image/jpeg

נוער: הפסד עשירי ברציפות לנתניה ב"קצף" למכבי חיפה שניצחה 0:2

חדשות מחלקת הנוער
נוער: הפסד עשירי ברציפות לנתניה ב"קצף" למכבי חיפה שניצחה 0:2
החיפנים מתקרבים למקום השני * הייתם חלבי (בתמונה) ורועי עטר הבקיעו את הצמד במחצית הראשונה (ג'ו הירש)
24/03/2012 17:15

קבוצת הנוער של מכבי "שמואל" חיפה 'מאוהבת' במכבי נתניה כשזו מגיעה למגרשה הביתי ב"קצף". מנגד, אם היו שואלים את שחקני מכבי נתניה, הם היו מוותרים בקלות על הטיול לחיפה בו הם הפסידו בצהריים בפעם העשירית ברציפות !! מאז עונת 1998/99 בה חיפה זכתה באליפות ונתניה דורגה כסגניתה, האורחים אינם מצליחים לנצח בחיפה (0:1) ולמעט תוצאת תיקו אחת ללא שערים (00/01) חיפה תמיד ניצחה. בחמש השנים האחרונות לא נרשם ניצחון נתנייתי גם כאשר המשחקים נערכו בעיר היהלומים ובחיפה מקווים שהמסורת הפנטסטית תישמר גם להבא ובפרט גם בעוד כשלושה שבועות במסגרת גביע המדינה. אם ה"ירוקים" ישכילו לנצח בשמינית הגמר הנדחה את מכבי באר-שבע (4 באפריל) ההגרלה הועידה להם ברבע הגמר את מכבי נתניה ושוב ב"קצף". בתקווה שהניצחון היום אינו על חשבון האפשרות להעפיל לחצי הגמר. עד אז, ראשה של חיפה שקוע בליגה והיא מאוד רוצה את המקום השני. הפסדה של בית"ר טוברוק מקרב אותה עד כדי שלוש נקודות מבית"ר ומכאן גם ההשקעה הגדולה במשחק מול הנתנייתית השנייה שהיה בשליטתה של ה...רוח הערה שהתלה במהלכי השחקנים ומנעה פיתוח משחק ראוי לשמו. במאבק בין גילי (לבנדה) של חיפה לגילי (פישל) של נתניה, מאמני הקבוצות, ידו של החיפני הייתה על העליונה כי לרשותו שחקנים טובים בהרבה מאלה של נתניה, גם כאשר הוא נמצא בעונת ביניים "מטורפת" בה שחקנים רבים אינם יודעים ביום שישי היכן ישחקו בשבת- בבוגרים או בנוער. מצב אידיאלי למועדון .



חיפה לא נזקקה ליכולת שיא כדי לנצח את הקבוצה שהדהימה לפני שבוע וסילקה את האלופה שבדרך, מכבי תל-אביב ממעגל הגביע. הגנתה היציבה מנעה מהאורחים להתקרב יותר מדי לשערה וכאשר כבר עשתה זאת, השוער המצוין רון שושן נמצא במקום ולשיאו הגיע עשר דקות לסיום כשהתעופף והדף כדור מנגיחה של חלוץ נתניה שאיימה לחדור לשערו. השער הראשון היה גם ניסיון ההבקעה הרציני הראשון של חיפה. בדקה ה-12 הבלם (!) אכרם שריח פרץ כקיצוני ימני, הגביה בחצי גובה והייתם חלבי הסתנן ונגח בעוצמה לפינה השמאלית- 0:1 לחיפה. עד הדקה ה-40 התנהל במגרש משחק פושר, כמעט ללא איומים על השוערים ואז מבצע גדול-גדול של רז שטיין. בלם נתניה טעה ולא הצליח להרחיק כדור, שטיין לקח אותו לפינת הרחבה, חלף על פניו בקלות והעביר כדור רוחב לרועי עטר שנותר בלתי מכוסה ובעט לאותה פינה מהשער הראשון- 0:2 לחיפה. עוד לפני המחצית קבוצתו של לבנדה (מנהל: ערן לוין) יכלה להבקיע שער שלישי. ערן מלכין, הטוב במגרש בזכות חלוקת כדורים מעולה, שלח כדור על מגש כסף לשובל גוזלן וזה בעט כדור חסר כוח לעבר שוער נתניה.



מלכין עצמו היה קרוב להבקיע שער מיד בפתיחת המחצית השנייה כשרז שטיין שלח לו כדור ובעיטתו חמקה סמוך לקורת נתניה שמאותו רגע החלה להחזיק יותר בכדור עד שמאמן חיפה ביצע שינוי והכניס קשר הגנתי נוסף, ג'אבר עטאא שהצדיק את כניסתו. בדקה ה-80 בעט מחוץ לרחבה, שוער נתניה הדף וזינק פעם נוספת כדי למנוע מדור כוכב שאף הוא נכנס כמחליף (התגייס לאחרונה לצה"ל) להבקיע. דקה לאחר מכן, אותה הצלה נהדרת של השוער שושן מנגיחה עזה מקרוב אל מתחת למשקוף והצמד עטאא-כוכב כיכב גם הלאה (83), הראשון מסר והשני מזווית קשה בעט לשום מקום. עוד דקה וג'אבר התעקש עד שחטף כדור, פרץ לאורך האגף הימני והגביה לראשו של איסמעיל ריאן שנותר לבד אולם נגח חלש מספיק לידי השוער. חלון ההזדמנויות של חיפה נסגר בדקת הסיום, איסמעיל ריאן השאיר את רז שטיין מול השוער שהגנתו נסדקה לחלוטין וגם הפעם הבעיטה למרכז השער לא הניבה שער שלישי שהיה משקף את יחסי הכוחות. הרכב חיפה: רון שושן, גבריאל גרינר, אמרי זייד, אכרם שריח, ארנון רבינוביץ, בר אביטן, רז שטיין (יובל יוסיפוביץ/90), ערן מלכין (עדי קונסטנטינוס/83), הייתם חלבי (איסמעיל ריאן/65), שובל גוזלן (ג'אבר עטטא/56), רועי עטר (דור כוכב/75).

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover