מצד אחד, אילו יכול היה לבקש שיוותרו לו על הכבוד להעניק את הגביע ע"ש חיים הברפלד, מי שהיה יו"ר ההתאחדות לכדורגל, חזי מגן אולי היה מוותר. מצד שני, יו"ר בני-יהודה לא היה מוותר כי קבוצת הנערים של מכבי "יואל" חיפה נתנה קונצרט של כדורגל בגמר הגביע והביסה את קבוצת הנערים של בני-יהודה 0:5. מלבד השחקנים שרובם ככולם זכו בגביע הראשון בחייהם, למעט רז שטיין ומייקל סממה שזכו לחוויה במועדון אחר לפני מספר שנים, האיש הכי מאושר במגרש היה המאמן גילי לבנדה שזכה בגביע הרביעי בקריירת האימון שלו, שניים מהם עם ה"ירוקים", בעונת 07/08 עם נערים ב' והיום. בתוספת לשתי האליפויות עם נערים א' לפני שלוש שנים ועם נערים ב' לפני שנה, השלים מאז בואו ארבעה תארים בארבע עונות.
"אני מסיר את הכובע בפני השחקנים שלי, התפוצצנו במאני-טיים ובגילאים האלה, הגביע חשוב לא פחות מהאליפות. את ההתרגשות ממשחקי הגביע הוצאנו בשבת בחצי הגמר מול בני-סכנין והיום שיחקנו כדורגל מצוין. "לא גנבנו גול, השער המוקדם עזר לנו לצאת מהלחץ של מעמד כזה, בפרט שנותר לנו מעט זמן להתכונן, בפרט כאשר גם חג העצמאות נפל ערב הגמר" סיכם לבנדה את משחק הגמר. כשלבנדה דיבר על שער מוקדם, התכוון בדבריו למבצע בו החל המגן הימני המצטיין יובל יוסיפוביץ (דקה 13) שניהל חילופי מסירות עם רז שטיין, קיבל את הכדור ובעט למשקוף שער ה"כתומים", הכדור ירד סמוך לקו השער ושובל גוזלן שלא כבש בארבעת המשחקים האחרונים זינק ונגח לרשת- 0:1 לחיפה.
חיפה המשיכה לשלוט ללא עוררין, שחקניה התלהבו ולא אפשרו ליריבתם (מקום שלישי בליגה הארצית דרום, זכתה אשתקד עם השחקנים הנוכחים באליפות נערים ב' במחוז המרכז) להתאושש. ואז נפל ה"בום" השני. עדי קונסטנטינוס פרץ על הקו, הוציא כדור רוחב לעברו של רועי עטר (27) וזה בעט-דחק מקרוב פנימה- 0:2 מרגיע. תקלה בלתי צפויה בדקה ה-38 כאשר הקשר מייקל סממה ביקש שיחליפוהו מאחר שחש ברע, את מקומו תפס מיכה לאוטה שכבר בנגיעה הראשונה (39) היה מעורב בשער שנעל את המחצית הראשונה. לאוטה מסר כדור לרועי עטר שבעט לעבר השער, הכדור פגע בשחקן הגנה יריב ושובל גוזלן השתלט על הריבאונד וביסס את הניצחון העתידי- 0:3.
פתיחת המחצית השנייה לא מצאה את החיפנים אדישים. יריבתם איבדה תקווה וחניכיו של לבנדה (מנהל: מנשה זלמן) המשיכו להלום בברזל החם. עטר (44) שלח כדור עומק לעברו של גוזלן שמשך את הכדור הצידה ולפתע שלח לפינה הרחוקה. שער נפלא, שלושער לגוזלן שכבש בארבעה מחמשת משחקי הגביע- 0:4. בדקה ה-66 גם לאוטה הצטרף לחגיגת הכובשים עם שער ראשון שלו העונה בגביע. גוזלן הקפיץ כדור מעל ראשו של בלם בני-יהודה, לאוטה השתלט באלגנטיות ושלח אותו הצידה - 0:5 מדהים ובלתי צפוי. ואז הגיע הרגע הגדול של הקפטן רז שטיין (היה פצוע כמעט לאורך עונה שלמה) שידע לחזור בזמן כדי לקבל מחזי מגן את הגביע, להניפו ולקרוא למייקל סממה ששימש קפטן במשחקים האחרונים, לחלוק עימו את החוויה.
שחקני הקבוצה ערכו את ההקפה המסורתית , הוריהם ביציע התרגשו לא פחות מהם וכעת ה"גביע לא מת- אבל יש פליי אוף". והוא מתחיל בשבת הקרובה. הרכב חיפה: רז בז'רנו, יובל יוסיפוביץ, ואסים הלון, עדן גנדלר, אורי צעדון (שגיא אלנברג/69), מייקל סממה (מיכה לאוטה/38), ג'אבר עטטא, רז שטיין (בן רייכרט/63), עדי קונסטנטינוס (רועי שחר/53), רועי עטר, שובל גוזלן (מור זיו/73).