Error Form Submit

סיכום מחלקת הנוער

חדשות מחלקת הנוער
סיכום מחלקת הנוער
נערים ב' קפצו לראש הטבלה, כל ארבע קבוצות הילדים טסו לעבר רבע גמר הגביע. ניצחונות כפולים לנערים ג'. בנערים א' ירצו לשכוח את השבת האכזרית. צילומים: ג'ו הירש האתר הרשמי
05/02/2018 05:00
היום נתחיל עם "יום הילד". ארבע קבוצות הילדים של מכבי חיפה הרוויחו ביושר את הספתח. בשבת המתינו להם יריבות שרצו לערער את שליטתן, ה"ירוקים" הריחו את השלב הבא וניצחו.
המשחק הקשה ביותר המתין לקבוצת ילדים א' מכבי "מיכאל" חיפה. אתגר גדול למאמן הקבוצה יורם בסר שבשנתיים האחרונות זכה פעמיים בפרס השני בחשיבותו. אולי זה הפרס הראשון בליגות הילדים מאחר וההתאחדות לכדורגל אינה מכירה באליפויות לילדים. החיפנים ממחוז השרון הדרימו עד לאשדוד וזו הכינה להם הפתעה קטנה בדמות מגרש סינטטי צר מידות, וזאת כדי להקשות על הקבוצה הטכנית של חיפה. לעידן ברנס החיפני זה לא הפריע בדקה ה-30 עת הבקיע את הראשון. מ.ס.אשדוד לא נואשה ואיזנה בפתיחת המחצית השנייה (44), השער היחיד שחיפה ספגה עד כה בגביע, ועם תוצאת ה-1:1 השתיים נכנסו להארכה. ממש בפתיחתה עידו אלמישלי קבע 1:2 שנשאר עד לסיום. חלומו של בסר, לזכות בשלושה גביעים ברציפות ממשיך לקרום עור וגידים. חלומם של שחקני "מיכאל" לזכות בהגרלת רבע הגמר במשחק ביתי. בשלושת המשחקים הקודמים נאלצו לנצח בחוץ את הפועל יוקנעם, מכבי צור-שלום, הפועל תל אביב ועתה באשדוד.
למכבי "אפרים" חיפה (ילדים ב') של המאמן יוסי צרפתי לא היו בעיות גביע וגם הוא לא יתנגד שגם בשלב רבע הגמר קבוצתו תישאר ב"קצף" כפי שקרה בשלושת המשחקים עד כה. את היריבה, הפועל הוד השרון צרפתי ושות' מכירים מהליגה המשותפת (מחוז השרון) ולכן התוצאה 1:11 לא הפתיעה איש. אולי שער הכבוד של האורחים מעט "הפריע", כי בגביע ל"אפרים" היה מאזן נקי ורשתה לא זזה (0:21). בעוד שלושה שבועות הוד השרון תשוב לחיפה למשחק ליגה מול המוליכה.
נציגות שלישית של הילדים ברבע הגמר תגיע מקבוצת ילדים ג' מכבי "עודד" חיפה. היריבה הפועל מעגן מיכאל שהתארחה אצלה כבר במחזור הרביעי בליגה, הספיקה לטעום מנחת רגלה (22:0) וחיפשה לצאת בשלום ממשחק הגביע. הצליחו פחות או יותר והפעם נוצחו "רק" 18:2. קבוצתו של גיא בוגנים כבשה בשלושת משחקי הגביע 86 שערים וספגה 3.
אחרונה חביבה שתופיע ברבע הגמר (לא לקחנו בחשבון את קבוצת הנוער, נערים ב' של "קצף" ונהלל ונערים ג' מכבי "מקס" שנשארו במעגל המשחקים שייערכו מאוחר יותר), מכבי "ישעיהו" חיפה בטרום א'. לא בדיוק התחשבה באורחת  מכבי הרצליה וניצחה 2:13. כך יוכל מאמנה, מתן אלמליח ליהנות, לראשונה מאז שהחל לאמן בקבוצת ליגה להופיע גם ברבע הגמר. מי יודע, אפשר וירצה לזכות בתואר כפול. בינתיים, המסלול ירוק.
עכשיו חוזרים לליגה השגרתית. קבוצת הנוער מכבי "שמואל" חיפה הפסידה בפעם השלישית בביתה ובתוצאה זהה (1:0) והפעם מכבי נתניה הצליחה לזכות בניצחון כפול בעונה אחת, וזה לא קרה מאז עונת 1998/99. ההפסד הרחיק את חיפה מהצמרת מרחק שש נקודות.
למרות התיקו הביתי, אכזבה גדולה בקבוצת נערים א' מכבי "יואל" חיפה שנותרה חסרת סיכויים בליגת העל (15 הפרש מהמקום הראשון) וגם בגביע סיימה את דרכה. ערן ססי וחניכיו כבר ראו את שלוש הנקודות ביד במשחק מול הפועל באר שבע, ניצחון שאמור לבסס אותה במקום הרביעי. אלא שבתוספת הזמן נשרק לחובת חיפה בעיטת עונשין תמוהה והאורחים דייקו ומחקו את היתרון שהקנה סוף פודגוראנו במחצית הראשונה.
דקת הסיום התאכזרה גם למכבי "שמעון" חיפה (נערים א' מנהלל) . קבוצתו של אוהד רוזלס ש"הפציצה" בשבועות האחרונים וכבשה 19 שערים בשלושה משחקים, לא השכילה הפעם לאגור ולו נקודה נגד המקדימה אותה בטבלה, הפועל חדרה. האחרונה כבשה שער ניצחון בדקה ה-79 ופתחה פער גדול יותר מהמנוצחת המאוכזבת שנותרה במקום הרביעי.
את קפיצת השבוע ביצעה קבוצת מכבי חיפה גולדשנפלד "קצף" (נערים ב') ששיחקה אחרונה (שני) והגיעה ראשונה. קבוצתו של אברהם אבוקרט הביסה במגרשה את הפועל פתח תקווה 0:6 וניצלה את הפסד המוליכה, בית"ר ירושלים כדי להשוות את מספר הנקודות (38) ובזכות הפרש שערים עדיף בהרבה לחזור ולהתרווח על כורסת הפסגה . לירוי גבאי (צמד), בן פרנקו, סתיו נחמני, משה גולן ונבו שדו התחלקו בשלל השערים . אין ספק שבחודש וחצי האחרונים התקפת חיפה ממטירה "פגזים" על רשתות היריבות עם ממוצע של 38 שערים בשישה משחקים, כולל הגביע. קחו מחשבון.

עד שקבוצת נערים ב' מכבי "יהויכים" חיפה (נהלל) הצליחה לסגור פער מהמוליכה מכבי נתניה לשתי נקודות, בא משחק ליגה מול הפועל נצרת עילית והחזיר את הפער לארבע. קבוצתה של ענבל נמני-קנפו נאלצה להסתפק בתיקו 0:0 ואין נחמה בכך שהקבוצה שומרת על שער נקי בארבעת המשחקים האחרונים. אין זה סוד שהתקפת "יהויכים" אינה מצטיינת בכיבושים סיטוני, אך יש לה "הגנת ברזל" . הפעם זה לא עבד. התקווה נותרה כי כבר בשבת הקרובה ייערך "משחק העונה" כאשר חיפה/נהלל תארח את המוליכה מכבי נתניה. ניצחון והפער יצטמק לנקודה.
הלם. אין מילה אחרת להגדיר את מצב רוחם של שחקני מכבי "מקס" חיפה (נערים ג') עשר דקות מפתיחת משחק החוץ מול הפועל פתח תקווה. המארחים כבר הוליכו 0:2 משערים בדקות 2ו-10 ונראה היה שקבוצות אם המושבות עשו יד אחת להוציא את קבוצתו של יוסי ג'אנח ממירוץ הצמרת (מכבי פתח תקווה מוליכה). לחובבי הנוסטלגיה, כך גם נפתח המשחק ב-1999 בין הקבוצות הבוגרות של שני המועדונים הוותיקים. גם אז המלאבסים הפתיעו וכבשו פעמיים וההמשך בנערים כמו אז בבוגרים. תמיר עזה צימק (31) ועד לסיום המחצית הצליח ג'וליאן שלופה להשוות (37). רק נפתחה המחצית השנייה ומהפך. תמיר עזה כבש צמד והשלים שלושער שהקפיץ את מאזנו ל-16 שערי ליגה (44,61) ומוחמד עאמר (67 בפנדל) קבע 2:5 מהדהד. מי אמר שההיסטוריה אינה משוחזרת ? הצמרת זהה: מכבי פתח תקווה (38), הפועל כפר סבא (37) ומכבי "מקס" חיפה (33).
קבוצת ילדים א' מכבי חיפה גולדשנפלד ספגה הפסד שלישי ברציפות, הפעם קבוצתו של ליעד לבנסולד הניפה דגל לבן בעמק חפר (2:1) מול מכבי המקומית.
את מכבי חיפה גולדשנפלד (ילדים ב') לא מעניינת הטבלה , מהמקום השני ומטה. היא מסתכלת רק קדימה ולפניה אינה רואה מישהי המקדימה אותה. בשבת גברה קבוצתו של אביב קנפו על הפועל קריית שמונה 1:7 והמשיכה לשמור על מאזן נקי מהפסדים, נקי גם מאיבוד נקודות. עשרה משחקים- 30 נקודות מלאות וממולאות בים של שערים.
בשעה שהפועל מעגן מיכאל נוצחה בגביע על ידי מכבי "עודד" חיפה בילדים ג', הגיחה מאחור אחותה הקטנה של המנצחת, מכבי חיפה גולדשנפלד ולכדה את המקום השלישי בליגה במחוז חוף. קבוצתו של שמעון הרוש ניצחה בבית ב"קצף" את הפועל יוקנעם 8:12.
ה"מיני דרבי" היחיד שנערך השבוע יצא לדרך כבר ביום שישי , בקריית חיים (טרום א'). המארחת מתחתית הטבלה ניסתה לבלום את דהירת מכבי חיפה גולדשנפלד של לירן אהרן וכמו בטבע, נמלה אינה מסוגלת להערים קשיים על דהירת פיל. שחקני העמק ניצחו 7:14 ונצמדו למכבי "ישעיהו" חיפה שנהנית ממשחק חסר. לשתי ה"ירוקות" 30 נקודות וכבר ברור כיצד הפסגה תיראה בסיום העונה. ירוק או ירוק.
 





השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover