image/jpeg

מחלקת הנוער | סיכום השבת

חדשות מחלקת הנוער
מחלקת הנוער | סיכום השבת
סיכום תוצאות מחלקת הנוער של מכבי חיפה. צילום: ג׳ו הירש, מכבי חיפה
25/12/2022 05:00

ערב שני משחקי המפתח, מפגשי הגומלין מול מכבי והפועל תל אביב שנוצחו בשבת האחרונה, מצבה של קבוצת הנוער מכבי "הרדי" חיפה מצוין. חניכיו של מסאיי דגו הגדילו את יתרונם בצמרת לשלוש נקודות וגם ההתקפה, הכובשת בצרורות, הפכה לפורה בליגה. הניצחון הביתי על מכבי פתח תקווה (ידיעה נפרדת באתר) נפתח בשער חמישי ברציפות מרגלי הקשר זיו בן-שימול. בפעם האחרונה ששחקן בקבוצת הנוער כבש יותר, בעונת 2020/21 ואז היה זה סתיו נחמני עם שישה שבועות רצופים בהם כבש.

לחובבי קונצרטים, לא מוכרחים להפעיל את המנוי, די היה לצפות במחצית השנייה של קבוצת נערים א' מכבי "עלמני" חיפה שמחצה את מכבי נתניה 0:4 לנגד עיניו של בני לם, מאמן הנוער עד לפני שנה, שבנו מאמן את נציגת עיר היהלומים. חניכיו של המאמן גיא בוגנים נקלעו השנה למצב שבו הם קרובים יותר למרתף הטבלה מאשר לפסגה. לפיכך עלו למגרש בטירוף ואם במחצית הראשונה לא הצליחו לתרגם את יתרונם וזו הסתיימה בתיקו עקר משערים, באו ארבעים וחמש הדקות הבאות והגנת נתניה קרסה. תומר ארבל (59), ג'אד שיבלי(65), נועם שמש (71) וראני סייף (86) מוטטו את הגנת היריבה. הניצחון גרם שחיפה תחלוף על פני יריבתה בטבלה (מקום חמישי), הרחק ממאבקי הצמרת. בינתיים ינסו מזלם בגביע.

כבר במחצית משחקה של קבוצת מכבי "שמעון" חיפה ( נערים א' מנהלל) ניתן היה לארוז את הפקלאות וללכת הביתה. התוצאה נותרה בעינה עד לסיום- 2:3 למארחת מנשר. אלא שבחוריו של אריק מלכה עדיין חיפשו את שער השוויון אחרי שהצליחו לצאת מבור עמוק במחצית הראשונה. אחרי 26 דקות נשר הוליכה ביתרון מבטיח 0:3 שלא גרם לרפיון רגליים לשחקני העמק. עלי עדאווי (32) וניתאי בנון, כעבור ארבע דקות בבעיטת עונשין, צימקו ונולדה תקווה חדשה. ההפסד מדרג את ה"שמעונים" במקום ה-12 כשלזכותם 13 נקודות בלבד, חמש יותר מאשר להפועל עכו הנמצאת במקום המוליך למבחנים נגד הירידה. מסוכן.

נישאת על הניצחון הנפלא בגביע המדינה, תוך שהיא מדיחה את הפועל תל אביב, שבה קבוצת מכבי "יהויכים" חיפה לבעיות הליגה. והבעיה של המאמן עודד ברנע וקבוצת נערים ב', המרחק הגדול לפי שעה מהפסגה (8 נקודות) בחלוף תריסר מחזורים. ה"ירוקים" אמנם רק במקום השביעי אך הם נמצאים בדבוקת קבוצות אשר כל ניצחון או הפסד מעלה ומנחית אותם בשניים-שלושה מקומות. השבת מכבי נתקלה ביריב מהמקום האחרון, מ.כ. נווה-יוסף ותמיד המשחקים הללו קשים. היריב נלחם כאריה, בדרך כלל האיכות מנצחת וגם הפעם זה קרה. ניב שני (43) ויואב סולל (79) ביטלו כל אפשרות שהדרבי הקטן של עיר הכרמל יסתיים בהפתעה.

עד היום נדמה היה, למי שאינו מצוי בנבכי הליגה הארצית לנערים ב' שקבוצת מכבי חיפה גולדשנפלד של ענבל נמני-קנפו ממתינה לשבתות כדי לטייל ולנצח ברחבי ישראל. הניצחונות הרבים והרצופים נפלו כפרי בשל ברגלי הנערים מנהלל ולמעט תוצאת תיקו אחת בעכו, הרזומה כולל ניצחונות בלבד. בשבת יצאה הקבוצה למבחן אמתי, מול הפועל עירוני כרמיאל המבקשת זמן ארוך לגזול מחיפה/נהלל את הסגנות ועל הדרך גם להנחיל לה הפסד בכורה העונה. לא הצליח להם. שעריהם של סהר פרלמוטר וירין אזולאי שמו קץ לחלום של כרמיאל וכעת נותרו רק שתי קבוצות במאבק על הבכורה. הראשונה, הפועל כפר סבא עם מקסימום הנקודות (33) וה"ירוקה" השנייה (גם קבוצת השרון מופיעה בירוק...) עם שתי נקודות פחות. שתיהן חסרות הפסדים ויהיה מעניין ב-28 בינואר אם בטור ההפסדים תרשם למישהי הספרה אחת.

אחת עשרה נקודות הפרש מבדילות בין קבוצת נערים ג' מכבי חיפה גולדשנפלד "קצף" לבין הראשונה, מכבי תל אביב. המקום החמישי בו מדורגת קבוצתו של רועי גוזלן אינו מייאש את שחקניו והם מנסים להקטין את הפער, בפרט כאשר למוליכה משחק עודף. תוצאת הניצחון הביתי מול הפועל חדרה- 3:6 מקפלת בתוכה את סיפור העונה. חיפה מוליכה, לפתע סופגת ובהמשך מתעוררת. גיבור המשחק, אחמד מאחג'נה כבש ראשון (13) אך האורחים השוו (22). החיפאי לא ויתר והחזיר את היתרון במחצית (39). שלוש דקות מפתיחת המחצית השנייה שוב איזון בתוצאה והפעם מאחג'נה וחבריו הגבירו הילוך. הוא עצמו השלים לארבעשער (56,51), דניאל הדר (62) וליאם לוסקי (70) לא השאירו ספק מי תנצח ולאורחים נותר רק להמתיק במשהו (72) את התוצאה.

ברוח חג החנוכה, וכדי לא לפגר אחרי ה"אחות" השתתפה גם קבוצת נערים ג' מנהלל, מכבי "מקס" חיפה במשחק שבו "הודלקה" חנוכייה, כולל השמש. במשחק חוץ מול מכבי פתח תקווה במחוז שרון 1 נקלעה קבוצתו של אלירן פנספורקר לפיגור משמעותי כעבור רבע שעה מהפתיחה 2:0. בתוך דקה הצליחו יובל גוטמן (27) ורן יואל (28) למחוק את היתרון המקומי. לרוע מזלם, שער מהיר בפתיחת המחצית השנייה בתוספת שער עצמי (48) אמורים היו להכניס ייאוש, ולא כך חשב רן יואל שצימק (57) וגם השלים שלושער (77) אלא שבין שני שעריו המארחת כבשה את החמישי וניצחה 4:5. המנוצחת מדורגת במקום ה-12.

" אם במהלך השנה הבקענו רק רביעיות, הגיע הזמן להתעלות ולהתמזג עם חג החנוכה"- סביר להניח שכך חשבו לעצמם שחקניו של המאמן יורם בסר, קבוצת מכבי "מיכאל" חיפה (ילדים א') שעה שיצאו בשעת בוקר מוקדמת לנתניה בכדי לפגוש את בית"ר טוברוק. חשבו ביצעו. תצוגת תכלית סיימה את ההתמודדות בתוצאה אסטרונומית 1:8 המשאירה את הקבוצה הבלתי מנוצחת עם שאיפות הצמרת. כעת החיפאים במקום השני עם 23 נקודות, אחת פחות ממכבי נתניה המוליכה עם משחק חסר. מאחורי חיפה שובל של שש קבוצות המסוגלות ורוצות בכל רגע להשתלב בצמרת. ובשבת הקרובה "משחק העונה" בחיפה בין שתי הראשונות. יהיה מרתק. את השערים בניצחון הגבוה כבשו אחמד חלאילה ויונס אדאנה (2 כל אחד), עומר קנאציורק, דוד דובינסקי, ג'מאל עבד אל-נור ונועם מלכה.

שבוע מוצלח במיוחד עבר על קבוצת ילדים א' מכבי חיפה גולדשנפלד (נהלל). באמצע השבוע גייסה את כל כוחותיה כדי להישאר הנציגה היחידה של האקדמיה מעמק יזרעאל שנותרה בגביע. לשם כך יצאה קבוצתו של שחר פוני למשחק לא קל מול מכבי יבנה והפכה אותו לקל בדמות ניצחון חלק 0:5. מוחמד גראבא (צמד), עז אלאדין אבו-נסרה, מיתר פחימה (פנדל) ואריאל פוירשטיין הקפיצו את קבוצתם לשמינית הגמר. ובשבת ניצחון ליגה, שוב על האפס, מול הפועל ראשון לציון מערב. המנצחים מדורגים במקום ה-12.

את סיפור השבוע של קבוצת ילדים ב' מכבי "שמואל" חיפה אי אפשר לפתוח ללא "סיפור חנוכה". בקריית שלום, מבצרה של מכבי תל אביב, נערך טורניר המכונה "מכבים" והשנה החלו להנציח את זכרו של ויקי פרץ, כדורגלן מכבי תל אביב בעבר. אלא מה ? בטורניר זכתה הקבוצה החיפאית של מתן אלמליח שגברה על יריבותיה, שתיים ממכבי תל אביב והפועל ירושלים, וזכתה בגביע. אלמלא האתר הרשמי של מכבי חיפה לא הייתם יודעים מי זכתה בגביע. כלי התקשורת השונים שיתפו פעולה עם "מסך העשן" והבליטו רק את ההנצחה המכובדת. האנקדוטה החשמונאית לא הפריעה לחיפה לחזור לביתה ולסיים משחק נוסף בניצחון קליל- 0:8 מול הפועל הרצליה. עם הפרש שערים 2:70 ועם ההתקפה הטובה בליגה, המכבים מחיפה מפגרים בשלוש נקודות אחרי מכבי פתח תקווה ומכבי תל אביב (30 לכל אחת) וברגע שגם לחיפה יהיו עשרה משחקים, כמו ליריבותיה, מיד תטוס אל המקום הראשון.

קבוצת ילדים ב' מכבי חיפה גולדשנפלד (נהלל)  אותה מאמן אלכס סליפקו סיימה גם השבוע משחק ליגה בהפרש שלושה שערים. השבת עשתה דרך ארוכה כדי להפסיד להפועל באר שבע 3:0 וזה המשחק החמישי ברציפות שההפרש נשמר ( ניצחון וארבעה הפסדים). הקבוצה במקום ה-28 מתוך 38 בליגת המרכז.

בשבוע שעבר כיבדנו את קבוצת ילדים ב' מכבי חיפה צפון בעקבות ניצחונה הסנסציוני בגביע המדינה על בני יהודה, השבוע קבוצתו של תמיר פרידמן ויתרה על הכבוד ו"הסתפקה" בנקודות. על חשבונה של מ.כ. הפועל גלבוע שאירח את ה"קטנים" החיפאים (שנה פחות) ונכנע להם 2:1. המפתיעים בירוק לא מביישים את הפירמה ומדורגים במקום השישי במחוז חוף.

ממשיכים בשגרת הניצחונות. מכבי "עודד" חיפה (ילדים ג') של לירן אהרון ממשיכה לנצח ולעקוב מטווח נקודה אחרי מכבי "עוז" תל אביב המקדימה אותה בנקודה (28 לעומת 27) במחוז המרכז. השבת זכתה בניצחונה התשיעי ושמרה על מאזן ביתי מושלם- 2:6 מול הפועל חדרה.

קבוצת ילדים ג' מהאקדמיה בנהלל, מכבי חיפה גולדשנפלד אותה מאמן שון שיון ניצלה את חופשת החג וכבר ביום חמישי ניצחה ללא קושי את מכבי באר שבע 0:6.המנצחת מדורגת במקום ה-11 מבין 34 קבוצות.

אין מצב שתשמעו את ילדי קבוצת הטרום מכבי "ישעיהו" חיפה שרים בהתלהבות את שירה המפורסם של להקת הנח"ל "גשם, גשם בוא". כי הגשם שירד באזור המרכז קטע את מחשבות הניצחון שלה על הפועל פתח תקווה. במחצית המשחק השופט החליט לא לחדשו ושלח את אפי סבג וחניכיו לביתם עם מחשבות נוגות. כי דינו של המשחק הזה הוא כאילו לא שוחק ועל פי התקנון, לא מוכרחים לשחק אותו שוב. המצב שנוצר דחק את מכבי למקום הרביעי כאשר הפועל תל אביב, מכבי תל אביב והפועל באר שבע (לכולן 23 נקודות) ולה אחת פחות.

תוצאה מכובדת מאוד לקבוצת מכבי חיפה גולדשנפלד (טרום א' במחוז שרון) שלא נכנעה ליריבה מהמקום השלישי, הפועל כפר סבא וכפתה עליה תוצאת תיקו 1:1. אחרי שלושה הפסדים רצופים השיגה קבוצתו של גלעד פטרו את תוצאת התיקו הראשונה שלה העונה.

ועוד הפתעה בקנה מידה של ליגת חוף בטרום א' כאשר המוליכה הגאה, בני סכנין, לא יכלה במגרשה לקבוצתו של שי סלי, מכבי "יואל" חיפה ששחקניה צעירים בשנה, והשתיים סיימו בתיקו רב שערים 3:3. הקטקטים מדורגים במקום השישי.

 

 

 

 

 

השותפים שלנו
VOLVO
ADIDAS.CO.IL
עמרם אברהםhertzauto centervariety
image cover