image/jpeg

"היום, יותר מתמיד, אני גאה על היותי אוהד מכבי חיפה, המועדון מספר אחד בארץ לא רק בכדורגל ובניהול, אלא יותר מהכול בדרך ארץ"

חדשות
"היום, יותר מתמיד, אני גאה על היותי אוהד מכבי חיפה, המועדון מספר אחד בארץ לא רק בכדורגל ובניהול, אלא יותר מהכול בדרך ארץ"
אוהד הקבוצה, אסף כדורי, בטור אורח מיוחד על העונה שעוברת על מכבי חיפה ובמרכזה סיפור אחד, אנושי ומרגש שמצביע על דרכו של המועדון הירוק.
16/04/2013 16:15

אנחנו ערב משחק חצי גמר גביע המדינה מול קריית שמונה, העונה קרובה להסתיים. איזו עונה, אה? כמה רגעים יפים, כמה רגעים מרגשים, כמה רגעים מכוננים כמו חזרתו של הבן עם התלתלים הביתה וגם לכתו, הבאתו של בן אחר לעמדת המאמן היישר מהנוער, מהלכי כדורגל עם ניצוצות, שערים גדולים, ניצחונות מרגשים על מכבי והפועל תל אביב בקריית אליעזר, ניצחונות גדולים על בית"ר בליגה ובגביע, ניצחון מוחץ בדרבי, היחלצות מהקו האדום עד כמעט לצלחת האליפות. מסע מרגש שללא ספק החזיר את האמונה של כולנו האוהדים הירוקים, אותה אמונה שזורמת אצלנו בעורקים שאין על הקבוצה הזאת בעולם ואין כמו הכדורגל בכרמל. נשאלתי לא מזמן איזה רגע אני אקח איתי מהעונה הזאת, איזה רגע ילך איתי לאורך העונות הבאות, לא היססתי לשנייה וישר עניתי: יש רגע אחד, שדווקא לא הגיע מהמגרש עצמו אלא מהקבוצה שלנו, רגע שהשפיע עלי וריגש אותי מאוד. אי שם בסוף ינואר, יום לאחר ניצחונם המחוץ של אריק בנאדו והשחקנים הנפלאים על הפועל תל אביב (רגע אדיר בזכות עצמו) 0:3, כתב אוהד הפועל תל אביב סטטוס בדף הפייסבוק שלו, להלן הדברים: "על תצוגת המשחק בחיפה כבר אין צורך להרחיב יותר, אבל אני כן רוצה לגעת בנקודה ספציפית הקשורה בשולי המשחק. להפועל ת"א יש אוהד שרוף שהוא כבד ראייה ועיוור למחצה שמלווה את הקבוצה לכל משחק. כיוון שכל נושא הנכים והעיוורים מבחינת החוק ותקנות ההתאחדות פרוץ לגמרי (מלבד חוק הנגישות המחייב שתהיה נגישות לכיסאות גלגלים), כל קבוצה קבעה לעצמה את נוהל הטיפול בנושא. לפיכך, לפני כל משחק חוץ מתקשר האוהד למועדון המארח על מנת לברר את נוהל הכניסה עם תעודת עיוור, וכדי שתבינו אתם, הקוראים, מה עובר על אדם לקוי ראיה במגרשים, אציין שתי דוגמאות לחיוב ולשלילה: כשפנה האוהד למכבי ת"א בדרבי שאירחו בעבר, ענו לו שהם מכניסים רק עיוורים ונכים שהם אוהדי מכבי ולכן אין הוא קשור אליהם ושיפנה להפועל. כשרצה האוהד להיכנס למשחק בית של בני יהודה הוא שמע את האחראית מטעם בני יהודה אומרת במכשיר הקשר לאיש האבטחה: "אם הוא עיוור מה הוא בא לכדורגל? ממילא הוא לא רואה, אז אין לו מה לעשות פה ואל תכניס אותו". ובדוגמאות החיוביות אציין לטובה את הפועל ת"א שמאפשרת כניסה חופשית לבעלי תעודת עיוור (ואף על פי כן הוא העדיף לקנות מנוי במחיר מלא ולהיכנס עם מנוי) ואת מכבי חיפה. לפני המשחק צלצל האוהד למשרדי מכבי חיפה ושם הנחו אותו לאיזו כניסה להגיע. כשהגיע עם התעודה זכה האוהד לכניסה חופשית שלו ושל המלווה שהיה איתו ואיש צוות המועדון של חיפה קיבל את פניהם וליווה אותם אישית משער הכניסה ועד ליציע אוהדי הפועל ת"א. אז מבחינת הטבלה אני לא יודע איך תסתיים העונה, אבל בכל הקשור בטיפול וביחס לבעלי מוגבלויות מכבי חיפה זכתה באליפות ובגדול." לא שווה שום שער, לא שווה שום ניצחון ולא שווה שום אליפות אם בדרך נתקלים בגזענות, באלימות ובחוסר כבוד לזולת, בית"ר ירושלים הבטיחה לאחרונה את הישארותה בליגה, אבל מה שווה כל זה, אם בדרך להבטחה הזאת עברה הקבוצה מסכת ייסורים מחלק מאוהדיה. התנהגות בלתי הולמת בעליל שללא ספק הרסה גם לאוהדים הטובים של הקבוצה, ויש הרבה. היום, יותר מתמיד, אני גאה על היותי אוהד מועדון הכדורגל מכבי חיפה, המועדון מספר אחד בארץ לא רק בכדורגל, לא רק בניהול, אלא יותר מהכול בדרך ארץ בו הוא נוהג כאשר הוא רואה לפניו לא רק את המשחק הקרוב או את השבת הבאה או את הדרבי, הוא רואה לפניו בני אדם.

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover