image/jpeg

סופ"ש במחלקת הנוער

חדשות מחלקת הנוער
סופ"ש במחלקת הנוער
הרצף שנעצר, זה שנוצר, התיקו המאכזב והניצחון המלבב. איציק הברמן מסכם את משחקי סוף השבוע של קבוצות המחלקה. צילום: ג'ו הירש, האתר הרשמי
06/02/2022 05:00

תם מסע חילוץ הנקודות של קבוצת מכבי "שמעון" חיפה (נערים א' בליגה הארצית הצפונית). קבוצתו של לירן אהרון, אשר צברה 16 נקודות מתוך 18 בששת המשחקים האחרונים, הניפה דגל לבן ונכנעה במשחק חוץ שנערך בשפרעם על ידי הפועל בני אעיבלין 3:0. המנוצחת מספיק רחוקה ממרתף הליגה וגם הפסד שכזה, אחרי שרשרת מוצלחת, לא ייפגע במורל הגבוה של המאמן ושחקניו.

אם היו מחשבים את מספר השערים שקבוצת נערים ב' מליגת העל, מכבי "יהויכים" חיפה הפסידה בדקות הסיום, היו מגיעים למסקנה שזאת האלופה שבדרך. הייתה לה הזדמנות פז לצמצם את המרחק מהמובילה, מכבי פתח תקווה, וזה לא קרה. התמונה נראתה אחרת בדקה השישית עת ג'אד שיבלי קבע 0:1 מול בית"ר ירושלים. המארחת המתינה רבע שעה עד שהשוותה אבל שיבלי לא וויתר והחזיר את היתרון (52). גם בית"ר ירושלים לא ויתרה ואיזנה פעם נוספת. בדקה ה-78 יהלי מלכה רץ לזרועות חבריו אחרי שכבש את השלישי, איש לא האמין שהתוצאה תשונה. ממש בדקת הסיום השופט הורה על הנקודה הלבנה, הפנדל בוצע ללא דופי וחיפה השאירה בבית וגן שתי נקודות יקרות. במשחק הראשון רק קבוצה אחת כבשה שלישייה (חיפה), הפעם שתיהן. כאמור, היריבה מפ"ת איבדה שתי נקודות והפער נותר שבע.

בסיבוב הראשון שחקני מכבי חיפה גולדשנפלד ( נערים ב' מהליגה הארצית הצפונית) לא היוו יריב ראוי לשמו במשחק החוץ מול מ.כ. נווה-יוסף והובסו 3:0. השבוע, היו אלה בחוריה של המאמנת ענבל נמני-קנפו שנלחמו כאריות ותקעו מקל בגלגלי הקבוצה החיפאית בדרכה אל המקום הראשון. בסיום 1:1 מכובד שהשאיר את קבוצת העמק במקום החמישי. וזה לא היה קל. כי האורחים הוליכו 0:1 וכבר היו בטוחים ששלוש הנקודות באמתחתם. ואז, בתוספת הזמן אמיר יאסין כבש שער שוויון והפחית משמחתם.

כמו היו מתואמים ביניהם, שתי הקבוצות היחידות אשר לא נוצחו במחוז המרכז עד לשבת, מכבי נתניה ומכבי חיפה גולדשנפלד "קצף" ספגו הפסדים ראשונים והשאירו את הסטטוס-קוו בצמרת בעינו. המאוכזבת מבין השתיים היא כמובן קבוצתו החיפאית של רועי גוזלן, אשר החמיצה הזדמנות פז להתקרב למוליכה וכעת הפער נותר על תשע נקודות ומשחק חסר לירוקים. מחצית ראשונה חלשה לא הותירה ספק שבעלת הבית, הפועל תל אביב תנצל זאת לטובתה ואכן, במהלך ארבעים הדקות הראשונות נקבעה תוצאת המשחק, 0:3 מאכזב.

בקבוצת מכבי "מקס" חיפה (נערים ג' מנהלל) לקחו בחשבון שיריבתם, המוליכה הפועל רעננה לא תרצה לאבד נקודות גם אם מדובר ביריבה עקשנית מהמקום הרביעי. קבוצתו של אריק מלכה ניסתה אבל לא הצליחה ונוצחה 2:0.

מי ינחם את שחקני קבוצת ילדים א' מכבי "מיכאל" חיפה (מחוז המרכז)? המאמן יורם בסר וחניכיו עברו באמצע השבוע חוויה מטלטלת בדמות הדחה דרמטית מגביע המדינה. המועדון והמאמן ניצבו בפני דילמה ערב המשחק מול מ.כ. נווה-יוסף מהמקום החמישי במחוז השרון. ראשי המועדון שם ביקשו מחיפה לדחות את המשחק מאחר ושוערי הקבוצה וחלק משחקניהם חלו בקורונה. המוטו "האדם לפני השחקן" שיחק גם כאן תפקיד ראשי. במשחק עצמו לא הושגה הכרעה (2:2 גם בתום ההארכה) ובפנדלים סנסציה כאשר נווה-יוסף ניצחה 2:3. בשבת החיפאים חיפשו מקור לגאווה מסוימת, מצאו אותו בדמות קבוצת הצמרת הפועל כפר סבא וגברו עליה 1:3. את השערים לחיפה כבשו ליאל נג'ת, ליאם לוסקי ועילאי רואש. האורחים צימקו רק לקראת הסיום. מכאן ועד לסיום, בעוד תשעה משחקים, למנצחים נותר רק לנסות ולהתקדם במעלה הטבלה (כרגע במקום השישי). הפער מהפסגה עצום ובלתי ניתן לצמצום.

לא נורא, חבר'ה. זה קרה לקבוצת הבוגרים של מכבי חיפה אחרי ניצחונה הנהדר בבאר שבע, שתי תוצאות תיקו מול הפועל ירושלים ומכבי נתניה, וזה קרה השבת לקבוצת ילדים א' מכבי חיפה גולדשנפלד, אותה מאמן משה אמארה. גיבורי השבת החולפת, העפילו לחצי גמר הגביע בהדיחם את מכבי תל אביב, לא נחתו כנדרש וספגו את התבוסה הקשה ביותר העונה, 4:0 ביתי מול מכבי עמק חפר.

משחקה של קבוצת ילדים ב' מכבי "שמואל" חיפה בנס ציונה נדחה. עקב כך, חל שינוי משמעותי בראש הטבלה. מכבי פתח תקווה ניצחה וחלפה מעל החיפאים של אורי אזולאי (40 נקודות לעומת 39). ברגע שמכבי תשלים ותנצח, נראה בראש את המוליכה המוכרת.

בכמה נקודות היו שחקני מכבי "עודד" חיפה (ילדים ג') מוכנים להמיר כדי להעפיל לשלב חצי הגמר בגביע? הרבה. גם כי לקבוצתו של מתן אלמליח עודף בן 8-9 נקודות על פני הדולקת אחריהם וגם, ההפסד המרגיז, הראשון העונה, נפל בעיתוי גרוע. עם הרגשת ההחמצה הזאת הקבוצה נסעה למודיעין המדורגת שביעית ועברו משוכה לא קלה עם ניצחון  על בעלת הבית עירוני מודיעין.

קבוצת ילדים ג' מכבי חיפה גולדשנפלד ממחוז השרון ממשיכה לעקוב ממרחק שש נקודות, אחרי המוליכה הפועל חדרה. קבוצתו של לירן סבג עשתה את המוטל עליה וניצחה בחוץ את בית"ר חיפה 0:2 ואחר כך התפנתה לראות שגם אם היא רביעית בטבלה, עדיין היא מסוגלת להתקדם יותר.

שער אחד, זה מה שמפריד בין מכבי "ישעיהו" חיפה (טרום א' מחוז מרכז) למכבי נתניה אשר צמודה אליה חזק-חזק. לקבוצתו של מוריס לביא ולנציגת עיר היהלומים 38 נקודות וכעת, תשעה מחזורים לסיום, השתיים תנסינה לנצח בכל המשחקים, לכבוש כמה שיותר שערים ולחתוך ראשונים את קו הסיום. ואסור לשכוח: הצמד-חמד הגיע לשלב חצי הגמר בגביע המדינה וזירת המתח תגלוש גם לשם. בשבת יצאה חיפה למשחק חוץ מול הפועל ראשון לציון ושבה עם ניצחון 1:3.

מכבי "יואל" חיפה (מחוז מפרץ) ממשיכה להרגיש היטב גם בין קבוצות המבוגרות משחקניה בשנה. השבת, במשחק חוץ בקיבוץ עין המפרץ, קצרה את ניצחונה השביעי ברציפות וגברה על הפועל מטה אשר 1:5, הפרש ארבעה שערים בדומה למשחק הראשון (0:4). קבוצתו של אפי סבג נדבקה למקום השני (42 נקודות) ולמרות המרחק מהמוליכה הפועל חיפה (51), חסרים לה שני משחקים אשר יכלו לבסס את מיקומה הנוכחי.

סדרה מעניינת עוברת על שחקני קבוצת טרום א' מכבי חיפה גולדשנפלד. שימו לב לששת משחקיה האחרונים: גשם ומשחק מבוטל, ניצחון, הפסד, גשם ומשחק מבוטל, ניצחון, הפסד. היום הגיע תורו של הפסד תשיעי במחוז השרון. חניכיו של אלכס סליפקו לא הצליחו במשחק החוץ מול הפועל לב השרון ללקט ולו נקודה, כמו בסיבוב הראשון ונוצחו 2:0.

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover