image/jpeg

רגע שיא בנוער: מכבי חיפה מארחת ברביעי את מכבי ת"א ברבע גמר הגביע ("קצף", 17.00)

חדשות מחלקת הנוער
רגע שיא בנוער: מכבי חיפה מארחת ברביעי את מכבי ת"א ברבע גמר הגביע ("קצף", 17.00)
בסיבוב הראשון בליגה, חיפה ניצחה 0:1 במגרשה, הגומלין בעוד עשרה ימים בקריית שלום. האלופה היוצאת מול האלופה שבדרך. באמצע גביע בו חיפה לא זכתה שמונה שנים ויריבתה עשר שנים
05/04/2011 09:57

בוקר טוב, לילה טוב, מחר (רביעי) "משחק העונה" השני והלפני אחרון בין מכבי "שמואל" חיפה למכבי תל אביב. על פי התכנון המקורי, משחק הליגה בעוד עשרה ימים בקריית-שלום אמור היה להכריע מי תהיה האלופה , חיפה פעם שלישית ברציפות או תל-אביב, בפועל המשחק יהיה על יוקרה בלבד כי פער תשע נקודות מפריד בין השתיים, כמעט בלתי מחיק כאשר נותרו לסיום העונה שישה מחזורים בלבד. מה נשאר לחיפה ? רק המאבק על גביע המדינה בו לא זכתה בשמונה השנים האחרונות, מאז ה"דאבל" עם רוני לוי בעונת 2002/03. ואת מי היא ניצחה בגמר ? נכון, את מכבי תל-אביב 1:3 משערים של אושרי גיטא ואלעד צחקו. לת"א כבש רועי דיין עימו נפגשה הקבוצה הבוגרת בשבת האחרונה כשהוא משחק במדי הפועל עכו.



לבד מהגמר הזה, שתי הקבוצות נפגשו בגמר ארבע פעמים והמאזן 2:2. גם ב-1999 חיפה הביסה את יריבתה בגמר 0:3 משערים של איתי שרון, יניב קטן ונדיב סימנטוב. בשתי הפגישות הראשונות, שני גביעים לתל-אביב. ב-1981 אחרי שניצחה בפנדלים 4:5 בתום משחק שקול שהסתיים לאחר הארכה (1:1). עופר נמני כבש למחזיקת הגביע, דוד לוי לחיפה. את הפגישה השנייה זוכר היטב שמוליק חנין, מנהלה המקצועי של מכבי חיפה בהווה. ב-1997 אימן, רחמנא ליצלן, את...מכבי תל-אביב והדריך אותה לניצחון 1:3 על חיפה לזכותה הבקיע ראג'יד בארנסי את שער הכבוד. גיא צרפתי כבש שלושער. ברביעי ("קצף", 17.00) יהיה מפגש בין שתי קבוצות שלמרות ההצלחה הגדולה שלהן בליגה בעשור האחרון, הגביע היה הרחק מהן. כאמור, חיפה מחפשת אותו שמונה שנים, אורחיה כבר לא הניפו אותו מזה עשר שנים. סיבה טובה לשתיים להיאבק בנחישות כדי לעבור את רבע הגמר ואולי לזכות בפרס השני בחשיבותו.



ההרכב החיפני לא יהיה דומה בכלום לזה שהופיע בשבת האחרונה מול בני סכנין וניצח 1:2. ארבעת המורחקים בגלל אי ההופעה לאימון נבחרת הנוער, יחזרו לסגל הקבוצה. הייתם חלבי, בר אביטן, ערן מלכין ואמרי זייד יעמדו לרשות איתי מרדכי שמעולם לא זכה בגביע הנוער, לא כשחקן ולא כמאמן. אליהם עשויים לחבור שחקנים המתאמנים עם הקבוצה הבוגרת, הבלם סרי פאלח, הקשר שאדי שעבאן והחלוץ סינטאיהו סלליך ואולי שחקן נוסף, כפוף להחלטתו של אלישע לוי. זה אמור היה להיות הגמר הקלאסי- ההגרלה האכזרית חרצה את דינה של אחת הקבוצות שתראה את הגמר בטלוויזיה מהיציע.

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover