תחילה ספר לנו קצת על עצמך?
"גל אלברמן, בן 34, קשר אחורי".
ספר לנו שני דברים שאנחנו לא יודעים עליך?
"הדבר הראשון: אני טיפוס מאוד ביתי, אוהב להיות עם המשפחה בבית. הדבר השני: אוהב מאוד מוזיקה והופעות".
איך אתה מתרשם עד כה מהמועדון?
"למען האמת אני בסך הכל חודש וחצי פה, אבל מיומי הראשון הבחנתי שמבחינת תנאים מכבי חיפה היא אירופה לכל דבר. כל דבר שהשחקנים והצוות המקצועי צריכים, תמיד נענים בחיוב. זה יתרון מאוד גדול שיש לנו על פני הרבה מאוד קבוצות בעיקר בליגה המקומית. רוב הקבוצות לא זוכות לתנאים ולמתקנים מהסוג הזה. אני יכול לציין שכשחקן לא חסר לנו שום דבר, לא מחסירים מאיתנו כלום ומאוד כיף להיות חלק מזה".
איך ההרגשה להיות קפטן מכבי חיפה?
"קודם כל זה כבוד גדול עבורי להצטרף לקבוצה בעלת עבר מפואר. נבחרתי להיות קפטן יחד עם דקל קינן שהוא הקפטן הראשי של הקבוצה, מכיוון שהוא כל כך הרבה שנים במועדון והוא הרוויח את זה ביושר, אני הגיבוי שלו. אמנם לא גדלתי כאן, אבל יש לי המון ניסיון בכדורגל הישראלי. אני חושב שאני יכול לתרום המון למועדון, זאת הסיבה שבגללה הגעתי לכאן. זה אתגר גדול עבורי. אני אדם ושחקן שאוהב מאוד להשפיע ואני מקווה שאוכל להשפיע לטובה".
כקפטן, איך אתה דואג לאחד את חדר ההלבשה?
"אני מדבר המון עם השחקנים. יש פה המון שחקנים צעירים שמטבעם הם מאוד סקרנים לגבי דברים שעברתי באופן אישי בקריירה ובהישגים שהגעתי אליהם יחד עם הקבוצות ששיחקתי בהן. לגבי השחקנים הזרים, הם מאוד סקרנים לדעת על הליגה. אני דובר ספרדית כך שיותר קל לי לתקשר עם חלקם".
מה הציפיות שלך לקראת העונה?
"בשלב הראשוני אנחנו צריכים ליצור בסיס מאוד חזק עם שחקנים וצוות מקצועי בעלי אופי חזק. אנחנו צריכים ליצור מערכת יציבה שלא תכנס לסחרור חיובי או שלילי מפתיחת עונה כזאת או אחרת. אני חושב שהבסיס הוא ליצור מערכת יציבה וריאלית, שתבין את המציאות ותדע שהעונה ארוכה והולכות להיות בה הרבה עליות ומורדות. שנשמור על יציבות ונהיה במגמת שיפור תמידית. הציפייה בשלב הראשוני לראות קבוצה מאוחדת שמשחקת כדורגל טוב וחיובי, כי בשלב הזה זה מה שהקהל רוצה לראות. אנחנו נעשה הכל כדי לגרום לו ליהנות".
מה אתה רוצה להגיד לקהל?
"אני יודע שבאופן אישי זה סוג של מעבר חד ממכבי תל אביב למכבי חיפה, אבל חשוב לי שכולם ידעו שאני פה כי אני מאוד רוצה להיות כאן ומאוד רעב לעזור למכבי חיפה לחזור להיות קבוצה מצליחה בכדורגל הישראלי. אני מקווה שגם אני וגם הקבוצה נזכה לתמיכה לאורך כל העונה כי אנחנו זקוקים לזה, כדי להגשים את המטרות שלנו. אני מקווה שלכולם תהיה עונה מוצלחת, מהנה ושנהנה מכדורגל טוב כי זה הכי חשוב".