משחק הגביע מול הפועל ירושלים באמצע השבוע נפל "בינגו" על מה שהמאמן אלישע לוי מנסה לשדר לבחוריו. "אין משחק קל", על אחת כמה וכמה כאשר היריבה מגיעה לכאורה חסרת סיכויים בגלל מעמדה הנחות. מעטים האמינו שהפועל ירושלים מליגה א' תצליח להחזיק מעמד מול מכבי חיפה ועוד פחות האמינו ב-2007 שקבוצה מהליגה השלישית תצליח להעיף את חיפה ממפעל הגביע כאשר השאלה שנשאלה הייתה לא מי אלא כמה. ה"ירוקים" סולקו לפני ארבע שנים וכדי לזרות להם מלח על הפצעים, הפועל רמת-גן העיפה אותם גם אשתקד (1:2) ובעקיפין גרמה נזק למחשבות האליפות. כי בנוסף לגביע שנסע לארון אחר, הבלם ג'ורג' טאקסיירה הורחק בעקבות דו"ח הזוי של איתן טבריזי שהרחיקו, הגנת חיפה התערערה באותם חמישה שבועות והסוף ידוע.
לפחות לפני המשחק, חיפה יכולה להישאר "רגועה". הניצחון האחרון של הפועל רמת-גן בקריית אליעזר הושג במאה הקודמת, ליתר דיוק ב-1969 ואחרי 41 שנים יחסי הכוחות בין שני המועדונים השתנו לבלי הכר. ששת המשחקים האחרונים נצבעו ירוק עז, שונה לחלוטין ממשחקי הגביע. האורחים מגיעים מהמקום הכי נמוך בליגת העל כשבאמתחתם שש נקודות בלבד. הפסד רודף הפסד, נראה שהקבוצה השלימה עם מר גורלה אך תמיד קיימת אפשרות שקבוצה 'קטנה' מתעוררת ועוקצת. ראו מה קרה להפועל באר-שבע אחרי התיקו (2:2) בחיפה, התפרקה לרסיסים. אם מאמן חיפה חשב שהנה הוא זוכה לעדנה ובקרוב יראה את כל שחקניו בריאים ושלמים, הגיעו תוצאות בדיקת עמוד השדרה של הקפטן יניב קטן וחידדו עוד יותר את מכת הפציעות. ולדימיר דבאלישווילי יחזור ראשון, המגן מסיללה וקטן "יתחרו" זה בזה מי ישוב ראשון. אם לא היה עצוב כל כך, היינו צוחקים משרשרת מדהימה של פצועים ומנוטרלים לטווח ארוך.
מצב כזה כבר אינו חדש עבור אלישע לוי שצריך למצוא במהירות פתרון יעיל למצב החדש. קטן כבר נעדר בתחילת העונה, יחד עם השוער ניר דוידוביץ, הפעם חברו אליו דבאלישווילי ומסיללה. מי יקבל את תפקידו במרכז המגרש ? האופציות מגוונות, מספר שחקנים מסוגלים לשחק בכל תפקיד ובכל אגף, הפועל רמת-גן מהווה קרקע פוריה להתחיל לבדוק ולא בגלל שהיא אחרונה בטבלה. ככה יצא. היא תרצה ודאי לנצח בחיפה כי עבורה תיקו מהווה הפסד וחצי נקודה לכאן או לשם, לא ישנו את מצבה החמור. הלחץ עליו מדבר אלישע לוי עבד מצוין בבלומפילד, עד לשערו של ערן זהבי, כלל לא עבד מול הפועל ירושלים שניצלה זאת כדי להוות יריב שקול במחצית הראשונה ולהקשות על ה"ירוקים".
עד היום נפגשו שני המועדונים 16 פעמים בקריית אליעזר, חיפה ניצחה במחצית מהמפגשים, האורחים יצאו עם מלוא הנקודות, כאמור משנת 1969 ומטה, חמש פעמים המשחקים הסתיימו ללא הכרעה. הפרש השערים: 14:33 לזכות חיפה. במאזן הכללי נערכו 43 "פגישות" וכאן היתרון החיפני זעיר יותר: 19 ניצחונות, 13 הפסדים, 11 תוצאות תיקו והפרש שערים ירוק חיובי- 43:68. ותיקי רמת גן ובכללם אריה מליניאק, נתן דטנר ורון קופמן תמיד יכירו טובה למכבי חיפה שהעניקה להם את האליפות היחידה בתולדות מועדונם- משגברו על ה"ירוקים" 0:1 וחגגו במכתש המיתולוגי. אז, ב-1964 נראתה אליפות חיפנית מעין סרט בדיוני. חיפה מעדיפה לנצח ולהמשיך לזנב בהפועל תל-אביב. או לשוב לפסגה אחרי מפח הנפש לפני שבוע. בחיפה מצפים לחלוף על פני המשוכה הרמת-גנית ולהמשיך לא לספק סנסציה ולו ברמז. עד כה עמדו במשימה בכבוד, אלא אם לוקחים בחשבון את ארבע תוצאות התיקו מול באר-שבע ובית"ר ירושלים הנמצאות בשיפולי מרכז הטבלה.