image/jpeg

סיכום מחזור הגביע במחלקת הנוער

חדשות מחלקת הנוער
סיכום מחזור הגביע במחלקת הנוער
תשע קבוצות מהמועדון השתתפו במשחקי הגביע, שבע מהן העפילו לשלב הבא, כולל מותחן סופר דרמטי של נערים א'. איציק הברמן מסכם מחזור משחקי גביע של קבוצות מחלקת הנוער. צילום: ג'ו הירש האתר הרשמי
27/12/2021 05:00

בשבת הזו הגיע פלאשבק מאותו משחק חצי גמר לבוגרים ב-1983 בין מכבי תל אביב למכבי חיפה.

את השתיים החליפו קבוצות נערים א' של מכבי "עלמני" חיפה ומכבי פתח תקווה. האחרונה ביקשה לנקום על הפסדה בליגה (4:2) ולהעיף את החיפאים של גיא בוגנים מהמפעל השני בחשיבותו. הירוקים הגיעו לאם המושבות בידיעה שהפסד בשמינית הגמר עלול לסיים עבורם את העונה כבר בדצמבר, אחרי שמצבם בליגה אינו מזהיר, בלשון המעטה. בשלבים שונים במשחק, גם מצבם נראה נואש מול המארחת שניצחה בשבעת משחקי הליגה האחרונים שלה. אך טבעי היה שתעלה ליתרון בדקה ה-28 משער עצמי, תוצרת מלך השערים החיפאי, עומר דהן. לקראת סיום המשחק התלהטו הרוחות, בעיקר אחרי שאדיר והב, מושאל מקבוצת נערים ב' מכבי "יהויכים" חיפה, הבקיע את שער השוויון (75). חלפו ארבע דקות וקבוצתו נותרה בעשרה שחקנים בעקבות הרחקתו בצהוב שני של ליאל בן-אבו (79).

הדרמה החלה בדקות ההארכה. אורי עזו, עד השנה במכבי חיפה וכעת בשורות המלאבסים, עלה מהספסל וכבש שער יתרון (91) וחברו סגר חצי הארכה עם שער נוסף (100). 3:1 כאשר נותרה רבע שעה. לא במקרה נבחרה השבוע המילה "טירלול" כמילת השנה. החיפאים בלתי צפויים וגם כאשר עומר דהן הבקיע לרשת הנכונה (111) עדיין נותר ספק. כידוע, כאשר יש ספק, אין ספק ובחלוף ארבע דקות עבד שדאפנה הוכשל ברחבה וביצע בעצמו את בעיטת העונשין, 3:3 מדהים. הולכים לפנדלים. לא אם תשאלו את עומר דהן שחולל מהפך מדהים וחיפה שלו ניצחה 3:4!!! אגב, בחצי גמר הבוגרים הנ"ל, המשחק הסתיים ב-4:4 משוגע ותל אביב ניצחה בפנדלים.

שתי קבוצות נערים ב' של המחלקה סיימו את תפקידן ומכאן שנקפוץ היישר לשמינית גמר הגביע בנערים ג'. סיכוי נמוך ניתן להפועל עירוני כרמיאל (מקום שישי במחוז חוף) הגם שאירחה את מכבי חיפה גולדשנפלד "קצף", מהמתמודדות על הכתר במחוז המרכז. עבור קבוצתו של רועי גוזלן מדובר היה בטיול צהריים שהסתיים במטח שערים, 0:7 משערים של יואב קור (3), דולב אזוגי, איתי אלוש, בר קורן ואראל שריקי. למעשה, המשחק הוכרע אחרי עשרים דקות בשעה שהתוצאה כבר הייתה 0:4.

למחלקת הנוער של מכבי חיפה תהיינה שתי נציגות ברבע גמר הגביע לילדים א'. אגב, שתיהן כבר זכו בעבר בתואר הזה. למכבי "מיכאל" חיפה של יורם בסר ממחוז המרכז, המתינה ב"קצף" הפועל קריית שמונה ממחוז חוף, המוליכה הגאה שלא נוצחה השנה בכלל. אלא שפערי היכולות בליגות השונות נתנו את אותותיהן כבר במחצית הראשונה עת נועם מינץ (6) ויונתן בסר (21), שהעניקו יתרון מבטיח למארחת בירוק. עם פתיחת המחצית השנייה, בתוך שתי דקות, לא היה נעים לצפוניים אחרי שנועם טבוח (38) ונועם מינץ עם שער שני (39) הכפילו את התוצאה. ליאל נג'ת (52) השלים חמישייה בדרך לרבע הגמר.

בעונת 2013/14 הדהימה קבוצת ילדים א' מכבי חיפה גולדשנפלד כאשר זכתה, לראשונה בתולדות השלוחה בנהלל בגביע המדינה לשכבת הגיל הזאת. בשקט, בשקט, גם כאשר היא מחפשת להיצמד לצמרת בליגה, הצליח המאמן משה אמארה לגבש שחקנים שרוצים לשחזר את המבצע המדהים מלפני שבע שנים. קבוצתו ארחה את הפועל רמות מנשה/מגידו (מקום שלישי במחוז חוף) ומסתבר שהקבוצה אשר ביקשה לעבור למחוז השרון, החזק יותר, באה על שכרה. גולן עוז (10) ויונתן ביכר (15) הבהירו לאורחים שקשה יהיה לצאת מנהלל עם ניצחון. מחמוד חאמיד (69) חרץ את גורל ההתמודדות ועם 0:3 רבע הגמר בפתח. שתי הקבוצות של מכבי, צריכות רק להתפלל שההגרלה העיוורת לא תפגיש ביניהן. היו דברים מעולם.

עד עתה הצלחות, והנה האכזבה הראשונה. קבוצת ילדים ב' מכבי "שמואל" חיפה חיפשה להרוג שתי ציפורים במכה אחת. גם לנצח את מכבי פתח תקווה שגברה עליה במשחק הליגה (1:2) והנחילה לה הפסד בכורה, ובעיקר להעיף אותה ממעגל הגביע. בשתי המשימות נכשלה. השתיים, המנהלות מאבק על האליפות במחוז מרכז 1 וצמודות זו לזו (30 נקודות) הטילו יהבן על ההתקפה ואחרי שהירוקים של אורי אזולאי לא ספגו כלל בשלושת השלבים הראשונים, הפעם מפולת בחלק האחורי והפסד 4:2 ביתי שהבהיר: רק אחת עשויה לזכות בדאבל.

דה-ז'וו במגרש הסינטטי ב"קצף". לפני שבועיים הגיעה לכאן הפועל באר שבע, נהנתה מפגעי מזג האוויר, משבי רוח מטורפים שפגעו בקבוצה הטכנית של מכבי "עודד" חיפה שלבסוף ניצחה 0:1 ושמרה על רצף של ניצחונות בלבד. הדרומיים "בנו" על הפתעה אולם חיש מהר הבינו שהפעם, הרוח העיקרית היא הרצון החיפאי העז לפצות את מאמנם, מתן אלמליח על התצוגה הלא משכנעת בליגה. בתום המחצית נרשמה תוצאה של 0:4 ובסיום חיפה הוסיפה שער וכעת פניה להגרלת רבע הגמר.

בקבוצת טרום א' מכבי "ישעיהו" חיפה התאכזבו בתחילת השבוע שעבר מביטול משחקם מול בית"ר ירושלים בליגה (גשם) והחליטו לפצות עצמם בהעפלה לרבע גמר הגביע. היריבה, מכבי עמק חפר (מקום שני במחוז השרון) כבר הכירה את החיפאים שניצחו את הקבוצה החלשה יותר של עמק חפר שנוצחה 8:0 במחזור הקודם, באותו מקום. הפעם הלך לקבוצתו של מוריס לביא, קשה יותר והם הסתפקו ב-0:2. החיפאים מחוייבים למעמד הגביע, בהיותם מחזיקת הגביע מאשתקד והקבוצה שזכתה שלוש פעמים בתואר בחמש השנים האחרונות.

התחלנו בדרמה בפתח תקווה, נסיים בדרמה נוספת, הפעם בעמק יזרעאל. מכבי חיפה גולדשנפלד (טרום א') בהדרכתו של אלכס סליפקו לא אהבה את ההגרלה שקיבלה לשמינית הגמר. היריבה, הפועל חדרה נפגשה מולה פעמיים בליגה ובשני המקרים גברה עליה 1:3. הפעם הירוקים מנהלל החליטו להשיב מלחמה שערה וכמעט עלה ברגלם להפתיע. בתום מאבק דו-צדדי, תוצאת הסיום הורתה 1:1 ובתום ההארכה 2:2. הלכו לפנדלים וכאן נחלו אכזבה מרה והפסידו 4:3 שנישל אותם מהמשך המשחקים.

אז מה היה לנו? תשע קבוצות יצאו לדרך, שבע ניצחו, שתיים נוצחו. להתראות בהגרלה.

 

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover