הערב (20:30) יתמודדו הירוקים נגד חניכיו של חיים סילבס במסגרת המחזור ה- 26 של ליגת העל, שהוא גם המחזור שינעל את הליגה הסדירה. שחקניו של גיא לוזון מבינים את חשיבות המעמד וינסו להשיג את הניצחון החשוב שעשוי לזכות אותם בכרטיס לפלייאוף העליון.
הקבוצה מגיעה למשחק הערב לאחר הניצחון ביום שני האחרון על בית"ר ירושלים בטדי, כשברשותה 35 נקודות והיא ממוקמת במקום השביעי. לעומתה הפועל רעננה מגיעה למשחק מהמקום התשיעי עם 28 נקודות כאשר היא כבר יודעת כי תשחק במסגרת הפלייאוף התחתון.
המאבק על הכרטיס לפלייאוף העליון:
בדומה למכבי חיפה, גם הפועל קרית שמונה מחזיקה ב - 35 נקודות, עם יחס שערים זהה (+3), אך היא מדורגת במקום השישי בשל יתרון בהבקעת שערים – מה שכרגע ממקם אותה בתמונת הפלייאוף העליון על חשבונה של מכבי חיפה. הערב, במקביל למשחק באצטדיון "סמי עופר", תשחק קרית שמונה נגד הפועל כפ"ס בבית ותנסה גם כן לשמור על המיקום בטבלה ע"י השגת ניצחון.
למעשה, בשל יחס השערים הזהה טרם פתיחת שני המשחקים, הקבוצה שתנצח היום בהפרש שערים גדול יותר, תהיה זאת שתעפיל לפלייאוף העליון.
כמו כן, קיים תרחיש נוסף בו מכבי חיפה תנצח ותעפיל לפלייאוף העליון, לאו דווקא על חשבונה של קרית שמונה, וזאת במידה ובני סכנין יפסידו הערב להפועל תל אביב.
כך או כך, שחקניו של לוזון מעוניינים בראש ובראשונה להשיג את הניצחון.
במסיבת העיתונאים השבועית שנערכה שלשום (חמישי) בכפר גלים ,התראיין מאמן הירוקים לקראת ההתמודדות הצפויה: "אם נחשוב על הפרש השערים אז אין שום סיכוי שננצח. אנחנו צריכים להיות ממוקדים אך ורק בניצחון, דבר שלא קרה חודשים כאן בחיפה. ברגע שנהיה בשלב שאנחנו מובילים והבטחנו את הניצחון, אם יהיה מצב כזה, אז נחשוב על הפרש שערים. רעננה יריבה עיקשת מאוד שעשתה בעיות למכבי חיפה גם בסיבוב הקודם."
בנוסף, התייחס המאמן גם לאלמנט הלחץ בהתחשב במשחקים המשוחקים במקביל: "אחרי שידענו ששתי הקבוצות, גם בני סכנין וגם קרית שמונה ניצחו בשבת, וידענו שאנחנו חייבים לנצח את בית"ר בשני, גם שם היה לחץ ועמדנו בזה יפה. לחץ זה אתגר, והאתגר הוא קודם לנצח את רעננה ולהתעלם מכל הרחשים מסביב, כולל מה קורה עם הקבוצות האחרות".
השחקנים שבוודאות לא יוכלו לקחת חלק במשחק הערב הם עומר דמארי, ניקיטה רוקאביצה ומוחמד עוואד הפצועים ואלירן עטר המוצהב. גילי ורמוט צפוי לעמוד לרשותו של לוזון ולהיות משולב במשחק.
כובש שער הניצחון נגד בית"ר, גילי ורמוט צפוי להיות כשיר. צילום: האתר הרשמי (ערן לוף)