שבוע קשה עבר על כוחותיו של המאמן אברהם אבוקרט וחניכיו בקבוצת נערים א' מכבי "יואל" חיפה. באמצע השבוע נדמה היה עד לדקה ה-50 במשחק ההשלמה הביתי נגד מכבי פתח תקווה שאו-טו-טו יתנהל קרב צמוד בין החיפנים למכבי תל אביב הנמצאת במקום הראשון, זאת אחרי שחיפה כבר הוליכה 0:3 (צמד של עמית מור וערן כהן) אלא שהאורחים ניצלו רפיון בלתי מוסבר והצליחו להשוות ל-3:3 ול"גנוב" שתי נקודות יקרות. בשבת באה מכבי נתניה, ראתה כי השד אינו נורא וגם היא קיזזה שתי נקודות מהמאזן החיפני (0:0) וההשלכות המיידיות נראות היטב בטבלה. חיפה אמנם במקום השלישי אולם המרחק בינה לתל אביב תפח לשבע נקודות (!!) כאשר בתווך מדורגת העולה החדשה הפועל כפר סבא.
נערים א' "יואל" חוגגים אחרי השער. צילום: ג'ו הירש
קבוצת נערים ב' מכבי חיפה גולדשנפלד (יהויכים לפני כן) ממשיכה להפעיל את תותחיה הכבדים בשבוע האחרון. באמצע השבוע הביסה את בית"ר חיפה 0:6 בשלב הגביע הראשון כאשר בשלל השערים התחלקו שישה שחקנים, איברהים ג'ואברה, ליאור טימוטי, ג'יי לבנה, מוחמד גדיר, עילאי חמו וסוף פודגוראנו וכעבור ארבעה ימים שוב ניצחון רב שערים לקבוצתו של ערן ססי, הפעם בליגה מול ניר רמת השרון 0:7. טימוטי פתח במסכת השערים שתי דקות מפתיחת המשחק, סוף פודגוראנו (24) ואיברהים ג'ואברה (32) חתמו את תוצאת המחצית ואחריה המשיכו פודגורנו (44) ואליהם הצטרף מלך השערים רועי מרדכי עם צמד בתוך דקה (53,54) ובקינוח התכבד מור קקון (78). בטבלה נוצר ראש חץ משולש בדמות מכבי פתח תקווה (25), חיפה ומכבי תל אביב להן 24 נקודות לכל אחת.
גם קבוצת מכבי "יהויכים" חיפה משלוחת נהלל (נערים ב') אינה טומנת רגלה בצלחת. אמנם היא סיימה רק בתיקו ביתי (1:1) אלא שהיה זה מפגש מול קבוצת הפועל רעננה מהמקום השלישי. הייתה במשחק זה דרמה אמיתית וביש מזל למארחים שהוליכו משער של ג'ורג' חורי (72) שנמחק עמוק בתוספת הזמן. אובדן שתי הנקודות לא מנע מקבוצתו של אביב קנפו לקפוץ לפסגה עד שבית"ר טוברוק תשלים את משחקה בשבוע הבא. כרגע חיפה/נהלל ראשונה עם 26 נקודות לפני בית"ר טוברוק (25) והפועל רעננה (23).
נערים ב' "גולדשנפלד" בתחילת המשחק. צילום: ג'ו הירש
מכבי "מקס" חיפה של יורם בסר ממשיכה במסורת שהנהיגה השנה- משחקים מחוץ לביתה ב"קצף" היא מנצחת ללא בעיות ומאזנה כרגע, אחרי 0:4 על ס.כ.נס ציונה הוא 5 מ-5. עם מאה אחוזי הצלחה היא רק חמישית בטבלה בגלל צמד הפסדיה בבית. הפער מהמוליכה בני יהודה עומד על ארבע נקודות. הירוקים לא נתקלו בהתנגדות מסובכת מדי בנס ציונה וחילקו את השערים שווה בשווה לכל מחצית. בן פרנקו (6), אדר אזוראל (37), משה גולן (61) וסולימן בריה (77).
הסיפור הגדול של השבת מגיע מקריית שלום. בפני קבוצת נערים ג' מכבי חיפה גולדשנפלד (נהלל) אותה מאמנת ענבל נמני-קנפו, ניצב האתגר בה"א הידיעה בדמות מכבי תל אביב הרואה את גבה של החיפנית ה'קטנה'. בתום מחצית ללא שערים התפתח משחק דרמטי וכך גם סיומו. רוי קטרי (46) העלה את החיפנים ליתרון ועבורו זה שער נוסף בשרשרת של שישה משחקים רצופים בהם הוא כובש. המארחים התעשתו ובתוך שלוש דקות (72-75) חוללו מהפך. משנדמה היה שחיפה/נהלל על סף הפסד בכורה הצליח עידן ינקוביץ לאזן את התוצאה ואם ביום העצמאות תראו חגיגות, הן ודאי תהיינה פחות עוצמתיות מאלה שנראו בסיום המשחק. אחרי שמונה מחזורים חיפה/נהלל שלישית ומביאה המון כבוד בליגה קשה.
מכבי "מיכאל" חיפה (ילדים א') אותה מאמן אופיר מסיקה חוזרת לעצמה בליגה. שערים של רז ועקנין ואיתמר גורי הכניעו את הפועל קריית אונו וכעת נוצר גוש של חמש קבוצות להן 9 נקודות אחרי ארבעה משחקים ועוד שתיים עם 6 להן ממתין משחק השלמה. ניצחון בהפרש שני שערים גם למכבי חיפה גולדשנפלד (ילדים א') שיצאה לרעננה וזכתה בניצחון חוץ ראשון 1:3. מוחמד אבו-עייאש (2) ורועי בוגנים הבקיעו את השערים, ה"מאסטר שף" של נהלל , ג'וליאן שלופה (צמד) ומוחמד עמאר הגישו כדורים לכובשים בקבוצתו של גולן פרל הרושמת ניצחון שני.
מכבי "אפרים" חיפה (ילדים ב') לא עצרה גם באם המושבות. קבוצתו של עופר קולטון זכתה בניצחונה הרביעי, הפעם על הפועל פתח תקווה 1:4 משערים של עילאי ביטון, תום דריהם, ענאן חלאילי ושלו ולרשטיין ומדורגת שנייה בטבלה עם 12 נקודות כמו להפועל תל אביב הנהנית מיתרון שערים טוב יותר. מזל-טוב למכבי חיפה גולדשנפלד (ילדים ב') שזכתה לקטוף שלוש נקודות עם ניצחון ראשון העונה על הפועל חיפה 2:4. קבוצתו של ליעד לבנסולד נפרדה ממועדון הקבוצות שלא ניצחו.
שתי קבוצות בלתי מנוצחות בליגה לילדים ג' במחוז השרון נפגשו לדרבי ולפחות במקרה הנוכחי למפסידה כואב פחות. מדובר בדרבי פנימי בין מכבי "עודד" חיפה (מאמנה הוא בני הרשקוביץ) למכבי חיפה גולדשנפלד אותה מאמן שמעון הרוש. בסיום 5:10 לאחות הבכירה שהשאיר אותה עם 9 נקודות כמו לשתי קבוצות נוספות.
גם לקבוצת טרום א' מכבי "ישעיהו" חיפה מאזן מושלם בתום ארבעה מחזורים. השבוע שוב נערך דרבי נדיר (כאמור, מכבי חיפה העבירה את רוב קבוצותיה למחוז המרכז והפועל נותרה בשרון) ושוב ידם של הירוקים הייתה על העליונה 5:12. קבוצתו של משה שושן מושלמת. לעומתה, בקבוצת גיל דומה מכבי חיפה גולדשנפלד עדיין מחפשים את הניצחון הראשון והשבוע נחלו חניכיו של לירן אהרן הפסד 6:3 במשחק חוץ בכפר-סבא.
המפגש בין החיפאיות. ילדים ג' "עודד" נגד "גולדשנפלד"