבחינת ההתעניינות . אפילו המיני-תקרית עם מוחמד גדיר שנקנס, ננזף והתבקש לעזוב את אימון שלשום עקב חוסר רצינות לא גרמה גלים אצל המאמן שהסביר היום (רביעי): " במועדון שלנו קיימות נורמות וסטנדרטים ולפיהם כולם חייבים להתיישר. קשה לזכור את מספר הפעמים בהם ביקשתי משחקן לנטוש אימון עקב חוסר רצינות, אני ממעט בכך. " גדיר, אחרי החלפתו בסכנין ובאימון הספציפי חרג מהנורמות ונענש. זה עלול לקרות לשחקן צעיר והוא ילמד מה אנו דורשים. אין לקשור את פציעת הגב שלו למה שקרה. הוא סובל מהבעיה הזאת תקופה ארוכה ואיני חושד שמדובר בפציעה דיפלומטית".
במסיבת העיתונאים השבועית של הקבוצה, המשיך אלישע לוי והתייחס לשאר פצועי הקבוצה. את ניר דוידוביץ הוא אינו רואה בשלב זה חוזר לשער הקבוצה: " חשבנו שחזרתו תהיה מהירה יותר אבל ניר עדיין סובל מכאבים וכל הזמן שאינו כשיר ואינו מרגיש שהוא מסוגל לחזור, הוא ימשיך בטיפולים ולא יתאמן עם הקבוצה. יש לנו את כל הסבלנות לגביו. "פציעות הו חלק מהמשחק ואיני חושב שאצלנו הדברים שונים מאשר בקבוצות אחרות. יניב קטן סוחב פציעה ישנה. אנו נזהרים איתו ונמנעים להגיע למצב שהפציעה תחזור. אני מקווה שהכאבים מהם הוא סובל הם תוצאה מכך שלא שיחק כחודש וחצי ולא תזכורת לפציעה הקודמת בעטיה נעדר. "גולסה סובל משבר מאמץ בעצם השוק ומדובר בחוסר מזל לשחקן שהתחיל לחזור לעצמו".
אלישע לוי גם לא מבין את חוסר ההבנה לגבי הנחתת שחקנים זרים בתקופה כזאת של העונה. לדבריו, תפקידה של מערכת הסקאוטינג שהוקמה במועדון הוא להמליץ על שחקנים בעלי פוטנציאל ואלה מגיעים כדי להיבחן תחת עינו הבוחנת: " השחקנים שלנו מבינים שכך זה בכל העולם ולכן הם לא זקוקים ולא דורשים הסברים. הכל נעשה כדי שלא נצטרך להביא שחקנים ברגע האחרון, אם נגיע למסקנה שאנו זקוקים להערכת מצב שונה". המאמן לא התחמק מהידיעות החוזרות ונשנות, מעין קמפיין מתוכנן , לגבי הבלם הותיק אריק בנאדו שחזר לשנת פרישה וטרם זכה לדקות משחק בליגה: " כל הפרסומים סביב שיתופו או אי שיתופו, חורגים מפרופורציות. ישנו צוות מקצועי ואם הוא חושב שבנאדו לא צריך לשחק אז הוא לא משחק. מצב זה לא אומר כלום לגבי העתיד. צריך לכבד את ההחלטה של הצוות המקצועי ".